Tanzanya vize merkezine hoş geldiniz.

TANZANYA VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Tanzanya turistik vizesi almak isteyen şahısların gerekli evraklarını hazırlayarak ilgili birimlere doğru bilgiler ile doldurularak teslim edilmelidir. Bu bilgiler şahısların hakkında olmalı ve diğer sistemlerde yer alan bilgiler ile paralellik göstermelidir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Tanzanya turistik vizesi şahıslara istenilen gün kadar verilir. Ancak bu süre Tanzanya turistik vizesi başvurusu yapan kişini finansal durumuna bakılarak belirlenir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Tanzanya turistik vizesi için Tanzanya’nın Türkiye’deki temsilcilikleri başvuru noktalarıdır. Bu birimler dışında turistik vize başvurusun alacak yetkili birim bulunmamaktadır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1 - Pasaport

 

2 - Tanzanya vize başvuru formu

 

3 - Şirketin antetli kağıdına yazılmış Tanzanya vize talebinin belirtildiği kaşe ve ıslak imzalı mektup

 

4 - 2 adet biometrik fotoğraf

 

5 - Sarı Humma aşı kartı fotokopisi

 

6 - Banka hesap özeti

 

7 - Pasaportun kimlik bilgilerini içermekte olan sayfanın fotokopisi

 

8 - Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının ön ve arka yüz fotokopileri

 

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Biyometrik veri şahısların durumuna göre istenmektedir. Eğer konsolosluk gerekli görür ise Tanzanya turistik vizesi almak üzere başvuru yapan kişiyi şahsen konsolosluğa davet edebilir ve biyometrik verilerinin ibrazını isteyebilirler.

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edeceğiniz tarihe iki hafta kala başvuru yapabilirsiniz. Bu süre vizenin onaylanması ve seyahatin sorunsuz şekilde gerçekleşmesi için uygun olacaktır.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Tanzanya turistik vizesi ortalama olarak 5 iş günü ile 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Evraklarda eksiklik olması durumunda ya da evraklardan birinin yanlış beyanlı olması durumunda bu süre uzayabilir. Resmi tatiller de Tanzanya turistik vizesinin çıkış süresisin uzatmaktadır.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Tanzanya ticari vizesi almak isteyen şahısların gerekli evraklarını teslim etmeleri ve bu evraklarda yer alan bilgilerde de kesinlikle doğru beyanlar kullanmaları zorunludur. Evraklar arasında davetiyenin bulunması Tanzanya ticari vizesinin onaylanması için önemlidir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Tanzanya ticari vizesi şahısların ticari faaliyetlerini gerçekleştirecekleri süre boyunca verilmektedir. Bu süre daha sonra uzatılmak üzere yeniden başvuru yapılabilinir. Tanzanya ticari vizesi aldığınızda süre bitmeden ülkeden çıkışınızı yapmanız gerekmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Tanzanya temsilcilikleri Türkiye  Cumhuriyeti vatandaşlarının vize başvurularını yapacakları yetkili birimlerdir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede şahısların gidecekleri ülkede beraber ticari iş yapacakları firmaya ait bütün bilgiler yer almalıdır. Bu davetiye Tanzanya Konsolosluğu’na şirketin yetkilisi tarafından imzalanmış olarak teslim edilmelidir. Davetiyenin bulunmadığı Tanzanya ticari vize başvuruları kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır bu yüzden de şahısların bu evrağa çok önem vererek diğer evraklar ile teslim etmesi gerekmektedir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1 - Pasaport

 

2 - Tanzanya vize başvuru formu

 

3 - Şirketin antetli kağıdına yazılmış Tanzanya vize talebinin belirtildiği kaşe ve ıslak imzalı mektup

 

4 - 2 adet biometrik fotoğraf

 

5 - Sarı Humma aşı kartı fotokopisi

 

6 - Banka hesap özeti

 

7 - Pasaportun kimlik bilgilerini içermekte olan sayfanın fotokopisi

 

8 - Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının ön ve arka yüz fotokopileri

 

9 - Davetiye mektubu

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edeceğiniz tarihten iki hafta önce ya da bir ay önce başvuru yapmanız tavsiye edilmektedir. Bu süre vizenin onaylanması için yeterli olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için ise vize merkezleri ile iletişime geçmek gerekmektedir.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Tanzanya aile ve arkadaş vizesi almak isteyen şahısların aşağıda belirtilen bütün evrakları gerektiği gibi hazırlayarak gerekli birimlere randevu saatinde teslim etmesi gerekmektedir. Bu evraklar arasında Tanzanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi almak isteyen kişiler davetiyenin de bulunmasına özen göstermelidir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Seyahatten bir ay önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir. Bu süre vizenin onaylanması için yeterli olacaktır.

NEREYE BAŞVURULUR?

Tanzanya’nın Türkiye Cumhuriyeti temsilcilikleri şahısların Tanzanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusunu alan yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1 - Pasaport

 

2 - Tanzanya vize başvuru formu

 

3 - Şirketin antetli kağıdına yazılmış Tanzanya vize talebinin belirtildiği kaşe ve ıslak imzalı mektup

 

4 - 2 adet biometrik fotoğraf

 

5 - Sarı Humma aşı kartı fotokopisi

 

6 - Banka hesap özeti

 

7 - Pasaportun kimlik bilgilerini içermekte olan sayfanın fotokopisi

 

8 - Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının ön ve arka yüz fotokopileri

 

9 - Davetiye mektubu

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede bütün adres ve kimlik bilgileri yer almalı bunun yanı sıra iş bilgileri de yer almalıdır.

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahatten önce başvuru yapılacak en iyi zaman seyahate iki hafta kaladır. Bu süre vizenin onaylanması için yeterli olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Geçiş vizesidir ve şahıslar Tanzanya  üzerinden geçiş yapacakları durumda alması gereken bir vize türüdür. Transit vizesi şahıslara ülkede seyahat etme hakkı tanımaz. Sadece bir geçiş vizesidir ve ülkeden geçiş yapmak için alınmaktadır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Transit vizesi şahıslara sadece geçiş izni için verilmektedir. Bu yüzden de şahısların ülkede seyahat edecekleri durumda diğer vize türlerinden birini alması gerekecektir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Tanzanya Konsolosluğu şahısların bütün vize işlemlerini alan yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1 - Pasaport

 

2 - Tanzanya vize başvuru formu

 

3 - Şirketin antetli kağıdına yazılmış Tanzanya vize talebinin belirtildiği kaşe ve ıslak imzalı mektup

 

4 - 2 adet biometrik fotoğraf

 

5 - Sarı Humma aşı kartı fotokopisi

 

6 - Banka hesap özeti

 

7 - Pasaportun kimlik bilgilerini içermekte olan sayfanın fotokopisi

 

8 - Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının ön ve arka yüz fotokopileri

 

9 - Davetiye mektubu

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahatten iki hafta önce başvuru yapılması vizenin onaylanması için yeterli bir süre tanıyacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için şahıslar Tanzanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen seyahat acenteleri ve vize merkezleri aracılığı ile alınmaktadır.

 

Tanzanya'ya kısa süreli seyahatler için vize müracaatları, konsolosluk vize başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ve akredite turizm seyahat acenteleri aracılığıyla kabul edilmektedir.

 
 

Tanzanya Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

TANZANYA VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • DAVETİYE ;

- TANZANYA ’da ziyaret edeceği kişiden yazı (telefon adres bilgileri ve kişinin kimlik fotokopisi Okunaklı) DAVETİYE 

  - Ticari Seyahatlerde Firma DAVETİYESİ

 

 

 

 

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız 

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan ) 

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan (Firmamızca sağlanabilmektedir.)

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Kimlik Fotokopisi

8. Nüfus Müdürlüğünden veya E Devletten Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur.) E-Devletten Barkodlu da alınabilir.

10. Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri ) ÖNEMLİ !!!!!!

11. Gidecek Kişi 18 Yaşından Küçük ise MUVAFAKATNAME

 

 

 EK OLARAK BAŞVURU SAHİBİ AŞAĞIDAKİ LİSTEDEN KENDİSİNE UYGUN EVRAK LİSTESİ HAZIRLANMALIDIR.


 TANZANYA VİZESİ ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

TANZANYA VİZESİ ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  SGK İşe Giriş Bildirgesi• firma kaşeli ve imzalı.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve firma kaşeli, imzalı

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 TANZANYA VİZESİ SERBEST AVUKAT & DOKTOR İÇİN  GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İmza Beyannamesi fotokopisi

•  Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı aslı

•  Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 TANZANYA VİZESİ  KAMU PERSONELİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  Büyükelçilik Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve kurum tarafından kaşeli, imzalı

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 

TANZANYA VİZESİ  FAİZ VE KİRA GELİRİ İLE GEÇİMLERİNİ SAĞLAYANLAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Faiz geliri alıyor ise bankadan 6 aylık kaşeli imzalı vadeli hesap ekstresi faizlerin yattığını gösteren ve bankanın imza sirküleri fotokopisi

•    Kira kontratı fotokopisi•Kiralar bankaya yatıyor ise mutlaka kiraların yattığının göründüğü 6 aylık kaşeli imzalı banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi

•    Tapu fotokopileri ve araç ruhsatları

•    Banka referans yazısı zorunlu değildir.

•    Banka mevduatlarının ve birikimlerinin göründüğü üst yazı zorunlu değildir

 

 TANZANYA VİZESİ ÇİFTÇİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Çiftçilik belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır aslı )

•    Mesleki Onay belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    Kapasite Raporu belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    E devletten barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü

•    Tapu fotokopileri•Kira kontratları•Araç ruhsatları var ise

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 TANZANYA VİZESİ  EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

SGK dan emekli olduğuna dair belge (Islak imzalı ve kaşeli) E•Devletten Barkodlu Bir şekilde de alınabilir.

Emekli maaşını gösterir belge (son 3 aylık banka hesap özeti ıslak imzalı•kaşeli ve emekli cüzdanı).

Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak İmzalı BANKA 

 HESABI aslı ve Bankanın İmza sirküleri fotokopisi  ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir )•Güncel istendiği için Randevudan 5 gün önceki süreç içerisinde alınmalıdır+Banka imza sirküleri fotokopisi

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı  soy adı açıkça yazmalıdır.

TANZANYA VİZESİ  ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

Öğrenci Belgesi Aslı 3 aydan Eski Olmayan ( Okul Dönemi içerisinde Seyahat ediliyorise İzinlidir yazılı Belge ) • Islak İmzalı ve Kaşeli Olmalıdır.

•Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri Üstteki meslek grubuna göre ) ÖNEMLİ !!!!!!

•Sponsor  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, Sponsor olunan kişinin masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin

  telefon   numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

 

 

Tanzanya Vize Formu

Tayland:

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri ise 30 güne kadar vizeden muaftır.
  • Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır

http://www.mfa.gov.tr/tanzanya-seyahat-edecek-turk-vatandaslarinin-dikkatine.tr.mfa

Tanzanya'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine

Tanzanya ile ülkemiz arasında 18 Şubat 2010 tarihinde imzalanan “Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma” yürürlüğe girmiştir. Bu çerçevede, sözkonusu pasaport hamilleri vizesiz, 90 gün süreyle Tanzanya’ya giriş yapabilmektedir.

Normal pasaport hamilleri için havaalanlarında turistik amaçlı vizeler 50 ABD Doları, iş amaçlı vizeler ise 200 ABD Doları harç karşılığında verilmektedir. Havaalanında verilecek vizeler için pasaportun en az altı ay geçerli olması istenmektedir.

Tanzanya’da genel anlamda güvenlik zaafiyeti bulunmamakla birlikte, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekmektedir.

Tanzanya’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın sağlık konusunda en güncel bilgileri T.C. Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü’nden almaları mümkündür. Tanzanya’ya ilişkin uyarılara aşağıda belirtilen internet adresinden ulaşılabilir:


http://www.seyahatsagligi.gov.tr

2001 yılından önce basılan ABD Dolarları ülkede kabul edilmemektedir.

Vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti Darüsselam Büyükelçiliğine ulaşabileceği telefon numaraları: +255 688 40 16 16 ve +255 758 81 81 18.

Tanzanya ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.