Green Card (Yeşil Kart) Başvurusu Online - Eraytur
Amerika Vizesi

Green Card (Yeşil Kart) Başvurusu Online

Green Card, Amerika Birleşik Devletleri’nin bir uygulamasıdır. Esasen resmi olarak Permanent Resident Card yani Türkçe karşılığı olarak Daimi Oturma İzni olarak geçmesine rağmen, genel kullanım ve halk arasında Green Card ( Yeşil Kart ) olarak bilinmektedir. Green Card, Amerika Birleşik Devletleri Göçmen Bürosu tarafından sağlanan bir imkandır.

1990 yılından beri süregelen bir uygulama olan Green Card, yılda bir defa farklı ülkelerde ABD vatandaşı olmayan yabancılar arasında yapılan bir çekiliş vasıtasıyla, söz konusu yabancılar arasından çekilişte çıkanlara, eşlerine ve 21 yaş altı çocuklarına verilen bir göçmen vizesi olarak tanımlanabilmektedir.

Green Card CEKILISI ne zaman 2023 yılının hangi zaman dilimine denk geleceği ise açıklanacaktır. Sahibi olduğu kişiye Amerika’da ömür boyu yaşama, oturma, çalışma ve öğrenim görme fırsatını veren Green Card nasıl alınır sorusunu soran kişiler için rehber niteliğinde bilgiler açıklamalarımızda bulunabilir.

Green Card ile ilgili farklı kaynaklarda ve sayfada gezinme esnasında Green Card ekşi ve Green Card Forum gibi başlık açıklamalarına da rastlamak mümkündür. Green Card uygulaması ile Amerika Birleşik Devletleri her yıl ortalama 50-55 bin kişiye daimi oturma, çalışma, öğrenim görme imkanı tanımaktadır.

Green Card Başvurusu Online

Green Card Başvurusu

Green Card’ın cazip avantajları üzerine birçok kişinin aklına Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır sorusu gelmektedir. Green Card çekilişi her yıl ekim aylarında yapılmaktadır ve DV Lottery adıyla anılmaktadır.

Başvuru yapmak için hiçbir aracı kurum ya da belgeler topluluğuna gerek olmayıp, Green Card çekilişi için Amerika Birleşik Devletleri tarafından oluşturulmuş resmi başvuru sitesi olan dvlottery.state.gov green card başvurusu seçeneği ile kolayca yapılabilmektedir.

Green Card başvurusunun sonuçlanmasının ardından gerekli işlemlerin yapılması adına, Green Card Konsolosluk Gorusmesi faydalı olacağından dolayı bu görüşmenin yapılması gündeme gelebilir.

Green Card almak üzere çekilişe katılan her kişi, diğer kişilerle eşit şansa sahiptir. Evli olan kişilerin birlikte başvuru yapması ise Green Card çekilişini kazanma şansını arttırmaktadır. Green Card almak üzere çekişe katılma şartlarını dolayısıyla Green Card ŞARTLARI’nı saymak gerekirse şunları söylemek mümkün olmaktadır;

  • Çekilişe katılmanın ilk şartı, Green Card çekilişine başvuru yapmak isteyen kişinin 18 yaşından büyük olmasıdır. 18 yaşından küçük bireylerin Green Card almak üzere çekilişe katılmaları mümkün değildir ve bu kişiler ailelerinden başka büyükler vasıtasıyla söz konusu fırsatı değerlendirebilmektedir.
  • Başvuru için gerekli ikinci şart ise, en az lise mezunu veyahut dengi bir okulun mezunu olmak şartıdır. Bu şartı taşımayan ancak Green Card çekilişine katılmak isteyen kişilere bir seçenek daha sunulmuş ve herhangi bir lise veya dengi okul mezunu olmayan kişilerin 5 yıl içerisinde uzmanlık veya eğitim gerektiren bir alanda 2 yıldan az olmamak üzere çalışmış olma kriteri getirilmiştir. Böylelikle herhangi bir okuldan mezuniyeti olmayan kişilere da Green Card hakkı tanınmıştır.

Bu şartlar dışında ABD tarafından daimi oturma, çalışma ve öğrenim görme fırsatının sunulduğu Green Card çekilişine katılmak için herhangi bir şart öngörülmemiştir.

Öyle ki, başvurmak isteyen kişinin İngilizce bilip bilmemesi bile başvuru şartlarından değildir dolayısıyla İngilizce hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişiler dahi başvuru imkanına sahiptir. dvlottery.state.gov sitesi üzerinden yapılan çekiliş başvurularının sadece internet üzerinden yapılabileceği unutulmamalıdır.

Green Card çekilişi elektronik ortam üzerinde yapılmakta ve tüm ülkelerden katılan herkese karşı eşit şans içermektedir. Çekilişe başvuru yapanlara, çekiliş sürecini ve sonuçlarını takip edebilmeleri adına bir teyit numarası verilmektedir. Green Card almaya hak kazanan kişiler, 6 ay içerisinde ABD’ye giriş yaparak Green Card’larını aktif edip devamındaki yıllarda kullanabilmektedir.

Amerika vizesi ücretsiz gerekli tüm bilgilendirme için https://www.eraytur.com/iletisim/ bağlantısından bize ulaşabilirsiniz.

Amerika Green Card S.S.S.

Amerika Green Card başvurusu ne zaman 2023?
Green Card başvurunuzu Ekim-Kasım ayları arasında sorunsuz şekilde tamamlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×