Schengen Vize Başvuru Formu Online - Eraytur
Genel

Schengen Vize Başvuru Formu Online

Birçok insanın hayalinde Avrupa’yı gezmek ve dolaşmak yatıyor. Avrupa’ya gidebilmek için ise belirli adımları izlemek gerekiyor. Bazı insanlar bu adımların zorluğu nedeniyle bu hayalini gerçekleştirmiyor ve hayal olarak kalıyor.

Schengen Vize Başvuru Formu Online

Bazıları ise gereken tüm işlemleri yapıp Avrupa’ya seyahat edebiliyor. İşte bu işlemlerden birisi de Schengen Vizesi alabilmektir. Avrupa’ya seyahat edebilmeniz için Schengen Vizesi almanız gerekiyor.

Schengen Vizesi alabilmek için ise öncelikle resmi kanallar aracılığı ile bir başvuru oluşturmak gerekiyor. Bu başvuru formuna da belirlenen kurallar çerçevesi içerisinde çekilmiş bir fotoğraf eklemek gerekiyor. Vize başvuru aşamasında en önemli nokta, Schengen Vizesi için dolduracağınız formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaktır. Schengen Vizesi başvuru formunda, başvuracak olan kişiye karşı 37 adet soru yöneltiliyor.

Bu soruların hepsinin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor. Aksi takdirde başvurunuz kabul edilmiyor. Şimdi ise bu 37 adet soruyu ve bunları nasıl cevaplandırmanız gerektiği ile ilgili açıklamalar yapılacaktır. Bunun için öncelikle Schengen Vize başvuru formunu yüklemeniz gerekiyor. Daha sonra bilgileri doldurma aşamasına geçebilirsiniz.

  1. Soy isim (Soy isim)

Buraya yazacağın soy isminizi, pasaportunuzda yazdığı şekilde yazmanız gerekiyor. Buraya eşinizin adını ya da evlilik soy isminizi yazmamalısınız. Çünkü başvuru için sizden pasaportunuzda belirtilen soy isminiz isteniyor.

  1. Doğumdaki soy ismi (Daha Önceki Aile İsmi)

Eğer 1.kısımda belirtilen soy isminizden farklı ise doğduğunuz anda sahip olduğunu soy isminizi yazmanız gerekiyor.

  1. İsim (İsimler)

Buraya yine pasaportunuzda yazılı olan adınızı yazmanız gerekiyor. Eğer birden fazla adınız varsa, hepsini yazmalısınız. Kesinlikle eksik yazmamanız gerekiyor. Aksi takdirde başvurunuz reddedilebilir.

  1. Doğum Tarihi

Buraya doğdunuz tarihi gün/ay/yıl sırasına uyarak yazmanız gerekiyor. (Örneğin, 09.04.1995 olarak yazmalısınız)

  1. Doğum Yeri

Buraya doğduğunuz yeri yazmanız gerekiyor. Fakat pasaportunuzda doğduğunuz yer olarak neresi gözüküyor ise orayı yazmanız gerekiyor.

  1. Doğduğu Ülke

Bu kısımda da doğduğunuz ülkeyi yazmanız gerekiyor. Doğduğunuz ülke pasaportunuzda belirtilmemiş olabilir. Belirtilmemiş olsa bile doğduğunuz ülkeyi mutlaka yazmalısınız. Çünkü başvuru yaparken en çok dikkate alınan unsurlardan birisi de kişinin doğduğu ülkedir.

  1. Pasaport ile farklı ise Doğumdaki Uyruk Yazılır

Pasaportunuzda yazan doğduğunuz ülke ile gerçek doğduğunuz ülke birbirinden farklı olabilir. Burada pasaportta belirtileni değil, gerçek doğduğunuz ülkeyi yazmanız gerekiyor.

  1. Cinsiyet

Cinsiyet için formda iki adet kutu bulunuyor. Cinsiyetinizi bu kutuları işaretleyerek belirtebiliyorsunuz.

  1. Medeni Durum

Mevcut ve yasal olan medeni durumunuzu, yine verilen kutulara göre işaretleyerek belirtmeniz gerekiyor.

  1. Küçükler

Küçükler için yasal olarak velayet hakkına sahip olan birisi varsa onun ismini, mevcut adresini ve uyruğunu yazmanız gerekiyor. Eğer velayet hakkı sahibi değil de ebeveynlik yetkisine sahip olan birisi varsa bu durumda da o kişinin eksiksiz olarak ismini, mevcut adresini ve uyruğunu yazmanız gerekiyor.

  1. Ulusal Kimlik Numarası

Eğer bir Ulusal Kimlik Numarasına sahipseniz bunu yazmanız gerekiyor. Yanlış yazmadığınıza çok dikkat etmeniz gerekiyor.

  1. Seyahat Belgesi Türü

Seyahat belgesinin tek bir yoktur; birbirinden farklı türleri bulunuyor. Buraya da hangi seyahat belgesi türüne sahip iseniz onu yazmanız gerekiyor.

  1. Seyahat Belge Numarası

Her seyahat belgesinin ayrı bir numarası bulunuyor. Seyahat belgenizin üzerinde bir numara bulunur ve bu numarayı yazmanız gerekiyor. Seyahat belge numaranız, pasaportunuzda da yazabilir. Pasaportunuzda yazan seyahat numaranızı da yazabilirsiniz.

  1. Pasaport Düzenleniş Tarihi

Buraya pasaportunuzun düzenlendiği tarihi yazmanız gerekiyor. Burada en çok yapılan hatalardan birisi de düzenlenme tarihi yerine uzatma tarihinin yazılması oluyor. Kesinlikle uzatma tarihini yazmamalısınız. Sadece düzenlenme tarihini yazmanız gerekiyor.

  1. Son Kullanma Tarihi

Bu kısma pasaportunuzun son kullanma tarihini yazmanız gerekiyor. Eğer bir uzatma tarihi söz konusu ise bu uzatmayı göz önünde bulundurarak yazmalısınız.

  1. Veren Makam

Pasaportunuzu hangi makamdan aldığınızı ve nerede aldığınızı belirtmeniz gerekiyor.

  1. Başvuru Sahibinin Telefon Numarası, e-posta adresi ve ev adresi

Eğer kişisel bir posta kullanıyorsanız bunu; eğer bir şirket postası kullanıyorsanız bunu yazmanız gerekiyor. Bu durumda posta numarasını değil posta kutusunun sahibi kimse onun adını yazmalısınız.

Oturduğunuz ülkedeki ve gerekirse de vize başvurusunu hangi ülkeden gönderiyorsanız o ülkedeki adreslerini yazmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra cep telefon numaranızı ve sabit hattınızın numarasını yazmalısınız.

  1. Farklı Bir Ülkede İkamet

Vatandaşı olduğunu ülkeden farklı bir ülkede yaşıyorsanız sahip olduğunuz oturma iznini belirterek numarasını yazmalısınız. Son kullanma tarihini de numaranın yanında belirtmeniz gerekiyor.

  1. Aktif Meslek

Kural olarak pasaportunuzda yazılan mesleği yazmanız gerekiyor. Fakat başka bir meslek yazacaksanız, bununla ilgili uzun olmayan bir açıklama yazmanız lazım. Eğer herhangi bir mesleğe sahip değilseniz ”meslek yok” yazın.

  1. Eğitim veya İşveren Kurumu

Bir kurumda çalışıyorsanız, örneğin bir eğitim kurumu olabilir, bu kurumun ismini ve iletişim bilgisini yazın.

  1. Seyahatinizin Temel Maksadı

Seyahat etmenizdeki temel maksadı belirten kutucuğu işaretlemeniz lazım.

  1. Hedef Üye Devlet

Seyahatiniz sırasında gününüzü en çok hangi ülkede geçirecekseniz o ülkenin ismini, ana varış hedefi olarak anılan yazın.

  1. İlk Giriş Üye Devlet

Schengen bölgesinde hangi ülkeye gireceğinizi belirtin.

  1. Talepte Bulunulan Giriş Sayısı

Kaç kez giriş istediğinizi işaretleyerek belirtin.

  1. Kalacağınız Süre

Ne kadar kalmak istediğinizi belirten kutuyu işaretleyerek belirtin.

  1. Son 3 Yılda Aldığınız Schengen Vizeleri

Schengen bölgesine girebilmek amacıyla son üç yıl içerisinde aldığınız vize adedini yazın.

  1. Parmak İzi

Gerekli olan seçeneği işaretlemeniz gerekiyor. Eğer daha önceden parmak iziniz alındıysa bunun tarihini yazın.

  1. Son Varış Ülkesi için Giriş İzni

Bunu eğer giriş izniniz varsa yazmalısınız. Bunun dışında vize numarasını yazmanız gerekiyor. Tabi eğer Schengen bölgesi sınırları dışarısında ise yazmalısınız.

  1. Geliş Tarihi

Schengen bölgesine ne zaman varmayı tahmin ediyorsanız bunu yazın.

  1. Gidiş Tarihi

Schengen bölgesinden ne zaman ayrılacağınızı yazın.

  1. Davet Eden Kişinin Adı

Sizi kim davet ettiyse o kişinin adını ve iletişim bilgisini yazın.

  1. Firma Adı ve Adresi / Ev Sahibi Kuruluş

Eğer sizi bir firma ya da bir kuruluş davet ediyorsa onun adresini ve iletişim bilgisini yazmalısınız.

  1. Kalacağınız Süre Boyunca Masraflarınız Karşılanacak mı?

Sorunun cevabına uygun olan kutuyu işaretlemelisiniz. Birden fazla kutu işaretlemeniz mümkün.

  1. İsviçre Vatandaşı Olan Bir Aile, AEA veya AB Üyesi İle İlgili Bilgiler

Bu kişi ile ilgili tüm kişisel bilgileri yazmanız gerekiyor. Bu husus ile ilgili eksik bir bilgi yazmamaya çok dikkat etmeniz gerekiyor.

  1. İlişki

Bir İsviçre vatandaşının aile üyesiyseniz, AB ya da AEA üyesiyseniz bunu belirtin.

  1. Yer ve Tarih

Vize için servise gittiğiniz gün farklı olabilir. Fakat yine de formu ne zaman doldurduysanız o günün tarihini yazmanız gerekiyor.

  1. İmza

Vize başvuru formunun, bizzat başvuran kişi tarafından imzalanması gerekiyor. Eğer imzalayacak olan kişi 18 yaşından küçükse, velayet hakkına sahip olan kimse tarafından imzalanmalı ve velayet türü belirtilmelidir. Başvuran kişi imzalayamazsa bu durumda haç kullanılabiliyor. Her başvuran kişi için ayrı form kullanılması gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×