Zambiya vize merkezine hoş geldiniz.

ZAMBİYA VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Zambiya turistik vizesi alacak kişilerin evraklarını hazırlayarak belirtilen randevu tarihinde konsolosluk yetkilerine evraklarını teslim etmesi gerekmektedir. Bu evraklarda yer alan bilgilerin diğer sistemlerde yer alan bilgiler ile uyumlu olmalıdır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Zambiya turistik vizesi en fazla 12 aylık süre için verilmektedir. Bu süre zarfında şahısların en fazla 30 günlük konaklama hakkı bulunmaktadır. Bu süreden daha uzun süre Zambiya’da kalacak şahıslar bu süreyi uzatmak üzere yeniden ücret yatırarak başvurularını yapabilirler.

NEREYE BAŞVURULUR?

Zambiya Konsolosluğu şahısların turistik vize başvurusu yapacakları yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport
  2. Biyometrik fotoğraf
  3. Vize başvuru formu
  4. Banka hesap bilgileri
  5. Uçak rezervasyonu
  6. Otel rezervasyonu
  7. -Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  8. -Tur sözleşmesi
  9. Kaşeli imzalı tur program
  10. Nüfus kayıt örneği
  11. Ulaşacağı yerin adres bilgileri
  12. Daha önceki varsa Zimbabve vize belgeleri
  13. İş mektubu
  14. 18 yaşın altındakiler için muvafakatname
  15. Öğrenciler için öğrenci belgesi
  16. Evli ise evlilik cüzdanı
  17. Uluslararası sağlık sigortası
  18. Vize vergileri ödendi dekontu

 

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Biyometrik veri ibrazı şahıslardan istendiği taktirde şahısların biyometrik veri ibrazı için başvuru yapması gerekecektir. Konsolosluk görevlileri Zambiya turistik vizesi başvurusunu incelerken biyometrik veri eksikliği gördüğü taktirde şahısların konsolosluğa gitmesi gerekecektir.

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten bir ay önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Zambiya turistik vizesi şahısların evraklarını teslim etmesinin ardından kısa sürede çıkmaktadır. Bu sürenin uzamaması için evraklarınızı eksiksiz olarak hazırlayarak sunmanız gerekmektedir.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Zambiya ticari vizesi almak için şahısların aşağıda yer alan evraklarını hazırlayarak ilgili konsolosluk birimine teslim etmesi gerekmektedir. Fuar ve toplantı aynı zamanda da seminer gibi ticari seyahatlerde şahıslar Zambiya ticari vizesi almak zorundadır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Zambiya ticari vizesi şahıslara belirli bir süre için ticari vizesi vermektedir. Bu süre daha sonra uzatılmak üzere yeniden başvuru yapılması gerekecektir.

Tek Girişli Ticari Vize: Başvuru Zambiya girdiği tarihten bu yana geçen belirli bir takvim yılı içinde 30 (otuz) gün süreyle Zambiya kalabilirler.

Çift Girişli Ticari Vize: Başvuru ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren hesaplanır 30 (otuz) gün içinde 2 (iki) katına kadar Zambiya ziyaret edebilirsiniz. Zambiya harcanan toplam gün sayısı 30 (otuz) gün geçmemelidir.

Çok Girişli Ticari Vize: Çok girişli ticari vize başvurusu ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren hesaplanır 30 (otuz) gün içinde Zambiya kez sınırsız sayıda ziyaret edebilirsiniz. Zambiya harcanan toplam gün sayısı 30 (otuz) gün geçmemelidir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Zambiya Konsolosluğu şahısların ticari vize başvuruların alan yetkili birimdir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Zambiya ticari vizesinin olumlu sonuçlanması için şahısların kesinlikle Zambiya’dan gelen davetiyeyi evraklar ile konsolosluk yetkilisine sunması gerekmektedir. Davetiyede Zambiya’da yer alan şirketin bütün resmi bilgileri yer almalıdır. Aynı zamanda da şirketin yetkilisi tarafından da imzalı olmalıdır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport
  2. Biyometrik fotoğraf
  3. Vize başvuru formu
  4. Banka hesap bilgileri
  5. Uçak rezervasyonu
  6. Otel rezervasyonu
  7. -Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  8. -Tur sözleşmesi
  9. Kaşeli imzalı tur program
  10. Nüfus kayıt örneği
  11. Ulaşacağı yerin adres bilgileri
  12. Daha önceki varsa Zimbabve vize belgeleri
  13. İş mektubu
  14. 18 yaşın altındakiler için muvafakatname
  15. Öğrenciler için öğrenci belgesi
  16. Evli ise evlilik cüzdanı
  17. Uluslararası sağlık sigortası
  18. Vize vergileri ödendi dekontu

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahatten önce bir ay önce başvuru yapılması gerekmektedir. Bu süre vizenin sonuçlanması ve seyahatin gerçekleşmesi için yeterli olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekecektir.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Zambiya aile ve arkadaş ziyareti vizesi şahısların Zambiya’da yer alan yakınlarını ziyaret etmek istendiği zaman alınan bir vize türüdür. Bu vize ile şahıslar ziyaretlerini gerçekleştirirken aynı zamanda Zambiya seyahatlerini de yapabilirler.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Zambiya aile ve arkadaş ziyareti vizesi alacak kişilere finansal durumlarına göre süre verilmektedir. bu süre uzatılmak üzere yeniden başvuru yapılması gerekmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Zambiya Konsolosluğu şahısların bütün vize işlemlerinde başvurularını kabul eden yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport
  2. Biyometrik fotoğraf
  3. Vize başvuru formu
  4. Banka hesap bilgileri
  5. Uçak rezervasyonu
  6. Otel rezervasyonu
  7. -Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  8. -Tur sözleşmesi
  9. Kaşeli imzalı tur program
  10. Nüfus kayıt örneği
  11. Ulaşacağı yerin adres bilgileri
  12. Daha önceki varsa Zimbabve vize belgeleri
  13. İş mektubu
  14. 18 yaşın altındakiler için muvafakatname
  15. Öğrenciler için öğrenci belgesi
  16. Evli ise evlilik cüzdanı
  17. Uluslararası sağlık sigortası
  18. Vize vergileri ödendi dekontu

 

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede kimlik ve adres bilgileri yer almalıdır. Bu bilgilerin doğruluğu araştırılacağından ötürü şahısların bu davetiyede bütün bilgileri en doğru şekilde bulundurmalıdır. Davetiyenin bulunmadığı Zambiya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvuruları değerlendirmesi sonucu olumsuz olabilir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması gerekmektedir. Bu süre şahısların vize başvuruların yapmaları ve konsolosluk tarafından bu başvurunun değerlendirilmesi için yeterli olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere vize merkezleri ile irtibat kurulması gerekecektir.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Bir başka ülkeye giderken Zambiya üzerinden geçiş yaparak gitmek isteyen şahısların alması gereken vize türüdür. Bu vize ile seyahat etme hakkı elde edilemez. Sadece geçiş hakkı elde edilebilinir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Sadece bir geçiş vizesi olduğu için şahıslara günlük olarak verilemez.

NEREYE BAŞVURULUR?

Meksika Konsolosluğu şahısların Meksika transit vizesi için başvuru yapacakları yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport
  2. Biyometrik fotoğraf
  3. Vize başvuru formu
  4. Banka hesap bilgileri
  5. Uçak rezervasyonu
  6. Otel rezervasyonu
  7. -Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  8. -Tur sözleşmesi
  9. Kaşeli imzalı tur program
  10. Nüfus kayıt örneği
  11. Ulaşacağı yerin adres bilgileri
  12. Daha önceki varsa Zimbabve vize belgeleri
  13. İş mektubu
  14. 18 yaşın altındakiler için muvafakatname
  15. Öğrenciler için öğrenci belgesi
  16. Evli ise evlilik cüzdanı
  17. Uluslararası sağlık sigortası
  18. Vize vergileri ödendi dekontu

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat tarihine bir ay kala başvuru yapılması gerekmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere vize merkezleri ve yetkili seyahat acenteleri ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

 

 
 

Zambiya Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

Zambiya Vize Formu

Zambiya:

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaportlar vizeye tabidir. Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri turizm veya iş görüşmesi amaçlı seyahatleri için 30 güne kadar ikamet süreli tek, çift veya müteaddit girişli vizelerini sınır kapılarında alabilirler.
  • Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) Pasaportlar vizeye tabidir.
  • Zambiya’ya akredite Diplomatik (Siyah) temsilciliklere atanan Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri de vizelerini sınırda alabilirler.

Öneml Açıklama: TÜRK VATANDAŞARI 30 GÜNE KADAR SINIR KAPILARINDA VİZE ALMAKTADIR. PASAPORT SÜRENİZİN MİNİMUM 6 AY OLMASINA DİKKAT EDİNİZ.

Gerekl Evraklar: TÜRK VATANDAŞARI 30 GÜNE KADAR SINIR KAPILARINDA VİZE ALMAKTADIR. PASAPORT SÜRENİZİN MİNİMUM 6 AY OLMASINA DİKKAT EDİNİZ.

Zambiya ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.