Vize Hizmetleri

Tayland Vize Başvurusu

Tayland vize merkezine hoş geldiniz.

TAYLAND VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Tayland’a turistik gezi yapmak isteyen şahıslar yetkili birimlere başvurularını yaparak Tayland turistik vizesi alabilirler. Bu vize ile uzun süre Tayland’da turistik seyahat edebilir ve bu süre boyunca konaklama sağlayabilirler. Bu süre bitiminde şahısların ülkeden çıkışlarını yapmış olması gerekmektedir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Tayland  turistik vizesi şahıslara en fazla 60 günlük verilir. Bu süre boyunca şahıslar Tayland’da konaklama sağlayabilir. ayrıca turistik vizesi tek girişli ve çok girişli olarak verilmektedir. bu vizenin türü şahısların finansal durumuna göre 30 günlük olarak da verilebilir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Tayland Konsolosluğu ve Tayland Büyükelçiliği şahısların vize başvurularını alan yetkili birimdir. Şahsen başvuru yapmak mümkündür.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

En az 6 ay geçerli olan pasaport veya seyahat belgesi

Başvuru formu

Kimlik fotokopisi

Pasaportun fotokopisi

Son 6 ay içinde çekişmiş, 2 adet vesikalık 4 x 6 cm ölçülerinde pasaport.

Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu

Otel rezervasyonu

Son 6 ayda finansal durumu gösteren banka hesap dökümü

Bankada en az 800 USD bulunduğuna istinaden belge.

Aile bireylerinin toplamı son 6 ayda içindeki banka hesap dökümü ve bankada en az 1,600 USD bulunduğuna dair belge.

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Biyometrik veri şahısların veri tabanında bulunmuyor ise ve Tayland Konsolosluğu biyometrik veri ibrazını zorunlu kılıyor ise şahısların konsolosluğa giderek verilerini iletmeleri gerekmektedir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten bir ay önce şahısların başvurularını yapmaları gerekmektedir. Evraklarda eksikli olmaması ve doğru bilgi bulunması zorunludur.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Tayland turistik vizesi şahısların yukarıda belirtildiği gibi evraklarını doğru ve eksiksiz olarak hazırladığı taktirde 15 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır. Evraklarda bir eksiklik olması durumunda bu süre biraz daha uzayacak ve resmi tatil günlerinin de araya girmesi ile bu süre daha da uzayacaktır.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Tayland’a ticari seyahat gerçekleştirecek olan şahısların evraklarını aşağıda belirtildiği gibi hazırlayıp alınan randevu tarihinde konsolosluk yetkilerine sunması gerekmektedir. Evraklarda yer alan bütün bilgiler diğer sistemlerde yer alan bilgiler ile karşılaştırılacaktır. Ayrıca evraklar arasında yer alan davetiyenin de yine doğru bilgiler ile hazırlanmış olması gerekmektedir. Bu evrak Tayland ticari vizesinin alınabilmesi için çok önemlidir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Tayland ticari vizesi şahıslara 90 günlük ve 1 yıllık süre ile verilebilinir. bu vizeler tek girişli olarak verilmektedir. Ayrıca 30 güne kadar olan seyahatlerde vize uygulaması yapılmamaktadır.

NEREYE BAŞVURULUR?

Türkiye Cumhuriyeti’nde yer alan Tayland Başkonsolosluğu’na başvuru yapılması gerekmektedir. Tayland vizesi için başka bir konsolosluğa başvuru yapılamaz ve Tayland ticari vizesini onaylamak sadece Tayland Konsolosluğu’na aittir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede şirket bilgileri yer almalıdır. Bu bilgilerin doğruluğu konsolosluk tarafından araştırılacak ve doğru olmayan bilgilerin varlığının tespit edilmesi halinde vize başvurusu ret ile sonuçlanacaktır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

En az 6 ay geçerliliği olan pasaport

Kimlik fotokopisi

Pasaport fotokopisi

Başvuru formu

Son 6 ayda çekilmiş vesikalık 2 adet 4 x 6 cm ebatlarında fotoğraf.

Başvuru sahibinin özgeçmişi ve mezuniyet belgesi

Başvuru sahibin çalıştığı firmadan alması gereken belgeler.

 

Başvuru sahibinin iş pozisyonu, çalışacağı süreyi, maaşını, Tayland seyahatinin gerekçelerini ve Tayland’da kalacağı süreyi belirten mektup.

İş kayıt ve işletme lisansı

Hissedarların listesi

Tayland’daki firmadan alınacak belgeler:

 

Tayland’daki firmadan davetiye mektubu

İş kayıt ve işletme lisansı

Hissedarları listesi

Şirketin Tayland haritası üzerindeki konumu (Google Map)

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten bir ay önce başvuru yapılması gerekmektedir. Bir ay önce başvuru yapıldığı taktirde şahısların vizelerini alabilmeleri için yeterli zaman olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere yetkili seyahat acenteleri ve vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekmektedir. Bu yetkili birimler  evrakların hazırlanmasında da rehberlik hizmeti sunmaktadır.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Tayland’da ikamet eden aile ve arkadaşı ziyaret etmek için alınacak Tayland vizesinde şahıslar aşağıda yer alan evrakları hazırlamalıdır. Ayrıca bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 30 günden uzun süreli Tayland seyahatlerinde Tayland sınır kapısında vize uygulamasına tabidirler. Tayland Hükümeti tarafından T.C. Umuma mahsus pasaport sahiplerine 30 günden uzun, diplomatik, hususi ve hizmet pasaportlarına 90 günden uzun olan seyahatlerinde vize uygulanmaktadır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Şahıslara en fazla 90 günlük Tayland aile ve arkadaş ziyareti vizesi verilmektedir. Bu süre daha kısa olabilir. Finansal kaynaklar ve gelir düzeyine göre alınacak aile ve arkadaş ziyareti vizesinin de süresi değişecektir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Tayland Konsolosluğu, Tayland aile ve arkadaş ziyareti vizesi almak için başvuru yapılacak yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

En az 6 ay geçerli olan pasaport veya seyahat belgesi

Başvuru formu

Kimlik fotokopisi

Pasaportun fotokopisi

Son 6 ay içinde çekişmiş, 2 adet vesikalık 4 x 6 cm ölçülerinde pasaport.

Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu

Otel rezervasyonu

Son 6 ayda finansal durumu gösteren banka hesap dökümü

Bankada en az 5700 USD bulunduğunu kanıtlayan banka hesap cüzdanı (son 6 ay hesap hareketlerini içeren)

Aile bireylerinin toplamı son 6 ayda içindeki banka hesap dökümü ve bankada en az 1,600 USD bulunduğuna dair belge.

Başvuru sahibinin çalışmış olduğu firmadan aldığı, iş durumunu, unvanını, pozisyonunu belirten şirket antetli kağıdına yazılmış iş mektubu.

Türkiye’de geçerli olan oturma izninin (ikametin) kopyası

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede ziyaret edilecek olan şahısın bütün kimlik ve iş, adres bilgileri yazılmalıdır. Davetiye bulunmayan Tayland aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvuruları değerlendirmesi sonucu ret cevabı verilmektedir. bu hususa dikkat ederek şahısların evraklar içerisinde Tayland’dan gelecek davetiyeyi bulundurmaları esastır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Başvurularınızı seyahat edeceğiniz tarihe iki hafta kala yapabilirsiniz. Bu süre vizenin sonuçlanması için yeterli olacaktır. Ancak seyahatten bir ay önce de başvuru yapılabilinir. Bu süre seyahatin tarihine göre ayarlanabilir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere şahısların Tayland Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize merkezleri ve seyahat acenteleri ile irtibata geçmesi tavsiye edilmektedir.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Bir başka ülkeye geçişlerde Tayland ülkesinden geçiş sağlamak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 30 günden uzun süreli Tayland seyahatlerinde Tayland sınır kapısında vize uygulamasına tabidirler. Transit geçişlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sorunsuz geçişlerini yapabilirler.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Geçiş vizesi olduğu için günlük olarak şahıslara verilmemektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Tayland Büyükelçiliği ya da Tayland Başkonsolosluğu şahısların vize başvurularını alan yetkili birimlerdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

En az 6 ay geçerli olan pasaport veya seyahat belgesi

Başvuru formu

Kimlik fotokopisi

Pasaportun fotokopisi

Son 6 ay içinde çekişmiş, 2 adet vesikalık 4 x 6 cm ölçülerinde pasaport.

Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu

Otel rezervasyonu

Son 6 ayda finansal durumu gösteren banka hesap dökümü

Bankada en az 800 USD bulunduğuna istinaden belge.

Aile bireylerinin toplamı son 6 ayda içindeki banka hesap dökümü ve bankada en az 1,600 USD bulunduğuna dair belge.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması doğru bir zaman olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için şahıslar vize merkezleri ile irtibata geçebilirler.

 

Tayland’a 30 günden fazla seyahat gündemi olan Türk vatandaşlarının bu ülkeye ziyaretleri öncesinde Tayland vizesi almaları gerekmektedir. Tayland vizesi almak için Tayland’ın Türkiye’deki resmi temsilciliklerine vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Tayland vizesi başvuruları Tayland Devleti’nin Türkiye’de bulunan İstanbul Fahri Konsolosluğu’na ve Ankara Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Başvurular bu iki yerden yapılabilmektedir.

 
 

Tayland Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

TAYLAND VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • DAVETİYE ;

- TAYLAND ’da ziyaret edeceği kişiden yazı (telefon adres bilgileri ve kişinin kimlik fotokopisi Okunaklı) DAVETİYE 

  - Ticari Seyahatlerde Firma DAVETİYESİ

 

 

 

 

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız 

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan ) 

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan (Firmamızca sağlanabilmektedir.)

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Kimlik Fotokopisi

8. Nüfus Müdürlüğünden veya E Devletten Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur.) E-Devletten Barkodlu da alınabilir.

10. Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri ) ÖNEMLİ !!!!!!

11. Gidecek Kişi 18 Yaşından Küçük ise MUVAFAKATNAME

 

 

 EK OLARAK BAŞVURU SAHİBİ AŞAĞIDAKİ LİSTEDEN KENDİSİNE UYGUN EVRAK LİSTESİ HAZIRLANMALIDIR.


 TAYLAND VİZESİ ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

TAYLAND VİZESİ ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  SGK İşe Giriş Bildirgesi• firma kaşeli ve imzalı.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve firma kaşeli, imzalı

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 TAYLAND VİZESİ SERBEST AVUKAT & DOKTOR İÇİN  GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İmza Beyannamesi fotokopisi

•  Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı aslı

•  Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 TAYLAND VİZESİ  KAMU PERSONELİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  Büyükelçilik Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve kurum tarafından kaşeli, imzalı

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 

TAYLAND VİZESİ  FAİZ VE KİRA GELİRİ İLE GEÇİMLERİNİ SAĞLAYANLAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Faiz geliri alıyor ise bankadan 6 aylık kaşeli imzalı vadeli hesap ekstresi faizlerin yattığını gösteren ve bankanın imza sirküleri fotokopisi

•    Kira kontratı fotokopisi•Kiralar bankaya yatıyor ise mutlaka kiraların yattığının göründüğü 6 aylık kaşeli imzalı banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi

•    Tapu fotokopileri ve araç ruhsatları

•    Banka referans yazısı zorunlu değildir.

•    Banka mevduatlarının ve birikimlerinin göründüğü üst yazı zorunlu değildir

 

 TAYLAND VİZESİ ÇİFTÇİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Çiftçilik belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır aslı )

•    Mesleki Onay belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    Kapasite Raporu belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    E devletten barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü

•    Tapu fotokopileri•Kira kontratları•Araç ruhsatları var ise

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 TAYLAND VİZESİ  EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

SGK dan emekli olduğuna dair belge (Islak imzalı ve kaşeli) E•Devletten Barkodlu Bir şekilde de alınabilir.

Emekli maaşını gösterir belge (son 3 aylık banka hesap özeti ıslak imzalı•kaşeli ve emekli cüzdanı).

Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak İmzalı BANKA 

 HESABI aslı ve Bankanın İmza sirküleri fotokopisi  ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir )•Güncel istendiği için Randevudan 5 gün önceki süreç içerisinde alınmalıdır+Banka imza sirküleri fotokopisi

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı  soy adı açıkça yazmalıdır.

TAYLAND VİZESİ  ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

Öğrenci Belgesi Aslı 3 aydan Eski Olmayan ( Okul Dönemi içerisinde Seyahat ediliyorise İzinlidir yazılı Belge ) • Islak İmzalı ve Kaşeli Olmalıdır.

•Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri Üstteki meslek grubuna göre ) ÖNEMLİ !!!!!!

•Sponsor  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, Sponsor olunan kişinin masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin

  telefon   numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

 

 

Tayland Vize Formu

Tayland'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine

Öneml Açıklama: TÜRK VATANDAŞLARI 30 GÜNE KADAR VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLİRLER

Tayland’a seyahatlerde Tayland’ın güneyindeki güvenlik durumunun göz önünde tutulması tavsiye olunur.

Vatandaşlarımızın Tayland’ı ziyaretlerinde yararlanabilecekleri seyahat tavsiyeleri, sağlık sigortası, tütün ürünleri kullanımı, vize süresi aşımı, getirilmesi/çıkarılması yasak ürünler gibi konulara ilişkin bilgilere aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir:

http://bangkok.be.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/346376

http://www.mfa.gov.tr/tayland-seyahat-edecek-turk-vatandaslarinin-dikkatine.tr.mfa

Tayland ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.