Vize Hizmetleri

Tayvan Vize Başvuru Merkezi

Tayvan vize merkezine hoş geldiniz.

TAYVAN VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Tanzanya’ya turistik seyahat edecek olan kişilerin gerekli evrakları hazırlayarak yetkili birimlerden Tanzanya turistik vizesi onayı alması gerekmektedir. Bu vize ile seyahat gerçekleştirilir ve turistik gezilerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bunun için gerekil olan evraklar aşağıda belirtildiği gibidir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Tanzanya turistik vizesi şahıslara başvuru sırasında verdikleri evraklara yazdıkları seyahat edecekleri tarih aralığında değerlendirilerek verilmektedir. Bu süre daha sonra uzatılmak üzere yeniden başvuru yapılması tavsiye edilir. Ancak finansal duruma göre bu sürenin ne kadar uzun olacağına karar verilir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Tanzanya Konsolosluğu şahısların gerekli evraklarını alarak inceleyen ve turistik vizesi onayını veren yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport. Seyahat sonrası için en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.
  2. Fotoğraf. Son 3 ay içinde çekilmiş vesikalık güncel fotoğraf.
  3. Uçak bileti ve otel konfirmasyonu
  4. Varsa ziyaretine gidilecek kişinin yazacağı davet yazısı. Turistik vize başvurularında antetli kağıt şartı aranmamaktadır. Dilekçe A4 kağıda yazılmalıdır.
  5. Turistik vize başvurularında banka hesabında 2000 Amerikan doları olduğunu gösteren hesap.

 

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Tanzanya Konsolosluk yetkilileri eğer turistik vizesi başvurusunda bulunan kişiden biyometrik veri ibrazı bulunmasını istiyor ise bu durumda vizenin olumlu sonuçlanması için şahısların biyometrik verilerini vermeleri gereklidir. Sistemde bazı oluşan durumlar genelinde biyometrik veri ibrazı istenebilir bazen de diğer sistemlerde yer alan veriler kullanılır ve biyometrik veri ibrazı şahıslardan istenemez.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması için yeterli zaman olacaktır. Şahıslar bu sürelerini aşmadan zamanında turistik vize başvurularını yapmalıdır. Aksi halde seyahatte sorunlar yaşanabilir ve uçak bileti yanabilir.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Tanzanya turistik vizesi şahısların evraklarını eksiksiz olarak teslim etmesi durumunda 7 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır. Bu sürenin uzaması için evraklarda eksiklik olmamasına özen gösterilmelidir.

 

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Tanzanya ticari vizesi almak isteyen ve fuar, toplantı ve seminer gibi ticari faaliyetlere katılacak olan şahısların yetkili birimlere aşağıda yer alan evrakları hazırlayarak teslim etmesi gerekmektedir. Bu evrakların dışında da konsolosluk yetkilileri bir takım evrak isteyebilecektir. Bu evrakları randevu gününe kadar hazırlayarak konsolosluk görevlisine sunmak gerekecektir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Tanzanya ticari vizesi şahıslara iş seyahatleri boyunca verilir. Bu süre şahısların yürütecekleri işe göre ve finansal durumlarına göre değişmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Tanzanya Konsolosluğu şahısların bütün vize başvurularını alan yetkili birimdir.

DAVETİYE NASIL OLTANZANYADIR?

Davetiyede şahısların iş seyahatlerine ilişkin tüm resmi bilgiler yer almalıdır. Resmi bilgiler şahısların ticari faaliyetlerini yürütmeleri için izleyecekleri bütün adımları içermelidir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport. Seyahat sonrası için en az 6 ay geçerliliği olması gereklidir.
  2. Pasaportun fotokopisi
  3. Gidiş dönüş uçak bileti veya kesin rezervasyon yapıldığını gösteren belge.
  4. Otel rezervasyon çıkışı
  5. Şirketin başlıklı kağıdına yazılmış imzalı, kaşeli dilekçe.
  6. Tayvan’daki firmadan davetiye yazısı veya konferans, fuar kayıt bilgileri.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek olan tarihten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir. Bu süre seyahatte aksaklık yaşanmaması için önemlidir.

 

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere şahısların Tanzanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize merkezleri ve seyahat acenteleri ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Tanzanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi almak isteyen şahısların bütün evraklarını hazırlayarak yetkili birimlere vermesi gerekmektedir. Tanzanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi almak için evraklar içerisinde davetiyenin de bulunması gerekmektedir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Tanzanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi şahısların finansal durumlarına göre verilmektedir. Süre yeniden uzatılmak istenirse şahıslar bütün evraklarını yeniden hazırlayarak ve ücretlerini yatırarak başvurularını yapabilirler.

NEREYE BAŞVURULUR?

Tanzanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi için şahıslar bütün evraklarını Tanzanya Konsolosluğu’na teslim edebilir başvurularını da buraya yapabilirler.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport. Seyahat sonrası için en az 6 ay geçerliliği olması gereklidir.
  2. Pasaportun fotokopisi
  3. Gidiş dönüş uçak bileti veya kesin rezervasyon yapıldığını gösteren belge.
  4. Otel rezervasyon çıkışı
  5. Şirketin başlıklı kağıdına yazılmış imzalı, kaşeli dilekçe.
  6. Tayvan’daki firmadan davetiye yazısı veya konferans, fuar kayıt bilgileri.

DAVETİYE NASIL OLTANZANYADIR?

Davetiyede Tanzanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi alınması halinde yanına gidilecek olan kişi Tanzanya’dan bir davetiye yazmalıdır. Bu davetiyede kimlik ve adres bilgileri ile iş bilgileri de yer almalıdır. Tanzanya aile ve arkadaş ziyareti vizesinin olumlu sonuçlanması için bu evrak kesinlikle bulunmalıdır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir. Bu süre seyahatte olumsuzluk yaşanmaması için önemlidir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için şahısların vize merkezleri ile irtibata geçmesi şarttır.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Tanzanya transit vizesi alan kişiler Tanzanya’dan transit geçiş yaparak diğer ülkelere geçiş sağlayabilir. Transit vizesi şahıslara sadece geçiş sağlamak için verilmektedir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Transit vizesi şahıslara sadece geçiş sağlamak için verilmektedir bu yüzden de ülkede dolaşım hakkı tanımaz aynı zamanda da şahısların transit vizesi ile geçişleri sorunsuz yapılabilecektir.

 

NEREYE BAŞVURULUR?

Tanzanya Konsolosluğu şahısların transit vizesi için başvuru yapacakları yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport. Seyahat sonrası için en az 6 ay geçerliliği olması gereklidir.
  2. Pasaportun fotokopisi
  3. Gidiş dönüş uçak bileti veya kesin rezervasyon yapıldığını gösteren belge.
  4. Otel rezervasyon çıkışı
  5. Şirketin başlıklı kağıdına yazılmış imzalı, kaşeli dilekçe.
  6. Tayvan’daki firmadan davetiye yazısı veya konferans, fuar kayıt bilgileri.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması gereklidir. Seyahat etmeden iki hafta önce başvuru yapılması durumunda şahısların transit vizelerinin olumsuz sonuçlanması durumunda yeniden başvuru yapılması için gerekli zamanı olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekir.

 

Tayvan Vizesi

Tayvan’a seyahat etmek isteyen umuma mahsus (bordo), hizmet, hususi, diplomatik pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Tayvan’a seyahatlerinden önce vize almaları gerekmektedir.

15 Mayıs 2013 yılından itibaren umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarına sınırda vize ita edilmesi uygulaması başlatılmıştır. 30 güne kadar kalma hakkı tanıyan tek girişli vizeyi almak isteyen Türk vatandaşlarının Taoyua Uluslararası Havaalanından giriş yapmaları ve dönüş biletini ibraz etmeleri, Taoyua Havaalanı dışındaki havaalanlarından giriş yapacak kişilerin önceden vize almaları gereklidir. Tayvan sınır girişinde ya da havaalanında bir sorunla karşılaşmamak için vize başvuru işlemlerinin seyahat tarihinden önce yapılması önemlidir.

10 Şubat 2016 yılından itibaren geçerli olmak üzere ticari, turizm, aile ziyareti, konferans ya da spor etkinliklerine katılmak amacıyla Tayvan’a gidecek olanlar e-vize başvurusunda bulunabilirler. Belirtilen amaçlar haricinde veya 30 günden uzun Tayvan’da ikamet etmek isteyen kişilerin gerekli evrakları hazırlayarak normal vizeye başvuru yapmaları gerekmektedir. E-vize sadece turizm, iş, akraba ziyareti, konferansa ya da spor etkinliklerine katılmak amacıyla verilir. Eğer Tayvan’a işe girmek, öğrenim görmek, aile yanında ikamet etmek ya da Çince dil kursuna gitme gibi nedenlerle seyahat etmek için uygun olan vize türüyle Tayvan temsilciliğine başvuru yapılması gereklidir.

Tayvan Türkiye dış temsilcisi olarak Tayvan Ankara Büyükelçiliği diplomatik görevini yürütmektedir. Türkiye ile Tayvan Devleti arasındaki karşılıklı ticari ve kültürel ilişkileri güçlendirmek için çalışmalar yürütmektedir. Tayvan Büyükelçiliği Ankara, Tayvan vize başvurularında bölge ayrımı yapmaksızın değerlendirmeye alırken Tayvan vizesi için şahsen başvuru yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Tayvan Büyükelçiliği vize başvurularına yetkili acenteler aracılığıyla yapılan başvuruları işleme alabilmektedir. Fakat Tayvan vizesinin verilmesi ve vize süresinin karar aşaması tamamen elçiliğin inisiyatifinde bulunmaktadır.

 
 

Tayvan Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

TAYVAN VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • DAVETİYE ;

- TAYVAN ’da ziyaret edeceği kişiden yazı (telefon adres bilgileri ve kişinin kimlik fotokopisi Okunaklı) DAVETİYE 

  - Ticari Seyahatlerde Firma DAVETİYESİ

 

 

 

 

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız 

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan ) 

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan (Firmamızca sağlanabilmektedir.)

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Kimlik Fotokopisi

8. Nüfus Müdürlüğünden veya E Devletten Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur.) E-Devletten Barkodlu da alınabilir.

10. Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri ) ÖNEMLİ !!!!!!

11. Gidecek Kişi 18 Yaşından Küçük ise MUVAFAKATNAME

 

 

 EK OLARAK BAŞVURU SAHİBİ AŞAĞIDAKİ LİSTEDEN KENDİSİNE UYGUN EVRAK LİSTESİ HAZIRLANMALIDIR.


 TAYVAN VİZESİ ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

TAYVAN VİZESİ ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  SGK İşe Giriş Bildirgesi• firma kaşeli ve imzalı.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve firma kaşeli, imzalı

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 TAYVAN VİZESİ SERBEST AVUKAT & DOKTOR İÇİN  GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İmza Beyannamesi fotokopisi

•  Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı aslı

•  Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 TAYVAN VİZESİ  KAMU PERSONELİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  Büyükelçilik Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve kurum tarafından kaşeli, imzalı

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 

TAYVAN VİZESİ  FAİZ VE KİRA GELİRİ İLE GEÇİMLERİNİ SAĞLAYANLAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Faiz geliri alıyor ise bankadan 6 aylık kaşeli imzalı vadeli hesap ekstresi faizlerin yattığını gösteren ve bankanın imza sirküleri fotokopisi

•    Kira kontratı fotokopisi•Kiralar bankaya yatıyor ise mutlaka kiraların yattığının göründüğü 6 aylık kaşeli imzalı banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi

•    Tapu fotokopileri ve araç ruhsatları

•    Banka referans yazısı zorunlu değildir.

•    Banka mevduatlarının ve birikimlerinin göründüğü üst yazı zorunlu değildir

 

 TAYVAN VİZESİ ÇİFTÇİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Çiftçilik belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır aslı )

•    Mesleki Onay belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    Kapasite Raporu belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    E devletten barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü

•    Tapu fotokopileri•Kira kontratları•Araç ruhsatları var ise

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 TAYVAN VİZESİ  EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

SGK dan emekli olduğuna dair belge (Islak imzalı ve kaşeli) E•Devletten Barkodlu Bir şekilde de alınabilir.

Emekli maaşını gösterir belge (son 3 aylık banka hesap özeti ıslak imzalı•kaşeli ve emekli cüzdanı).

Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak İmzalı BANKA 

 HESABI aslı ve Bankanın İmza sirküleri fotokopisi  ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir )•Güncel istendiği için Randevudan 5 gün önceki süreç içerisinde alınmalıdır+Banka imza sirküleri fotokopisi

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı  soy adı açıkça yazmalıdır.

TAYVAN VİZESİ  ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

Öğrenci Belgesi Aslı 3 aydan Eski Olmayan ( Okul Dönemi içerisinde Seyahat ediliyorise İzinlidir yazılı Belge ) • Islak İmzalı ve Kaşeli Olmalıdır.

•Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri Üstteki meslek grubuna göre ) ÖNEMLİ !!!!!!

•Sponsor  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, Sponsor olunan kişinin masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin

  telefon   numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

 

 

Tayvan ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.