Cibuti Vizesi: Kimler Vize Almalı! - Eraytur
Cibuti Vizesi

Cibuti Vizesi: Kimler Vize Almalı!

Cibuti’ye vize alabilmek için gerekli olan her şeyi öğrenmek mi istiyorsunuz? Bu yazımızda bu hususta bilgileri sizlerle paylaştık.

Cibuti’ye Gidebilmek için Vize İsteniyor Mu?

Cibuti’ye seyahat etmeyi düşünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eğer bordo (umumi) pasaport sahibiyseler vize almak ile yükümlüdürler. Siyah (diplomatik), gri (hizmet) veya yeşil (hususi) pasaport sahibiyseler 90 güne kadar Cibuti’de vizesiz kalabilirler.

Cibuti Vizesi: En İyi Vize Rehberi 2021

Bu hususta Cibuti vizesi için gerekli evraklar konusunda bilgilendirme yapacağız.

Cibuti’ye Vize Alabilmek için Nerelere Başvurulur?

Cibuti vizesi Cibuti Büyükelçiliğinden ya da online bir şekilde alınabilir.

Büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş vize danışma merkezlerinden yardım alarak da süreci daha hızlı ve eksiksiz yürütme imkânınız mevcuttur.

Cibuti için Turistik Vize ve Gerekli Evraklar

Cibuti’ye tatil, gezi, kültürel birikimini arttırma gibi gerekçeler ile seyahat etmeyi planlıyorsanız edinmeniz gereken vize türü Cibuti turistik vize olmalıdır. Bu vize başvurunuz için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Başvuru Formu: Ayrıntılı kimlik, iletişim ve adres bilgilerinizin yer aldığı bu belge tüm dosyanızın özeti niteliğindedir. Bu belgeyi eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurmanız ciddi önem teşkil etmektedir.
  • Vize Talep Dilekçesi: Büyükelçiliğe hitaben İngilizce olarak bir vize talep dilekçesi yazmalısınız. Bu dilekçede kimlik bilgilerinizin yanında seyahat amacınız ve seyahat süreniz de ayrıntılı bir biçimde belirtilmelidir. Dilekçenin sonunda ıslak imzanız olmalıdır.
  • Pasaport: Kimlik bilgileriniz ile örtüşen bilgileri içeren, üzerinde güncel fotoğrafınızın mevcut olduğu, yeterli sayıda boş sayfası bulunan, yazıların okunmasına engel teşkil edecek herhangi bir deformesi bulunmayan pasaportunuzun fotokopisi dosyanıza eklenmelidir.
  • Pasaportunuzun kullanım süresi vizenizin onaylanma süresinden sonra en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Fotoğraf: Cibuti vizesi fotoğraf ebatları biyometrik ölçülerde (35 mm x 45 mm) olmalıdır. Yüzünüzün net bir biçimde göründüğü, arka fonu açık renkli iki adet fotoğrafa ihtiyacınız olacaktır.
  • Kimlik Fotokopisi: Türkiye Cumhuriyeti içerisinde geçerliliğini korumakta olan, güncel bilgilerinizi içeren nüfus cüzdanınızın ön ve arka yüzünün fotokopisi dosyanızda olmalıdır.
  • Otel Rezervasyonu: Cibuti’de konaklamayı planladığınız otelde kendi adınıza yer rezerve etmelisiniz. Rezervasyonunuza ilişkin bilgileri içeren bu rezervasyon evrakı evraklarınız içerisinde yer almalıdır.
  • Rezervasyon evrakında otele ait adres ve iletişim bilgileri ile otel yetkilisine ait bilgiler de mevcut olmalıdır.
  • Uçak Rezervasyonu: Cibuti’ye gidiş ve dönüş zamanlarınıza tekabül eden uçaklarda adınıza ayırtılmış uçak biletlerinin kopyaları dosyaya eklenmelidir. Bu rezervasyonlarda uçak bilgileri, havaalanı ismi, tarihler, size ait bilgiler mutlaka yer almalıdır.
  • Aşı Kartı: Sarıhumma aşısı olduğunuzu kanıtlayan bu aşı kartı olmadan ülkeye girişinize izin verilmemektedir. Aşınızı seyahatinizden en az 10 gün önce yaptırmış olmalısınız.
  • Dekont: Cibuti ticari vize için ödemek ile yükümlü olduğunuz parayı ödediğinizi kanıtlayan dekont dosyanızda bulunmalıdır. Bu dekontun olmadığı dosyalar vize onayı alamazlar.

Cibuti için Ticari Vize ve Gerekli Evraklar

Cibuti’ye iş görüşmesi, toplantı, seminer, konferans, fuar veya mesleki eğitim gibi sebepler ile bir seyahat düzenlemeyi planlıyorsanız almanız gereken vize türü Cibuti ticari vize olmalıdır. Bu vize başvurunuz için ihtiyacınız olan evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Başvuru Formu: Ad – soyadı gibi kimlik bilgileriniz ile, telefon numaranız, mail adresiniz, ikamet adresiniz gibi bilgilerin yer aldığı bu form dosyanızın en önemli evraklarından birisidir.
  • Yetkililer ilk olarak bu belgeye bakmaktadırlar. Bu sebeple belgenin tam ve doğru doldurulmuş olması çok önemlidir.
  • Vize Talep Dilekçesi: İlgili makama hitaben siz tarafından bir vize talep dilekçesi yazılmış olmalıdır. Bu dilekçede başvurduğunuz vize türü, seyahat amacınız ve içeriği, seyahat süreniz yer almalıdır. Dilekçenin ıslak imza ile imzalanmış olması gerektiğini unutmayınız.
  • Pasaport: Geçerliliğini koruyan (10 yıldan daha yeni), kimlik bilgileriniz ile tutarlı bilgiler içeren, yeterli boş sayfası mevcut, üzerindeki fotoğrafın güncel halinizi yansıttığı pasaportunuzun fotokopileri evraklarınız arasında yerini almalıdır.
  • Pasaportunuzun kullanım süreci vizenizin onaylanma tarihinden sonra en az 6 ay daha devam etmelidir.
  • Fotoğraf: Yüzünüzün, boynunuzun, alnınızın ve kulaklarınızın gözüktüğü, beyaz arka fona sahip, biyometrik ölçülerde (35 mm x 45 mm), mevcut görüntünüzü içeren (son 6 ay içinde çekilmiş) iki adet fotoğrafa ihtiyacınız vardır.
  • Kimlik Fotokopisi: Ülkede kullanmakta olduğunuz nüfus cüzdanınızın arka ve ön yüzünün fotokopileri dosyanızda bulunmalıdır. Kimliğinizdeki bilgilerin yeni olmasına özen gösteriniz.
  • Uçak Rezervasyonu: Gidiş ve dönüş tarihleri için adınıza ayırtılmış uçak biletlerinin çıktılarını dosyanızda bulundurmalısınız.
  • Otel Rezervasyonu: Cibuti’de konaklamayı düşündüğünüz otelde, ülkede kalacağınız tarihleri içeren ve adınıza alınmış bir rezervasyonunuz olmalıdır. Bu rezervasyonun bir kopyası dosyanızda bulunmalıdır.
  • Aşı Kartı: Ülkeye gitmeden en geç 10 gün önce sarıhumma aşısı olmalısınız. Bu aşıyı olduğunuza dair uluslararası geçerliliği bulunan aşı kartınızın orijinalini evraklarınız arasına koymalısınız. Aşı kartınızın kopyasını da seyahatiniz boyunca yanınızda bulundurunuz.
  • Şirket Evrakları: Hangi şirket adına gidiyorsanız o şirketin SGK dökümü, sicil gazetesi örneği, oda kayıt belgesi ve faaliyet evrakı dosyanızda yer almalıdır.
  • İşveren Yazısı: Eğer şirket çalışanı iseniz işvereninizin şirketin antetli kağıdına bir yazı yazması gerekmektedir. Bu kâğıtta sizin bilgileriniz ve şirketteki pozisyonunuz ile yazıyı yazanın bilgileri ve şirketteki pozisyonu yazmalıdır.
  • Seyahat boyunca izinli sayılacağınız, seyahat dönüşü aynı iş yerinde çalışmaya devam edeceğinizin beyanı ve işe başlama tarihiniz yer almalıdır. Islak imza ve kaşe bulunması belgenin geçerli sayılması için ön koşuldur.
  • Davet Mektubu: Cibuti’deki şirket tarafından adınıza bir davet mektubu gelmiş olmalıdır. Aksi takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanır.
  • Dekont: Hizmet için ödemeniz gereken ücreti ödediğinizi kanıtlayan banka dekontunu dosyanız eklemelisiniz.
Cibuti vizesi için yeni yılda belirlenen evrak listesine için https://www.eraytur.com/cibuti-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Cibuti için Aile Ziyareti Vizesi

Cibuti’de bulunan bir aile bireyinizi, akrabanızı ya da arkadaşınızı ziyaret edecekseniz Cibuti aile ziyareti vizesi almalısınız. Bu vize size 90 güne kadar ülkede kalma hakkı tanımaktadır. Yani kısa sürelidir. Cibuti için aile ziyareti vizesi evrakları aşağıda listelenmektedir.

  • Vize Başvuru Formu: Yetkililer tarafından oluşturulmuş Cibuti aile ziyareti vizesi başvuru formunu eksiksiz bir biçimde doldurmalısınız. Bahsettiğimiz formda seyahat amacınız, seyahat ayrıntıları, kimlik bilgileriniz gibi sorular yer almaktadır. Bilgileri eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurunuz.
  • Pasaport: 1 yıldan daha uzun süre geçerli kalacak, güncel fotoğrafınızın bulunduğu, işlemleri yapmak için yeterli sayıda boş sayfası bulunan pasaportunuzun hem orijinali hem de fotokopisi dosyanızda bulunmalıdır.
  • Fotoğraf: Cibuti vizesi fotoğraf ebatları biyometrik ölçülerde (35×45 mm) olmalıdır. Üzerinde oynama yapılmamış, yüzünüzün net bir biçimde belli olduğu 2 adet fotoğrafa ihtiyacınız vardır.
  • Davetiye: Ziyaret edeceğiniz yakınınızın bir davetiye göndermesi gerekmektedir. Bu davetiyede sizin ve karşı tarafın kimlik, pasaport, iletişim ve adres bilgileri de muhakkak yer almalıdır.
  • Zorunlu olmamakla beraber banka hesap dökümleriniz, maaş bordronuz, seyahat ve konaklama rezervasyonlarınız, şirket sahibi iseniz şirket evraklarınız da dosyanızda bulunsa iyi olabilir.

Cibuti için Aile Birleşimi Vizesi

Cibuti Cumhuriyeti vatandaşı olan birisi ile evlenirseniz veya Cibuti’de uzun süreli ikamet etmekte olan bir aile üyeniz mevcutsa Cibuti aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunup Cibuti’de uzun süreli kalma hakkı elde edebilirsiniz. Cibuti aile birleşimi için gerekli olan evraklar aşağıdadır.

  • Pasaport: En az 1 yıl daha geçerli kalacak, güncel kimlik bilgilerinizi içeren, görünüşünüzü yansıtan bir fotoğrafı bulunan, en az 2 adet boş sayfası mevcut pasaportunuzun aslı ve fotokopisi dosyanıza eklenmelidir.
  • Fotoğraf: Son 1 ay içinde çekilmiş, biyometrik ölçülerde (35 x 45 mm), yüzünüzün net bir biçimde görüldüğü, daha önce hiçbir başvurunuzda kullanılmamış olan 4 adet fotoğraf gerekmektedir.
  • Vize Başvuru Formu: Cibuti aile birleşimi vizesi başvuru formunda vize talep sebebiniz, kimlik bilgileriniz gibi bilgiler sizden istenmektedir. Bunları eksiksiz ve doğru bir biçimde yazmalısınız.
  • Bu belgeyi Almanca ve büyük harfler ile doldurmalı, imzalamayı unutmamalısınız.
  • Evlilik Belgesi: Uluslararası geçerliliği mevcut olan evlilik cüzdanınızı ya da belgenizi hem orijinal hem fotokopi halinde dosyanıza ekleyiniz.
  • Nüfus Kayıt Örneği: Başvuruda bulunacak olan kişinin evlenmeden önce ve evlendikten sonraki tam vukuatlı nüfus kayıt örneklerini dosyasında bulundurması gerekmektedir.

Cibuti Vize Ücretleri

Cibuti vize ücreti vize türüne ve senelere göre değişiklik gösterse de 2020 için belirlenen fiyatlar aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Vize işlemlerinde tercihe göre ekspres hizmet alma imkânınız bulunmaktadır.

Vize Türü Giriş Sayısı Ücret
Turistik (3 aylık) Tek 165 Euro
Turistik (6 aylık) Çok 210 Euro
Ekspres Turistik (3 aylık) Tek 210 Euro
Ekspres Turistik (6 aylık) Çok 260 Euro
Ticari (3 aylık) Tek 165 Euro
Ticari (6 aylık) Çok 210 Euro
Ekspres Ticari (3 aylık) Tek 210 Euro
Ekspres Ticari (6 aylık) Çok 260 Euro
Cibuti vize ücretleri yeni yıl ücret tablosuna https://www.eraytur.com/cibuti-vize-ucreti/ sayfasından ulaşabilirsiniz..

Cibuti Vizesi Hakkında Bilmeniz Gereken Diğer Bilgiler

  • Doğrudan başvuru yapmak istemiyorsanız Cibuti e-vize yoluyla başvurularınızı elektronik olarak yapabilmektesiniz.
  • Vize talep dilekçenizde masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı anlatmanız yararınıza olacaktır.
  • Vize başvurunuz genelde 1 hafta içerisinde sonuçlanıyor olsa da herhangi bir aksama yaşamamak için en az 2 hafta öncesinden işlemlerinizi başlatmanız önerilir.
  • Seyahat edecek kişi 18 yaşından küçükse velisi ya da yasal temsilcisi tarafından bir muvafakatname dosyada mutlaka bulunmalıdır.
  • Gelir durumunuzu kanıtlayan belgeleri dosyanıza eklemeniz şart olmasa da önerilmektedir. Maaş bordrolarınız, emekli iseniz emeklilik belgeleriniz, sponsor vasıtası ile seyahat gerçekleştirecekseniz sponsorunuzun yazmış olduğu taahhütnameyi evraklarınız arasına eklemeniz süreci hızlandırırken başvurunuzun reddedilme ihtimalini de azaltmış olur.
  • Erasmus gibi bir öğrenci değişim programı ile Cibuti vizesi almaya çalışıyorsanız kabul edildiğiniz okul tarafından bir kabul yazısı almalısınız. Bu evrak dosyanızda yer edinmeli.
  • Belirlenen hizmet bedelleri büyükelçiliğe ait banka hesaplarına yatırılmalıdır.
  • Sarıhumma aşısına ek olarak bulaşıcı hastalık kapma ihtimalini minimuma indirmek için karma aşı olmanız da önerilmektedir.
  • Yetkililer her zaman ek belge talep etme ve sizi mülakata çağırma hakkına sahiptirler.
Cibuti vizesi için başvuru merkezlerinin iletişim bilgilerine https://www.eraytur.com/cibuti-vize-basvuru-merkezleri/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Cibuti Vizesi Sık Sorulan Sorular

Cibuti e-vize nasıl alınır?

Cibuti için şuan e vize uygulması olmayıp doğrudan Cibuti büyükelçiliğine vize başvurusu yapılmaktadır. Vize durumları güncellendiği için bu durumu müşteri temsilcilerinden mutlaka teyit alınız.

Cibuti kapıda vize uygulaması varmıdır?

Cibuti için en doğru yol ülkeye gitmeden önce Cibuti büyükelçiliğinden vize alınmasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×