Fransa'ya Yerleşmek İçin Bilinmesi Gerekenler - Eraytur
Fransa Vizesi

Fransa’ya Yerleşmek İçin Bilinmesi Gerekenler

Fransa Nüfusu 2023

Fransa nüfusu yıllara göre belirli yüzdelik oranlarla artmıştır. Fransa doğurganlık ve nüfus açısından bakıldığı zaman birçok ülkeye göre ilk sıralarda bulunur. Eğitim-iş, ekonomi ve buna bağlı birçok nedenlerden dolayı Fransa demografik istatiği değişiklik gösterir. Ülkede yetişkin grubu fazlalıkladır.

Fransa Nüfusu 2021

Fransa nüfusu yapılan son istatistik verilere göre 67 milyon 413 bin kişidir. 2020 yılına göre bakıldığı takdirde Fransa nüfusunda yüzde bir artış görülmüştür. Fransa’nın 2019 yılındaki nüfusu, 67.055.854 kişiydi, günümüzde güncel olarak % 0,1 artış yaşanmıştır. Fransa’nın en kalabalık şehri Paris’te kilometrekareye 120 kişi düşer. Fransa ulusal istatistik ve ekonomi araştırmaları enstitüsünün yaptığı verilere göre 2019 yılından bir önceki yıla göre ülkedeki nüfus yüzde 0,21 artmıştır. 3 yılda bir yaklaşık 1 milyon arttığı görülür. Fransa Avrupa birliği ülkeleri içerisinde yüksek doğurganlık oranına sahip ülkeler arasındadır. 10 yılda bakıldığı zaman yüzde 6,35 artış yaşandığı söylenir.

Fransa Nüfusu Yaş Ortalaması

Fransa’nın yaş ortalaması 40,2’dir. Ülkenin yaşlı nüfus oranı %5,5 olarak yer alır. Ülkede gençler düşük orandadır. Doğurganlık oranı yüksek olan bir ülke olmasına rağmen yaş ortalaması 40,2 şeklindedir. Ülkedeki gençler belirli bir yaştan sonra farklı ülkelerde yaşamaya karar verdikleri için nüfus yaş ortalaması düşük seviyelerde bulunmaz. Fakat bilinen birçok ülkeye göre yetişkin grubuna sahiptir. Fransa’nın yaşlı nüfus fazlalığını Almanya, Portekiz, İsveç ve Yunanistan takip etmektedir.

Fransa Nüfusu Dağılımı

Fransa’da 68 milyon kişi yaşamaktadır. Ülkenin %75’i şehir merkezlerinde yaşar. Geri kalan kısım ise kendi köy ya da kasabalarına dağılmaktadır. Belirli bir kısımda farklı ülkelere göç etmektedir. Ülkede kadınlar %51,4 oranındadır. %48,6’lık oranı da erkekler oluşturuyor. 65’in altındaki erkekler çoğunluktadır. 15-64 yaş aralığında nüfus dağılımı oldukça fazla. 0-14 yaş grubu %18,4 oranında bir konuma sahiptir. 65 yaş ve üstü %16,8 oranında ülkede yer alır. Fransa nüfusu 2018 verilerinden günümüze kadar ciddi oranda artış yaşamıştır. Doğurganlık oranı fazla olmasına rağmen yetişkin grubu daha fazladır.

Fransa Para Birimi 2023

Fransız para birimi bakıldığı zaman Fransa Frangı’dır. Fakat Avrupa birliği ülkelerinin ortak para birimi anlayışından dolayı 2002 yılından sonra Euro kullanılmaya başlanılmıştır.

Fransa Para Birimi Nedir?

Euro, 1 Ocak 1999’da yapılan anlaşma ile birlikte Avrupa Birliği’nin ortak parasıdır. Fransa, Avrupa’nın en popüler ülkeler içerisinde olduğu için bu anlaşmayı kabul edip Euro para birimini kullanmaya devam etmiştir. Andorra, Monaco ve Fransız Polinezyası’da Fransa’nın dışında ayrıca kullanılmaktaydı. Fransız frangı, çapraz kurunda 1 avroya geçişte sağlanmıştır. Alt birimi, Centimedir. Fransız frangı dünya razer para birimi olarak da yer alır. Razer paralarda ağırlığı 5. Sırada bulunur.

Fransa Para Birimi Kaç TL?

Fransa para birimi, €1 üzerinden hesap edildiği takdirde 10,28 Türk lirasına denk gelmektedir.

  • Fakat Fransız frangının dönüştürülmesinde ise bir Fransız frangı 1,57 Tl’ye denk gelir.
  • İki Fransız frangı dönüştürüldüğünde 3,13 Türk lirası
  • Üç Fransız frangı dönüştürüldüğünde 4,70 Türk lirası
  • Dört Fransız frangı dönüştürüldüğünde ise 6,26 Türk lirasına denk gelir.

Dönüştürülme durumu her yıl güncellik gösterebilir. Bu Fransa ve Türkiye’nin ekonomik olarak değerlerine göre de değişir. Fakat Fransız Frangı üzerinden dönüştürülmesinde Türkiye’de miktar artmaktadır. Euro üzerinden 10,28 Türk lirasına denk gelir.

Fransa Para Birimi Hakkında Bilgi

Fransa, popüler bir Avrupa ülkesidir. Başkenti Paris’tir. Bu yüzden her yıl yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasındadır. 31 Aralık 1959 yılına kadar Fransa para birimi Fransız Frangı’dır. 1960 yıllarında Fransa’da yeni Fransız frangı kullanılır. Buradaki kısaltması Frf şeklindedir. Avrupa birliği üyelerinin toplanması ile birlikte parasal birlik oluşturulmuştur. Burada ortak para birimi Euro kabul edilir. Euro Fransa’da 17 Şubat 2002 yılına kadar kullanılmıştır. 17 Şubat 2002 tarihi itibariyle Fransız Frangı’nın kullanımı ülkede sona ermiştir.

Fransa Para Birimleri Cfp Frangı

Fransa para birimleri, ülkenin tarihi ve ekonomisine göre değişmektedir. 2002 yılına kadar Fransız Frangı kullanılmaktaydı. Cfp frangı ya da sadece frank denizaşırı kolektifler ve Fransız Polinezya da kullanılan resmi para birimidir. Fransa’da şu anda güncel olarak Euro kullanılmaktadır.

Fransa Saat Kaç 2023

Fransa, batıda bulunan bir ülkedir. Batıda bulunan ülkeler Türkiye’ye göre saat bakımından geridedir. Belirli ülkeler 1 saat geride iken, belirli ülkelerde saat farkı 2 ya da 3 saate kadar çıkabilir. Fransa’da yakınları olan kişilerin Fransa’da saat kaç ya da şu an Türkiye ile aradaki saat farkı ne kadar gibi kafalarında soru işareti olabilir. Fransa ve Türkiye’deki saat farkı, 1 saat kadar değişir. Bu durum konumlandırma, güneşin doğuşu ya da batışına göre değişir.

Fransa Türkiye Saat Farkı

Türkiye konumu ve Fransa konumuna bakıldığı takdirde saat bir saat ileri olarak yer alır. Dünya çapında konumlandırılmalar, güneşin doğuşu ya da güneşin batışı saatleri değiştirebilir. Birçok ülke arasında saat farkı bulunur. Türkiye konumu ve Fransa konumundan bakıldığı zaman Türkiye konumu bir saat ileridedir. Fransa’da saat öğlen 14.00 iken Türkiye’deki konumlandırmaya göre bu saat 15.00 şeklinde ifade edilir. Fransa-Türkiye’ye göre daha batıda kalır. Batıda kaldığı için saatleri Türkiye’den daha geride olur. Bu da Türkiye yılbaşına girdikten sonra onların 1 saat öncesinde girmiş olduğunu gösterir. Konumlandırma Fransa’nın farklı eyaletlerinde dakika olarak değişebilir. Bu durum Türkiye için de geçerlidir. Belirli eyaletlerinde Türkiye konumu Fransa konumundan 2 saat ileride olur.

Fransa Kaç Saat Oruç Tutuyor?

Ramazan’ın ayında dünya çapında 20 saat 45 dakika ile Rusya, en fazla oruç tutan ülkedir. Arjantin’de imsak vakti ile iftar vaktinin arası yaklaşık 11 saat kadardır. Arjantin, ramazan ayında en kısa oruç tutan ülkedir. Fransa’nın başkenti Paris’te 17 saat 9 dakika oruç tutulur. 17 saat 9 dakika ortalama 1 saattir.

Fransa Kaç Saat Uçakla?

İstanbul’dan Fransa’ya uçuş gerçekleştirecek olan bir kişinin uçuşu 3 saat 10 dakika civarı sürmektedir. İstanbul’la Fransa arasındaki uçuş mesafesi yaklaşık olarak 2223 kilometredir. 2223 kilometrelik bir uçuşta 700 kilometre hızla uçak gittiği takdirde 3 saat 10 dakika zaman alır. Bu sürecin en fazla uzaması, 20 dakikadır. 20 dakikadan fazla uzaması mümkün değil.

Paris Saat Kaç?

Fransa konumundan Paris’te saat şuan, bulunulan güncel saatten 1 saat geridedir.

Fransa’da Evlenmek

Fransa’da evlenmek isteyen çiftlerin sahip olduğu uyruklara göre değişik durumlar ve kurallar bulunuyor. Eğer evlenmek isteyen çiftlerden biri Türk, biri Fransa vatandaşı ise kişilerden beklenen şartlar değişiklik gösteriyor. Ancak Fransa’da yalnızca Fransız bir vatandaş ile evlenme zorunluluğunuz bulunmaz. Fransa’da yaşayan iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da Fransa içerisinde evlenebilir.

Eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir birey ile Fransa vatandaşı olan bir birey Fransa içerisinde evlenmek istiyorsa 2 durum bulunabilir.

Bunlardan birincisi Türk olan eşin zaten Fransa’da yaşıyor olması, ikincisi ise Türk olan eşin Türkiye’de ikamet ediyor olmasıdır. Eğer her iki eş de Fransa’da yaşıyor ise belediyelere başvurarak evliliklerini gerçekleştirebilir.

Fransa’da evlenmek için Türk vatandaştan istenen belgeler şu şekildedir;

  • C. nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi ve orijinali,
  • Kişinin oturum izninin arkalı önlü fotokopisi ve aslı,
  • Eğer kişi evlenmiş ve boşanmış ise boşanma davasına ilişkin mahkemenin verdiği kararın fotokopisi,
  • 1 adet 6 aydan eski olmayan fotoğraf,

Fransız vatandaştan ise beklenen belgeler şu şekildedir;

  • Acte de naissance copie integrale belgesi,
  • Kişinin sahip olduğu Fransız kimlik kartının arkalı önlü fotokopisi ve orijinali,
  • Eğer kişi daha önceden evlenmiş ancak eşi vefat etmiş ise acte de décés belgesi alınmalıdır.
  • 1 adet fotoğraf

Tüm bu belgelerin tesliminin ardından Fransa vatandaşı olan eş de evlilik için gerekli belgelerini bir araya getirir. Çift başvuruda bulunarak Fransa içerisinde evliliğini gerçekleştirebilir.

Fransa’da Evlenmek

Eğer iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Fransa’da evlenmek istiyorsa Fransa’da bulunan Paris Konsolosluğu’nda evlenme işlemlerini gerçekleştirebilir. Konsolosluk iki Türk vatandaşından şu belgeleri isteyecektir;

  • Üzerindeki tüm bilgileri tam olan nüfus cüzdanı fotokopilerinin orijinali ve fotokopisi,
  • Oturma kartları ve bu kartların fotokopisi,
  • 4 adet çiftin fotoğrafları,
  • Eğer çiftlerden biri ya da ikisi Türkiye’de evlenip boşanmışsa buna ilişkin belgeler,
  • Doğum belgesi, evlenme yeterlilik belgesi ve evlenme izin belgesi sunulmalıdır.

Bu belgelerin sunulmasının ardından kişiler nikah işlemlerini tamamlayarak uluslararası aile cüzdanına sahip olur.

Fransa Vatandaşı İle Evlenmek

Fransa vatandaşı ile evlenmek yalnızca Fransa’da değil, Türkiye’de de gerçekleştirilebilir. Bu durumda kişiler normal evlendirme dairelerinde evlenebilirler. Bunun için öncelikle Fransa vatandaşlığına sahip olan kişi Türkiye’de bulunan Fransa Konsolosluğu’na başvuruda bulunmalıdır. Burada kişiye Fransa nüfuslarından alınmış evli olmadığına ve evlenmesi için herhangi bir engel olmadığına dair bir belge alması gerekir.

Fransa vatandaşı olan kişi vizesini ve pasaportunu belgelerinin arasına eklemelidir. Eğer kişinin Türkiye’de oturma izni varsa oturum izni belgesini burada eklemelidir. Kişi daha önceden evlenip boşandıysa da gerekli tüm belgelerini konsolosluktan almalıdır.

Alınan bu belgeler Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na sunulur. Bakanlık inceleme yaparak evliliğin gerçekleşebilmesi için bu belgelere teyit verir. Teyit işleminin de sağlanmasının ardından belediyelerde nikah kıyım işlemi tamamlanarak kişilerin evliliği gerçekleştirilir.

Fransa’lı Biriyle Evlenmek

Fransa’lı biriyle evlenmek isteyen kişiler eğer evliliklerini Fransa içerisinde gerçekleştirmek istiyorsa, Fransa vatandaşı olmayan kişinin öncelikle vize alması gerekiyor. Bu vize oturmak ya da Fransa’ya yerleşmek amacıyla değil yalnızca evlenme işlemleri için alınan bir vizedir.

Vize almak için Fransa’ya gidecek eşin Türkiye’deki Fransa Konsolosluğuna giderek vize başvurusunda bulunması gerekir. Bu başvuru için beklenen evraklar şu şekildedir;

  • Pasaport: Evliliğiniz için gerçekleştireceğiniz seyahat sonrası en az 3 ay daha geçerli olacak olan pasaportunuz gerekir. Bu pasaport 10 yıldan eski olmamalı ve pasaportunuzun içerisinde en az 2 adet boş sayfa bulunmalıdır.
  • Fotoğraf: 2 adet biyometrik fotoğraf sunmanız gerekir. Bu fotoğraf 35mm x 45mm boyutlarında, beyaz fonda çekilmiş olmalıdır.
  • Rezervasyonlar: Evlilik için gerçekleştireceğiniz tarihlere uygun olarak uçak ve konaklama rezervasyonlarınızı yaptırmanız gerekiyor. Bu rezervasyonların fotokopisini ya da çıktısını ise evraklarınızın içerisine eklemelisiniz.
  • Başvuru formu: Konsolosluktan alınan bu formu eksiksiz ve diğer belgelerinizle tutarlı bir biçimde almalısınız.
  • Kimlik fotokopisi: Arkalı önlü ve net çekilmiş kimlik fotokopisi evraklarınız içerisinde bulunmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası: Tüm seyahatinizi kapsayacak en az 30.000 Euro teminatlı bir seyahat sağlık sigortanız olmalıdır.
  • Evlenme ehliyeti: Nikah yapılacak yer ve alınmış olan tarihin bulunduğu resmi nikah belgesidir. Bu belgelerin yanında Fransa’da bulunan eşin bilgilerinin ve doğum belgesinin de olması gerekir.
  • Finansal bilgiler: Maddi durum için yeterliliğinizi kanıtlamak amacıyla en az 3 ay öncesine ait banka hesap dökümü ve güncel banka hesap cüzdanı bulunmalıdır. Ayrıca Fransız olan eşin de 3 aylık maaş bordrosu buraya eklenmelidir.

Tüm bu evrakların teslim edilmesinin ardından konsolosluk değerlendirme yaparak size vizenizi verecektir. Bu vize ile Fransa’ya evlenmek için yasal bir şekilde seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Fransa Vatandaşı İle Evlilik

Fransa vatandaşı ile evlilik gerçekleştiren kişilerin evlendikten sonra yapması gereken işlemler bulunuyor. Burada kişiler evlilikleri doğrultusunda kendi nüfuslarındaki kayıtlarının güncellenmesini sağlayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Paris Başkonsolosluğu’na başvuruda bulunarak yapılan bu işlemler için;

  • Fransız Belediyesinden alınmış ve evliliklerini sunan yeni tarihli evlenme kayıt belgesi (Acte de mairage-copie integrale),
  • Türk olan çiftin nüfus cüzdanı, yabancı çiftin ise kimliği ya da pasaportu,
  • Varsa Türk olan çiftin oturma kartı ve konsolosluk tarafından istenebilecek diğer belgeler şeklindedir.

Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından kişiler uluslararası aile cüzdanının alınması için çiftlerden birini geçerli nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı ve 3 adet yeni çekilmiş fotoğrafları ile başvuruda bulunması yeterli olacaktır.

Turist Vizesi İle Fransa’da Evlilik

Turist vizesi ile Fransa’da evlilik gerçekleştirmek isteyen kişilerin, durumuna göre iki farklı durum ortaya çıkacaktır. Bunlardan birincisi Türk vatandaşın Fransa içerisinde turist vizesi ile bulunuyor olmasıdır. Bu durumda kişinin evlenmek gibi bir durumu gerçekleştirmesi için Türkiye’ye dönmesi, gerekli belgelerini alması ve evlilik vizesi alarak Fransa’ya dönmesi gerekecektir.

Eğer kişi Fransa’da evlenmek için turist vizesi almak istiyorsa kişilere evlilik vizesi verilecektir. Çünkü oluşturulan başvuruda formda ve dilekçede kişi seyahat amacının evlilik olduğunu dile getirecektir.

Fransa Evlilik Vizesi

Fransa evlilik vizesi, kişilere oturma izni sağlamayan yalnızca evlenme işlemleri için seyahat hakkı tanıyan bir vize türüdür. Bu vizeyi almak için kişilerin gerekli evrakları ile beraber Fransa Konsolosluğu’na başvuruda bulunması gerekir. Başvuru sırasında pasaport, biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı, uçak ve otel rezervasyonları, Fransız eşin kimlik bilgileri, Fransa vizesi başvuru formu, evlenme ehliyet belgesi, seyahat sağlık poliçesi, konaklama belgeleri, şirket evrakları ve banka hesap özetini sunması gerekir.

Başvuru işleminin tamamlanmasının ardından ise konsolosluktan değerlendirme yapılarak kısa süre içerisinde Fransa’da evlenmek vizesi alınır.

Fransa’da Düğün

Fransa’da düğün gerçekleştirmek isteyen kişiler, aldıkları evlilik vizesi ile düğününü gerçekleştirebilir. Ancak düğüne katılacak misafirlerinizin pasaport türüne göre vize alması beklenecektir. Yeşil, gri ve siyah pasaporta sahip olan misafirleriniz düğününüze vize almadan katılabilir. Ancak bordo pasaporta sahip olan misafirlerinizin Fransa Konsolosluğu’na giderek turistik vize başvurusunda bulunması gerekir. Bu vize başvurusu sırasında evraklar içerisine de düğün davetiyeniz ve düğününüze ilişkin bilgiler eklenmelidir. Böylece davetlileriniz Fransa’ya giriş yaparak düğününüze katılabilir.

Fransa Bayrağı

Fransa bayrağı, Fransa ya da diğer bilinen ismi ile Fransa cumhuriyeti tarafından kullanılmış ve halen de kullanılmaya devam etmektedir. Ulusal bir bayraktır. Fransa bayrağının kabul tarihi 1800’lü yıllarda gerçekleşmiştir. 1800’lü yıllardan günümüze kadar Fransa bayrağı resmi olarak kullanılır.

Fransa Bayrağı Nasıldır?

Fransa bayrağı, 3 adet renkten oluşur. Soldan sağa doğru sıralanmış renkler mevcuttur. Bu renkler dikey bir bantta oluşturulur. Soldan sağa doğru sırasıyla;

  • Mavi
  • Beyaz
  • Ve kırmızı renklerdedir.

Mavi, koyu mavi ya da lacivert olarak görünebilir. Bayrağın kökeni yaklaşık Fransız devrimine kadar dayanır. Her rengin farklı bir anlamı mevcuttur.

Fransa Bayrağı Anlamı

Fransa bayrağında 3 adet renk kullanılmıştır. Her biri farklı anlamlarda yorumlanır. Fransız Devrimi’nin resmi sloganı olarak eşitlik, kardeşlik, hürriyet anlamlarına gelen renklerdir. Fakat tarihi birçok bayrağa da sahip olan Fransa, büyük bir döneminde ulusal bayrağını kullanmıştır. Mavi ve kırmızı Paris’in kullandığı kişisel renklerdir. Beyaz kralın rengi olarak bilinir. Fakat beyaz, mavi ile kırmızının ortasında yer aldığı için Paris soyluları olarak kralımızı koruyoruz anlamını da gelebilir. Bu farklı tarihi, Fransa’da yaşayan ve tarih konusunda incelemelerde bulunan kişilerin yorumlarıdır.

Fransa Bayrağı Renkleri

Fransa bayrağında mavi, beyaz ve kırmızı renkler bulunur.

  • Mavi, hürriyet sloganı temsil etmektedir. Diğer bir ifadeyle adalet, bireycilik ve anlamlarına da gelir. Belirli bazı tarihçilerin söylentilerine göre mavi rengin bayraklı kullanılması, aristokrasi temsil ettiğinden dolayı kaynaklanır. Bayrağın ortaya çıktığı Fransız devrimi esnasında saltanatını sürdüren Bourbon hanedanı rengi olarak da kabul edilmektedir.
  • Beyaz renk ise eşitlik anlamına gelir. Barış, ılımlılık ve halkçılıkla bağdaştırılır. Belirli tarihçiler içinde krallık döneminde Fransız bayrağının en temel görüşüdür.
  • Fransa bayrağı renkleri içerisinde kırmızı kardeşlik sloganını temsil etmektedir. Milliyetçilik, cesaret, kan ve kolektif bilinç olarak da bağdaştırılır. Kırmızı en temel anlamı ile Paris’i simgeler. Paris, Fransa’nın başkentidir ve Paris’in birçok resmi işlerinde kullandığı renklerdir. Fransa’nın tarihi bayraklarını bakıldığı zaman kırmızı renk genel olarak yer almaz. Genel olarak mavi ya da koyu lacivert hakimdir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×