Zambiya Vizesi: 2023 Kimler Vize Almalı! - Eraytur
Zambiya Vizesi

Zambiya Vizesi: 2023 Kimler Vize Almalı!

Afrika’nın güney yakasında yer alan Zambiya’ya gitmek için ihtiyaç duyulan vize hakkında çeşitli bilgileri sizlerle paylaştık.

Zambiya Vize Türleri

Zambiya vize evrakları verilen vize türleri şu şekildedir:

  • Zambiya tek girişli vize- Vize süresi boyunca Zambiya’ya tek giriş yapılabilir.
  • Zambiya çok girişli vize- vize geçerliliği boyunca Zambiya’ya 2’den fazla giriş imkanı tanır. Genellikle 90 gün boyunca geçerlidir.
  • Zambiya Transit vize- Karayolu ile ülkeye giriş yapanlara verilir ve en çok 7 gün geçerliliği vardır.
  • Zambiya Tripper vize- Zambiya’yı 24 saatten az süre ile seyahat eden kişilere tekne gezintileri için verilir. Victoria Falls ve Kazungula sınır kontrollerinde temin edilir.
  • Zambiya Gratis Vizesi- Diplomatik pasaport mektuplarının sunumlarıyla ilgili diplomatik topluluk üyelerine verilen ücretsiz vizedir.

Zambiya vizesi tek bir giriş vizesi ve tek bir giriş vizenin geçerli diye süresince kişinin sadece bir kez Zambiya’ya girmesine izin verilmektedir çift giriş müzesi de çift giriş vizenin geçerli süresince seyahat edecek kişinin Zambiya’ya ilk kez girmesine olanak tanımaktadır birden fazla giriş vizesi karşılıklı olarak üç yıllık bir geçerlik süresini sahip olan Amerika Birleşik Devletlerindeki vatandaşların haricinde tek, çift ya da çoklu vize, ilk ihraç tarihinden bu yana dek 90 gün için geçerli olmaktadır.

Transit müzeler ise Zambiya’ya girmek adına vize talep eden kişiye karayolu taşımacılığı yoluyla geçişBir günlük bir süre zarfı içerisinde gerçekleşmektedir. Günlük turist vizesi ile Zambiya 24 saatten de kısa bir süre amacıyla seyahat eden aynı zamanda limandan çıkış yapan bir turiste giriş limanında verilmektedir.

Bunun yanı sıra sınırda komşu bir ülkeye ziyaret etmek ve 24 saat içerisinde tekrar giriş yapmakta bulunmak isteyen kişiler, Zambiya’yı ziyaret eden turistlere de uygulanmaktadır. Günlük vize sadece Victoria Şelalesi ve sınır kontrolleri nde uygulanmaktadır.

Zambiya vizesi online bir vizedir. Vizeniz pasaportunuza basılmayacaktır.

 Zambiya Vizesi İşlemleri

Zambiya vizesi adına yapılacak işlem sürecinde profesyonel bir biçimde ele alan vize merkezlere kişinin ihtiyaç duyduğu vizeyi almak adına eksiksiz evrak toplama, başvuru formu doldurma, dilekçe hazırlama gibi ve beraberinde randevu alma aşamalarında profesyonel bir danışmanlık rolü üstlenmektedir.

Vize merkezi Afrika departmanının güvenilir ve bunun beraberinde güvenilir kadrosu ile evrakların konsoloslukların talep ettiği bir şekilde hazırlanıp, prosedürlere uygun bir şekilde sunulması için en hızlı işlemleri sağlamaktadır.

Bordo pasaporta sahip, yeşil pasaport, diplomatik ve hizmet pasaportuna sahip olan vatandaşlar, Zambiya yolculukları için vize almaları gerekli olan pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve seyahat bitim tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerliliğini koruması gerekmektedir.

Bunun yanı sıra vize başvurusu esnasında vize onayı için pasaporta 3 boş sayfanın da olması zorunludur. Zambiya vize başvurusu 3 ila 5 iş günü içerisinde sonuçlanacağından dolayı Zambiya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, seyahat etmeyi planladıkları tarihten en az 15 gün içerisinde başvuru yapmalıdırlar.

Zambiya Cumhuriyeti’ne yolculuk yapacak olan vatandaşların, burada pasaport hamili vatandaşları ülkeye giriş yapabilmek adına konsolosluk tarafından vize için müracaat etmeleri gerekmektedir.

Zambiya ülkesine seyahat etmeyi planlayan borda pasaporta sahip olan vatandaşlar, turistik giriş hakkı tanıyan tek, çift ya da çok girişli vize işlemlerini Zambiya Konsolosluğuna müracaat yapmadan vize olarak temin edebilme hakkına sahiptirler. Zambiya hakkında Angola, Namibya, Mozambik, Tanzanya, Mozambik ve Malavi ile komşu olan ve ismini Afrika’nın dördüncü büyük nehri Zambezi’den alan Zambiya tropikal iklimi yaşamaktadır.

Zengin tarımı ve maden sahaları alanıyla önemli ülkelerden biri olarak parlamaktadır. Bağımsızlığını kazandığı yıldan bu yana kadar korumuş olduğu siyasi istikrar ve zengin maden kaynakları ile dikkat çekmektedir Afrika’nın insan yapımında en büyük gölü ve dünyanın insan yapımı ikinci en büyük gölü olarak bilinen Kariba Gölü ülkenin güney sınırı boyunca uzanmaktadır.

Zambiya vize başvurusu nasıl yapılmaktadır?

Zambiya ülkesine seyahat edecek olan Türkiye pasaportune sahip iseler ülkeye giriş yapabilmek için konsolosluktan gerekli olarak müracaat etmeleri gerekmektedir; burada pasaporta sahip olan kişiler turistik veya bunun doğrultusunda ticari amaç ile seyahat etmeleri halinde 30 güne kadar ikamet hakkı tanıyan tek, çift ya da çok girişli vize işlemlerini konsolosluğuna başvurarak yapmadan internet üzerinden de online bir şekilde gerçekleştirebilmektedirler.

Zambiya’ya Vize Almak için Hazırlanması Gereken Evraklar Listesi

İsmini yakınındaki bir nehirden alan Zambiya, görülmeye değer yerler arasında yer alır. Herhangi bir sebeple Zambiya’ya ziyaret gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Böyle bir duruma Zambiya vizesi almanız gerekir.

Zambiya Vizesi: En İyi Vize Rehberi 2021

Zambiya vizesine sahip olmak için önce başvuru yapmanız ve birkaç evrak hazırlamanız gerekir. Bu evraklar üç başlık halinde incelenir.

Bu başlıklar:

  1. Zambiya vize evrakları,
  2. Zambiya turistik vize evrakları,
  3. Zambiya ticari vize evraklarıdır.

Yazının ilerleyen bölümlerinde turistik ve ticari vize için gereken ilave belgelere yer vereceğiz.

Şimdi genel olarak Zambiya vizesi için gerekli evrakları inceleyelim.

  • Pasaport: Geçerlilik süresi dönüş tarihinden itibaren altı ay daha geçerli olmak zorundadır. Ayrıca tüm sayfalarının dolu olması, pasaportun geçerliliğini yitirmesine neden olur.
  • Daha önce kullanılan ve sayfaları biten pasaport varsa bunun fotokopisi.
  • Zambiya vizesine başvuru yapan kişiye ait olan ve T.C. kimlik numarası okunur halde bulunan nüfus cüzdanının fotokopisi.
  • Bir aydan daha eski zamana ait olmayan fotoğraf.
  • Zambiya’ya hangi vasıtalar kullanılarak gideceğini gösteren gerekli bilgi ve belgeler.
  • Zambiya’da konaklama yapılacak oteli gitmeden önce belirleniz gerekir. Bu otelde yer ayırdığınızı gösteren belge de başvuruda size gerekli olacaktır.
  • Uluslararası geçerliliği bulunan ve en az 30000 Euro teminat verebilen sağlık poliçesi.
  • Zambiya’ya gitmek isteyen bireye ait gelir belgeleri.  
Bu belgelere çeşitli eklemeler yapılabilir. Başvuru esnasında tüm belgelerin tam ve güncel olması gerekir. Ayrıca resmî bir kuruma belge teslimi yapıldığını unutmamak gerekir. Belgelerin yırtık ya da karışık olması iyi bir sonuca götürmez.
Zambiya vizesi için yeni yılda belirlenen evrak listesine https://www.eraytur.com/zambiya-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Zambiya’ya Gitmek İçin Alınan Vize Ücreti Ne Kadardır?

Vize ücreti, Zambiya’ya giriş izni anlamına gelen belgenin alınması için yatırılması gereken maddi bedel anlamına gelir.

Bu bedel Euro para birimiyle belirlenir. Zambiya vize ücreti tek bir rakamdan oluşmaz. Neden gidildiğine ve ülkeye kaç kere girileceğine göre vize ücretlerinde değişmeler yaşanır.

Zambiya vize ücreti içerisinde;

  • Konsolosluk harcı,
  • Vize başvuru merkezi hizmet bedeli,
  • Evrak ücretleri yer alır.

Vize ücretinde etkili olan unsurların başında Zambiya’da kalınacak süre yer alır.

Kalma süresi uzadıkça vize ücretinde de artış gözlenir. Bilinen gerçeğe göre tek girişli vizeler en uygun olan vize türüdür.

Şu listeyi inceleyerek vize ücretinin nasıl değiştiğini görebilirsiniz:

  • Tek giriş hakkı bulunan turistik vize 50 Euro,
  • Çok girişli (multi) turistik vizeler 80 Euro,
  • Tek girişli ticari vize 50 Euro,
  • Multi (çok girişli) ticari vize 50 Euro olarak belirlemiştir.

Şu an yaşanan salgın, birçok ülkeye giriş çıkış yapılmasına engel olmaktadır. Zambiya vizesinin ücretleri de yakın zamanda güncellenecektir.

Ücretlerde meydana gelen artışlar normal karşılanır. Ülkemizdeki kur karşılığına göre de vize ücreti size pahalı ya da ucuz gelebilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler zaman zaman Zambiya konsolosluğu tarafından değiştirilir. Güncel bilgileri firmamız yetkilileri yakından takip etmektedir. Gitmek istediğinizde vize başvurusu yapmadan önce bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Zambiya’ya Ticari Vize

Ülkemiz ile Zambiya arasında çeşitli ticari ilişkiler mevcuttur. Bu ilişkilerin gelişmesi için zaman zaman Zambiya’da faaliyet gösteren şirket sahipleri Türkiye’yi ziyaret gelir. Aynı şekilde bizim ülkemizden de Zambiya’ya ziyaretler gerçekleştirilir.

Ancak bu ziyaretin yapılabilmesi için Zambiya ticari vize alınması gerekir. Diğer vize türleri ile aynı işlemler takip edilerek bu tür vize de alınır. Ancak ticaret için gidildiğinde kimi evrakların başvuru formuna eklenmesi gerekir.

Bu evraklar:

  • Ülkemizde çalışmaya devam eden şirkete ait antetli kâğıda yazılan vize talep dilekçesi,
  • Yapılacak Zambiya gezisinin amacı ve masraflarının kim tarafından karşılanacağını gösteren belge,
  • Zambiya’da mevcut olan şirketten gelecek davet dilekçesi,
  • Sektörün bağlı olduğu odadan temin edilecek onay belgesi,
  • Başvuru yapan kişinin çalıştığı yerden izin aldığını gösteren dilekçe,
  • İşveren ve çalışandan ayrı talep edilen hizmet dökümleri.

Bu belgelere ulaşmak zor değildir. Hatta birçoğuna internet kullanarak herhangi bir yere gitmeden ulaşmak mümkündür. Örneğin hizmet döküm belgesi olarak adlandırılan 4A ve 4B belgeleri e devlet kullanılarak alınır.

Ayrıca Zambiya’ya tarım ya da hayvancılık ticari için gidilecekse başvuru yapan kişiden tarımcı olduğunu gösteren belge de istenir. Ancak alınan belge güncel olmak zorundadır. Tüm bu belgeler en geç bir ay içerisinde toplanmış olmalıdır.

Zambiya’ya Vize Alma Zorunluluğu Olan Kişiler Kimlerdir?

Zambiya’ya gitmek isteyen her insan ister ticaret için ister turizm için olsun vize almak zorundadır. Birçok ülkeye vizesiz geçme hakkı olan yeşil ve gri pasaport sahipleri de Zambiya için vize almak zorundadır.

Kısacası ülkemiz vatandaşı olan gri, yeşil ve bordo pasaportu olanların Zambiya’ya gitmek için vize alması şart koşulur. Zambiya vize istiyor mu sorusunun cevabı herkes için evet olmaktadır.

Bu zorunlulukla birlikte Zambiya vizesi almak için bir kolaylık da mevcuttur. Ekim 2015’te imzalanan belgeye göre e-vize uygulamasına geçilmiştir.

Bu uygulamada daha az evrak kullanarak daha hızlı vize başvurusu yapma hakkı bulunur. Evden ayrılmadan ve Zambiya konsolosluğuna gitmeye gerek kalmadan vize başvurusu yapma hakkı sunar.

Online olarak gerçekleştirilen Zambiya e-vize için de ücret belirlemiştir. Çoklu giriş yapmak isterseniz e-vize için ödeyeceğiniz ücret 152 dolardır. Bu ücret içerisinde hizmet bedeli de vardır. Hizmet bedeli olarak belirlenen ücret de 25 dolardır.

Zambiya’ya Turistik Vize

Zambiya, farklı deneyimler yaşamak isteyenler için cazip bir yer olmaktadır. 30 günü aşmamak üzere kişilere Zambiya turistik vize verilmektedir.

Bu vizeyi alabilmek yukarıda sayılan belgelere ekleme yapılması gerekebilir. Aslında büyük oranda benzerlik gösteren belgelere şunlar ilave edilir:

  • Zambiya turistik ziyaretini maddi olarak karşılamaya gücünüzün yettiğini gösteren belge,
  • Maaş bordrosu,
  • Çalışmayan kişiler için masrafını karşılayacak kişi tarafından hazırlanan belge.

Bu belgelere ek olarak Zambiya Büyükelçiliği yeni belgeler isteyebilir. Vize onayının alınabilmesi için tüm belgelerin teslim edilmesi gerekir.

Daha sonra gerekli vize başvuru ücretinin yatırılması ve dekontun da büyükelçiliğe teslim edilmesi gerekir.

Kimi zaman tüm bu işlemler yorucu ve karmaşık olarak gözükür. Böyle durumlarda bizim gibi profesyonel bir destek almanızı tavsiye ederiz.

Bizlere ulaşmanız halinde Zambiya vize işlem süresi mümkün olan en aza inecektir. Çünkü vize alırken atlanan herhangi bir aşama size zaman kaybettir. Bizler bu zaman kaybını ortadan kaldırmak için hizmet sunmaktayız.

Zambiya’ya Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Talep dilekçesi, vize başvurusunda en önemli adımlar arasında yer alır. Çünkü değerlendirilmeye yazdığınız dilekçe ile başlanır. Bu nedenle talep dilekçesine gereken önemin verilmesi gerekir.

Dilekçeyi yazarken okunaklı bir yazı stili tercih etmeniz gerekir. Çok küçük ya da çok büyük harfler kullanmak hatalı olacaktır. Dilekçe yazmanın gereklerini taşıyan bir metin olması gerekir.

Dilekçe, Zambiya büyükelçiliğine hitap etmelidir. İsim, tarih, imza gibi detayların atlanması gerekir. Doğru yazılan talep dilekçesi vizeye giden yolda en etkili adımdır.

Zambiya Aile Ziyareti ve Aile Birleşimi Aynı Mı?

Çok sık karşılaşılan bir durum olmasa da Zambiya aile birleşimi vizesi alınması istenebilir. Bu durumun olması için uzun zamandır Zambiya’da olan biri ya da Zambiya vatandaşı bir kimse ile izdivaç yapmış olmak gerekir.

Zambiya aile ziyareti vizesi kısa süreli verilirken aile birleşimi uzun süreli vize türüne dahil olur. Ziyarette esas olan özlem gidermektir. Aile birleşiminde ise evli çiftin ayrı kalmaması esas alınır.

Bu iki tip vizenin alınabilmesi için de konsolosluk tarafından belirlenen belgeleri bir araya getirmek gerekir. Bu belgeler arasında fotoğraf da vardır. Zambiya vizesi fotoğraf ölçüsü 35*45 mm olarak 2 adet biyometrik şekilde belirlenmiştir. Bu iki biyometrik fotoğrafın vize başvurusu esnasında konsolosluğa sunulması gerekir.

Zambiya vizesi için başvuru merkezlerinin iletişim bilgilerine https://www.eraytur.com/zambiya-vizesi-basvuru-merkezleri/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×