Sudan Vizesi: 2023 Vize Nasıl Alınır? - Eraytur
Sudan Vizesi

Sudan Vizesi: 2023 Vize Nasıl Alınır?

Afrika ülkeleri arasında, turistik gezi amacıyla en az ziyaret edilen ülkelerden birisi olan Sudan’ın vize prosedürlerini sizlerle paylaştık.

Sudan’a Vize Nasıl Alınır

Diplomatik yani diğer adı ile Siyah Pasaport sahibi kişiler haricindeki her Türk Vatandaşının, Sudan ülkesini ziyaret etmesi için vize alma zorunluluğu bulunmaktadır.

Sudan Vizesi: En İyi Vize Rehberi 2021

Diğer Dünya ülkelerinde olduğu gibi Sudan vize işlemleri de Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Sudan resmi makamlarınca yapılmaktadır.

Başvurularınızı, şahsen yapabileceğiniz gibi, Sudan yetkili makamlarının görevlendirdiği yetkili acenteler aracılığı ile de yapabilmektesiniz.

Sudan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında, 2020 yılı itibari ile, normal vize başvurularının haricinde, kapı vizesi olarak adlandırılan, sınır kapısında vize alım uygulaması da başlatılmıştır.

Yazımızın devamında Sudan vizesi nasıl alınır sorusuna, ayrıntıları ile cevap vermeye çalışacağız.

Sudan’a Vize Alabilmek İçin Gerekli Evraklar

Sudan Cumhuriyetine yapacağınız seyahatler için gerekli olan vize başvurularını, Türkiye’de bulunan Sudan Büyükelçiliğine veya Sudan Başkonsolosluğu’na yapabilmektesiniz.

Bunun yanı sıra, başvuru işlemlerini, Hartum Uluslararası Havalimanı’ndan yapabilir ve kapıda vize uygulaması ile de Sudan vizesi alabilmektesiniz.

Kapıda vize uygulaması ile, vize başvurusundan olumlu sonuç alabilen kişilere, Sudan ülkesine tek seferlik giriş ve 30 günlük konaklama hakkı tanıyan Sudan vizesi verilmektedir.

Sudan vizesi için gerekli evraklar aşağıda belirttiğimiz kriterlerde hazırlanmalı ve resmi makamlara sunulmalıdır.

  • Pasaport: Sudan ziyaretinizin bitiş tarihinden itibaren en az altı ay daha geçerlilik süresi olması gereken pasaportunuzun, geriye dönük on yıl içerisinde almış olmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra işlem yapılabilmesi adına, pasaportunuzda iki adet boş sayfa bulunması gerekmektedir.
  • T.C kimlik numarasının net okunur bir şekilde bulunduğu kimlik kartınızın ön ve arka kısımlarının fotokopileri de dosyada sunulmalıdır.
  • Davetiye: Turistik, aile ya da arkadaş ziyaretleri kapsamında yapacağınız yolculuklar için, Sudan ülkesinde bulunan yakınınız tarafından gönderilmiş bir davetiye mektubunun, dosyanız da bulunması gerekmektedir.
  • Başvuru Formu: Belki de vize başvurularında olumlu sonuç alınabilmesi için en önemli evrak niteliğindeki Sudan vize başvuru formu, başvuru sahibi tarafından tam ve doğru bilgiler eşliğinde doldurulmalıdır. Sudan ülkesine ziyaret amacınız ile, talep etmiş olduğunuz vize türüne ait detayların bulunduğu Sudan vize formu, başvurunuzun sonuçlanma süresini belirlemesi açısından eksiksiz doldurulmalıdır. Eksik ya da hatalı başvuru formları, vize ret işlemi ile karşılaşmanıza sebep olabilir.
  • Rezervasyonlar: Sudan ülkesine ziyaretiniz kapsamında kullanacağınız ulaşım aracı ile ilgili rezervasyon ya da bilet bilgilerinizi, başvuru dosyanızda sunmanız gerekmektedir. Kendi özel aracı ile yolculuk yapmayı planlayan kişiler; ehliyet fotokopisini, trafik sigortası ve yeşil sigorta poliçeleri ile, araç ruhsat fotokopisini de başvuru dosyasına koymaları gerekmektedir.
  • Fotoğraf: Beyaz fon üzerine çekilmiş olan iki adet biometrik fotoğrafınızın da dosya ekinde olması gerekmektedir. Sudan vize fotoğraf ebatları, 45*35 mm şeklinde olmalıdır
  • Mesleki Bilgileriniz: Almayı düşündüğünüz vize türüne göre değişkenlik gösterebilen mesleki bilgilerinizi beyan eden evraklar, dosya ekinde sunulmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumuna tabii bir çalışan iseniz, SGK hizmet dökümünüzü, işyeri sahibi iseniz de şirketinizin bağlı bulunduğu odaya ait faaliyet belgenizi başvuru dosyasında sunmanız gerekmektedir.
  • Vize Ücreti: Başvuru aşamasında yatırmanız gereken vize ücretine ait Sudan vize ücreti dekontunun, ücreti yatırdığınızı belgelemesi açısından dosyanızda bulunması gerekmektedir.
Sudan vizesi için yeni yılda belirlenen evrak listesine https://www.eraytur.com/sudan-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Sudan’a Vize Kaç Günde Çıkar

Sudan vize politikası doğrultusunda, vize başvurularının normal şartlar altında neticelenme süresi on beş gündür.

Başvuru dosyanızda eksik bir belgenin tespiti halinde, Sudan Cumhuriyeti resmi makamları, ek evrak talebinde bulunma hakkına sahiptirler.

Ek evrak talebi, vizenin neticelenme süresini uzatabilir. Bu nedenle, Sudan vizesi için gerekli evraklar bölümünde, sizler için derlediğimiz belgeleri, eksiksiz bir biçimde hazırlamanızı tavsiye ederiz.

Sudan’a Vize Alabilmek için Ödenen Bedel

Vize talebinizin türüne göre farklılıklar gösterebilen vize ücretleri, belirli dönemlerde değişmektedir.

Vize ücreti ile ilgili değişiklik yapma hakkı, Sudan Cumhuriyeti resmi makamlarına aittir.

Ayrıca döviz kurunda yaşanan artışlar da vize ücretinin Türk Lirası bazında değişmesine sebep olmaktadır.

Kapıda vize uygulamasında alınan ücretler ile, Türkiye’de bulunan Sudan resmi makamları tarafından alınan vize ücretleri değişiklik göstermektedir.

Sudan vize ücreti 2020 yılı için şu şekilde belirlenmiştir;

  • Turistik ve Ticari Vize Ücreti: 105-155 Dolar’dır.
Sudan vize ücretleri yeni yıl ücret tablosuna https://www.eraytur.com/sudan-vize-ucreti/ sayfasından ulaşabilirsiniz..

Sudan’a Aile Birleşimi Vizesi

Uluslararası kanunlar ile koruma altına alınan aile birlikteliği, farklı ülkelerde ikamet eden aile bireylerinin bir arada yaşamasına olanak sağlayan uygulamalar ile mümkün olabilmektedir.

Yazımızın bu bölümünde, Sudan aile birleşimi vizesi nasıl alınır sorusuna, sizler için yanıt bulmaya çalışacağız.

Tıpkı çalışma vizesi ya da oturum vizesi gibi D tipi uzun süreli vize kapsamında olan aile birleşimi vizesi alabilmek için aşağıda belirtilen şartları sağlamak gerekmektedir.

  • Sudan aile birleşimi vizesi alabilmeniz için, Sudan Cumhuriyetinde oturum izni olan ya da Sudan vatandaşlığı bulunan bir yakınınızın olması gerekmektedir.
  • Aile birleşimi başvurusu yapabilmeniz için, Sudan’da ikamet eden yakınınızın size davetiye göndermesi gerekmektedir. Davetiye ile hazırlanması gereken ve özelliklerini yukarıda belirttiğimiz evraklar, sırası ile şu şekildedir.
  • Pasaport, yetkili nüfus dairelerinden edineceğiniz sicilinizin yer aldığı nüfus kayıt örneği, önlü arkalı kimlik kartı fotokopisi, sabıka kaydı fotokopisi, Sudan aile birleşimi vize talep dilekçesi, Sudan vizesi başvuru formu, biometrik fotoğraf, uluslararası kriterlere uygun seyahat sağlık sigorta poliçesi de yanınızda bulunması gereken evrakları teşkil etmektedir.
  • Sudan aile vizesi başvuru formunun eksiksiz doldurulması büyük önem taşımaktadır.

Sudan ‘a Ticari Vize

Ticari faaliyetleriniz ya da mesleki aktiviteler (fuar, seminer vb.) için Sudan ülkesini ziyaret etmek isteyen kişiler, Sudan ticari vize başvurusu yapmalıdır. Bu vize türüne ait hazırlanması gereken evraklar, sudan vizesi için gerekli evraklar bölümünde maddeler halinde belirtilen evraklara ek olarak şunlardır;

  • İngilizce dilinde yazılmış vize talebinizi bildiren dilekçe,
  • Sudan’da faaliyet gösteren firma tarafından hazırlanmış, ıslak imzaya sahip, kaşeli bir davetiyenin, evraklarla birlikte Konsolosluğa beyanı gerekmektedir. Davetiye Sudan resmi makamlarınca onaylı olmalıdır. Fuar katılımı belgeleri ya da seminer giriş biletleri de davetiye olarak kabul görmektedir.

Sudan’a Turistik ve Aile Ziyareti Vizesi

Kısa süreli vize türü olarak adlandırabileceğimiz, Sudan turistik vize ve aile ziyareti vizesi için, temel evraklara ek olarak şu evraklar hazırlanmalıdır;

  • Sudan Konsolosluğu namına yazılı İngilizce dilinde vize talep dilekçesi
  • Sudan aile ziyareti vizesi için, Sudan’da ikamet eden yakınınız tarafından gönderilmiş bir davetiye mektubunu, resmi makamlara beyanınız gerekmektedir. Bu davetiyede, Sudan’da ki yakınınıza ait pasaport ve kimlik bilgileri de bulunmalıdır.

Sudan Vizesinin Fotoğraf Ebatları

Uluslararası vize işlemlerinde zorunlu tutulan biometrik olma zorunluluğu ile birlikte, Sudan vize prosedürlerine göre Sudan vizesi fotoğraf ebatları 45×60 şeklinde ölçülendirilmiş olmalıdır.

Sudan’a Kapıda Vize

Diplomatik pasaport sahibi kişiler haricinde, Sudan Cumhuriyetine ziyarette bulunmak isteyen her Türk vatandaşının, vize alması gerekliliğinden bahsetmiştik.

Geleneksel vize alma yöntemlerinin yanı sıra, 2020 yılında Sudan Cumhuriyeti ve Türkiye arasında imzalanmış olan antlaşma hükümleri çerçevesinde, Sudan’a yapılacak olan ziyaretler için, Sudan kapıda vize uygulaması da başlatılmıştır.

Sudan vizesi için başvuru merkezlerinin iletişim bilgilerine https://www.eraytur.com/sudan-vize-basvuru-merkezleri/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Sudan Vize Talep Ediyor Mu?

Sudan umuma mahsus, hizmet ve hususi pasaport sahibi olan kişiler için bize uygulanması talep etmektedir. Yalnızca diplomatik bir pasaporta sahip olan vatandaşlar ise 90 günü geçmeyecek bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirmek adına vize işlemlerinden muaf sunmaktadır.

Bu nedenden dolayı diplomatik pasaport dışındaki herkes Sudan’a ziyaret etmek amacı ile vize işlemine tabi tutulmaktadır.

Ancak vize için pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması gerekmektedir. Yıpranmış ya da deforme olmuş pasaportlar başvuru işlemlerinde kabul edilmemektedir.

Böyle Pasaportlar vize işlemlerini olumsuz olarak sonuçlanabilmesine ya da olumlu sonuçlanıp vize verirse dahi sınırdan geri çevirmenize neden olabilmektedir. Vize başvurusu da ilişkili işlemlerde Sudan konsolosluğunun yetkisi altında ülkeye kişinin girişi ise sınır görevlerinin yetkisi altında bulunmaktadır.

Sudan seyahati için vizenin alınması gerekmektedir ayrıca ek olarak, Sudan’ın doğu Sudan bölgelerinde yer alan alanlara seyahat edebilmek adına özel izin alınması da gerekmektedir.

Tüm bunların yanı sıra, Sudan yasalarında Sudan’a alkollü içecekler ile giriş yapılması ve sudan da alkollü içecek içilmesi yasaktır. Sudan ülkesinde yasal olarak giriş yapıldıktan daha sonra bir hafta içerisinde Sudan’daki havalimanından ya da herhangi bir polis merkezinden kayıt yaptırıla bilmektedir.

Bütün bunlar Sudan ülkesine giriş yapılmasını ve orada bulunması ile ilgili yasal sıkıntılar ile karşılaşmış karşılaşılmaması için edilmesi gereken faydalar bilgiler olmaktadır.

Sudan Vizesi Nasıl Alınmaktadır?

Kişinin sudan ülkesine yapacak olduğu serhat öncesinde Sudan vizesi alması gerekmektedir. Vizenin alınabilir olması adına Sudan’ın Türkiye’deki bulunan resmi temsilcilikleri aracılığı ile baş konsolosluk İstanbul ya da Büyükelçiliği Ankara’ya başvuru yapılması gerekmektedir.

Vize adına bu temsilcilikler ile bir zat başvuruda bulunmasına gerek kalmayıp, müze merkezleri aracılığı ile başvuruda bulunabilme hakkına sahiptir ler. Vize merkezi için bu temsilcilikleri hem kişi adına başvuru gerçekleştirme hem de yapılan başvuru takip etme konusunda yetkilidirler.

Dolayısı ile Vize merkezi yalnızca başvuru sırasında kişiye yardımda bulunmakla kalmayıp, başvuru sonrasında da vize işlemleri sırasında mümkün olduğunca kişiye destek olup yardımda bulunmaktadır.

Sudan Yeşil Pasaport Sahiplerinden Vize Talep Ediyor Mu?

Sudan, Türk pasaportları için vize talep etmektedir. Bu durumdan yalnızca burada pasaport için geçerli olmayıp sudan griyi ve yeşil pasaporta da vize talebinde bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı yeşil pasaport sahibi olunsa dahi Sudan’a yasal olarak bulunabilmek için vize alınması gerekmektedir. Kişinin bizi seçin yeşil pasaportun on yıldan eski olmaması ve deforme olmaması gerekmektedir.

Yeşil pasaport ile Türkiye’den vize başvurusu vize merkezleri aracılığıyla yapılabilmektedir. Bize merkezi temsilcileri vizenin vize için hem kişi adına başvuruda bulunmakta hem de yapılan başvuru sonrasında vize işlemlerinin tüm süreçlerini kendisi takip altına almaktadır.

Sudan İçin Gerekli Aşılar

Sudan devleti Türkiye sınırları içerisinde bulunan vatandaşları için vize işlemi uygulamaktadır. Ancak vize için aşı yaptırılması gerekli değildir. Bundan dolayı vize için gerekli aşılar bulunmamaktadır. Fakat kişinin sağlığı açısından Sudan seyahati öncesinde bazı ağaçların yaptırılması tavsiye edilmektedir. Sudan seyahati öncesinde hepatit a ve hepatit b hastalıklarını kapmamak amacıyla Sudan seyahat öncesinde kişinin hepatit a ve hepatit b aşılarını yapması önerilmektedir. Ayrıca sudan, menenjit kuşağına dahil olmasından dolayı seyahat öncesinde muhakkak menenjit aşısında yapılması tavsiye edilmektedir.        

Sudan Vize Ücreti

Bazı ülke vatandaşları 50-100 USD ödeme yaparak Güney Sudan’a varışta vize yapabilmektedir. 

Sudan vize ücretleri yeni yıl ücret tablosuna https://www.eraytur.com/sudan-vize-ucreti/ sayfasından ulaşabilirsiniz..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×