Vize Hizmetleri

Fil Dişi Sahilleri Vize Başvuru Merkezi

Fildişi Sahilleri vize merkezine hoş geldiniz.

FİL DİŞİ SAHİLLERİ VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Fildişi Sahilleri turistik vizesi almak isteyen kişiler için bir dizi prosedür bulunmaktadır. Şahıslar bütün evraklarını istendiği gibi hazırlayarak başvurularını ilgili birimlere sunabilir. Fildişi Sahilleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve diğer ülke vatandaşlarının da çokça merak ettiği turistik bir yer olarak bulunuyor. Herkes bu doğa harikası yeri görmek ve yaz tatilin geçirmek için Fildişi Sahilleri turistik vizesi başvurusunda bulunuyor. Ancak sadece finansal kaynağı yeterli bulunan şahıslar evraklarını doğru hazırladığı taktirde Fildişi Sahilleri turistik vizesi alabilirler.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Fildişi Sahilleri turistik vizesi şahıslara finansal durumlarını karşılayacak süre boyunca verilmektedir. Bu süre uzun olabileceği gibi kısa da olabilir. Şahıslar bu süreyi uzatmak üzere yeniden başvuru yapabilirler.

NEREYE BAŞVURULUR?

Fildişi Sahili Büyükelçiliği Ankara, Fildişi Sahili Fahri Konsolosluğu Bursa, Fildişi Sahili Fahri Konsolosluğu İstanbul, Fildişi Sahili Fahri Konsolosluğu İzmir Fildişi Sahilleri turistik vizesi almak için vize başvurusu yapılacak yetkili birimlerdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport (en az 6 ay geçerli olmalıdır)
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Fildişi Sahili vize başvuru formu
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri
  6. Bankada yeterli miktarda para
  7. Davetiye mektubu
  8. Fildişi Sahili vizesi ücreti ödenti dekontu
  9. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası vs.)
  10. Sarıhumma, ve diğer aşı kartları
  11. SGK bilgileri (kayıt, iş bilgisi, hizmet dökümü)
  12. Uluslararası sağlık sigortası
  13.  

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Biyometrik veri ibrazı yapmak için şahısların konsolosluk tarafından çağırılması gerekmektedir. Bu yüzden Fildişi Sahili turistik vizesi alacak kişilerin konsolosluk tarafınca çağırıldığı taktirde biyometrik verilerini ibrazını yapmak üzere konsolosluğa gitmesi gerekecektir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten bir ay önce Fildişi Sahili turistik vizesi başvurusu yapmak gerekmektedir. Bu süre konsolosluğun yoğunluk süresine göre uzayabilir.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Fildişi Sahili turistik vizesi çıkış süresi şahısların evraklarının durumuna bağlıdır.  Resmi tatiller dışında konsolosluk görevlileri şahısların Fildişi Sahili turistik vize başvurusunu değerlendirmektedir.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Fildişi Sahili ticari vizesi için şahısların Fildişi Sahili’nde ticari bir faaliyete katılacağına dair bütün belgeleri konsolosluk görevlisi kişiye sunması gerekecektir. İş insanlarının genelde toplantı ve fuar, seminer gibi faaliyetler için aldığı Fildişi Sahili ticari vizesi yapılan değerlendirme sonucu verilmektedir. Bu değerlendirmede Fildişi Sahili ülkesinde beraber iş yapılacak olan ticari firmanın da göndereceği davetiye önem taşımaktadır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Fildişi Sahili ticari vizesi şahıslara finansal durumlarının karşılığında belirli bir süre için verilir. Bu süre uzatılmak üzere yeniden ücret ödeyerek başvuru yapabilirsiniz.

NEREYE BAŞVURULUR?

Fildişi Konsolosluğu başvuru yapılacak yetkili birimdir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede şahısların iş yapacakları ve ticari faaliyette bulunacakları şirkte ait bütün bilgiler yer almalıdır. Aynı zamanda şirketin yetkili kişisi tarafından da imzalanmalıdır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Fildişi Sahili vize başvuru formu (İngilizce olması önemli)
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri
  6. Bankada yeterli miktarda para
  7. Davetiye mektubu (iş ve aile nedeniyle gidecekler için, İngilizce )
  8. Fildişi Sahili vizesi ücreti ödenti dekontu
  9. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası vs.)
  10. Sarıhumma ve diğer aşı belgeleri
  11. Şirketlerden gönderilmiş gerekli evraklar ve kopyaları (masraflar, iş çeşidi, ticari gazete, imza sirküleri vs. ile kişi kalış süresi…)
  12. Organizasyonlar üzerinden gidiliyorsa sorumlu organizasyonun resmi belgeleri (fuarlar, dini toplantılar vs.)
  13. SGK hizmet dökümü
  14. Son 3 aylık maaş bilgisi
  15. Fildişi Sahili’nde kalacağı yerin adres bilgileri
  16. Uluslararası sağlık sigortası

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten bir ya da iki ay önce başvuru yapılması gerekmektedir. Bu süre şahısların vize başvurusu için evraklarını hazırlamaları ve vizenin incelenip sonuçlanması için yeterli zaman olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için şahısların vize merkezleri ile irtibata geçmesi gerekecektir.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Fildişi Sahili aile ve arkadaş ziyareti vizesi alarak Fildişi Sahili’nde ikamet eden aile yakını ve arkadaş ziyaret edilebilinir. Bu vize ile kısa bir turistik gezi de yapılabilinir. Bu vize başvurularında yanına gidilecek olan aile yakını ya da arkadaşın finansal durumu ve sosyal durumu göz önüne alınacağından ziyaretine gidilecek kişi ile ilgili de bilgileri içeren evraklar istenmektedir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Fildişi Sahili aile ve arkadaş ziyareti vizesi şahıslara finansal durumları incelenerek verilmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Fildişi Sahili’nin Türkiye’de bulunan temsilcilikleridir. Fildişi Sahili Büyükelçiliği Ankara, Fildişi Sahili Fahri Konsolosluğu Bursa, Fildişi Sahili Fahri Konsolosluğu İstanbul, Fildişi Sahili Fahri Konsolosluğu İzmir Fildişi Sahilleri turistik vizesi almak için vize başvurusu yapılacak yetkili birimlerdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Fildişi Sahili vize başvuru formu (İngilizce olması önemli)
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri
  6. Bankada yeterli miktarda para
  7. Davetiye mektubu (iş ve aile nedeniyle gidecekler için, İngilizce )
  8. Fildişi Sahili vizesi ücreti ödenti dekontu
  9. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası vs.)
  10. Sarıhumma ve diğer aşı belgeleri
  11. Şirketlerden gönderilmiş gerekli evraklar ve kopyaları (masraflar, iş çeşidi, ticari gazete, imza sirküleri vs. ile kişi kalış süresi…)
  12. Organizasyonlar üzerinden gidiliyorsa sorumlu organizasyonun resmi belgeleri (fuarlar, dini toplantılar vs.)
  13. SGK hizmet dökümü
  14. Son 3 aylık maaş bilgisi
  15. Fildişi Sahili’nde kalacağı yerin adres bilgileri
  16. Uluslararası sağlık sigortası

 

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede yanına gideceğiniz aile ve arkadaşın bütün bilgileri detaylı olarak yer almalıdır. Adres, iş ve kimlik bilgileri bulunmalı ve konsolosluk tarafından araştırmaya tabii tutulacağı unutulmamalıdır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten bir ay önce başvuru yapılması uygun olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekecektir.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Fildişi Sahili üzerinden bir başka ülkeye gidilecek durumlarda Fildişi Sahili transit vizesi alnıması gerekmektedir. Bu vize ile kara ve hava yolunda geçiş sağlanabilir. Ancak ülkede dolaşım seyaaht hakkı tanınmaz.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Sadece geçiş vizesidir ve günlük olarak verilemez.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Fildişi Sahili Konsolosluğu’dur.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport (en az 6 ay geçerli olmalıdır)
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Fildişi Sahili vize başvuru formu
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri
  6. Bankada yeterli miktarda para
  7. Fildişi Sahili vizesi ücreti ödenti dekontu
  8. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası vs.)
  9. Sarıhumma, ve diğer aşı kartları
  10. SGK bilgileri (kayıt, iş bilgisi, hizmet dökümü)
  11. Uluslararası sağlık sigortası

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki ay önce ya da bir ay önce başvuru yapılması gerekmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere vize merkezleri ile irtibata geçilebilinir.

 

Fildişi Sahili vize başvuru formu Fildişi Sahili Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan resmi bir form türüdür ve bu yüzden bu formu doldururken dikkatli olunması sağlıklı bir Fildişi Sahili vizesi alınmasında gereklidir. Fildişi Sahili vizesi başvuru formu Fildişi Sahili Konsolosluğunun başvuru yapan birey hakkında bilgi edinmesini sağlar ve bu yüzden önemi yadsınamaz. Ayrıca Fildişi Sahili vize talebinde bulunduğunuza dair resmi bir belge niteliği taşıdığından dolayı bilgilerin yanlış ya da tutarsız olması ya da tam olmaması gibi durumlar Fildişi Sahili vizesi sonucunun başarılı olup olmaması konusunda son derece etkili bir rol oynayabilir. Fildişi Sahili vizesi başvuru formu, büyük harflerle ve okunacak bir biçimde doldurulmalı, düzenlenmeli ve gerekli bölümlere ve boşluklara istenmekte olan gerekli bilgiler doğru bir şekilde yerleştirilmelidir.

 
 

Fildişi Sahilleri Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

FİLDİŞİ SAHİLLERİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • DAVETİYE ;

- FİL DİŞİ SAHİLLERİ ’de/da ziyaret edeceği kişiden yazı (telefon adres bilgileri ve kişinin kimlik fotokopisi Okunaklı) DAVETİYE 

  - Ticari Seyahatlerde Firma DAVETİYESİ  

 

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız 

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan ) 

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan (Firmamızca sağlanabilmektedir.)

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Kimlik Fotokopisi

8. Nüfus Müdürlüğünden veya E Devletten Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur.) E-Devletten Barkodlu da alınabilir.

10. Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri ) ÖNEMLİ !!!!!!

11. Gidecek Kişi 18 Yaşından Küçük ise MUVAFAKATNAME

 

 

 EK OLARAK BAŞVURU SAHİBİ AŞAĞIDAKİ LİSTEDEN KENDİSİNE UYGUN EVRAK LİSTESİ HAZIRLANMALIDIR.


 FİLDİŞİ SAHİLLERİ VİZESİ ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

FİLDİŞİ SAHİLLERİ VİZESİ ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  SGK İşe Giriş Bildirgesi• firma kaşeli ve imzalı.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve firma kaşeli, imzalı

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 FİLDİŞİ SAHİLLERİ VİZESİ SERBEST AVUKAT & DOKTOR İÇİN  GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İmza Beyannamesi fotokopisi

•  Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı aslı

•  Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 

 FİLDİŞİ SAHİLLERİ VİZESİ SERBEST AVUKAT & DOKTOR İÇİN  GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İmza Beyannamesi fotokopisi

•  Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı aslı

•  Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 FİLDİŞİ SAHİLLERİ VİZESİ  KAMU PERSONELİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  Büyükelçilik Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve kurum tarafından kaşeli, imzalı

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 

FİLDİŞİ SAHİLLERİ VİZESİ  FAİZ VE KİRA GELİRİ İLE GEÇİMLERİNİ SAĞLAYANLAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Faiz geliri alıyor ise bankadan 6 aylık kaşeli imzalı vadeli hesap ekstresi faizlerin yattığını gösteren ve bankanın imza sirküleri fotokopisi

•    Kira kontratı fotokopisi•Kiralar bankaya yatıyor ise mutlaka kiraların yattığının göründüğü 6 aylık kaşeli imzalı banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi

•    Tapu fotokopileri ve araç ruhsatları

•    Banka referans yazısı zorunlu değildir.

•    Banka mevduatlarının ve birikimlerinin göründüğü üst yazı zorunlu değildir

 

 FİLDİŞİ SAHİLLERİ VİZESİ ÇİFTÇİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Çiftçilik belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır aslı )

•    Mesleki Onay belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    Kapasite Raporu belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    E devletten barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü

•    Tapu fotokopileri•Kira kontratları•Araç ruhsatları var ise

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 FİLDİŞİ SAHİLLERİ VİZESİ  EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

SGK dan emekli olduğuna dair belge (Islak imzalı ve kaşeli) E•Devletten Barkodlu Bir şekilde de alınabilir.

Emekli maaşını gösterir belge (son 3 aylık banka hesap özeti ıslak imzalı•kaşeli ve emekli cüzdanı).

Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak İmzalı BANKA 

 HESABI aslı ve Bankanın İmza sirküleri fotokopisi  ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir )•Güncel istendiği için Randevudan 5 gün önceki süreç içerisinde alınmalıdır+Banka imza sirküleri fotokopisi

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı  soy adı açıkça yazmalıdır.

FİLDİŞİ SAHİLLERİ VİZESİ  ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

Öğrenci Belgesi Aslı 3 aydan Eski Olmayan ( Okul Dönemi içerisinde Seyahat ediliyorise İzinlidir yazılı Belge ) • Islak İmzalı ve Kaşeli Olmalıdır.

•Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri Üstteki meslek grubuna göre ) ÖNEMLİ !!!!!!

•Sponsor  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, Sponsor olunan kişinin masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin

  telefon   numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

 

Fildişi Sahilleri Vize Formu

Fildişi Sahili:

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Öneml Açıklama: YEŞİL,GRİ VE DİPLOMATİK PASAPORT SAHİPLERİ VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLİRLER.

İşlem Süres 4 İŞ GÜNÜ Başvuru Bölgeler

BÖLGE AYRIMI YOKTUR

Fildişi Sahilleri ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.