Litvanya vize merkezine hoş geldiniz.

LİTVANYA VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Litvanya schengen vizesi kapsamında bulunan ülkelerdendir. Şahıslar vize alırken schengen vizesi başvurusu yapacağından bu vize ile diğer schengen ülkelerine de seyahat edebileceklerdir. Şahısların evraklarını hazırlarken schengen vizesi kapsamında bilgilerini doldurması gerekmektedir. Bu bilgiler diğer sistemlerde yer alan bilgiler ile karşılaştırılacaktır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Litvanya turistik vizesi şahıslara en fazla altı ay süre ile verilmektedir. Bu süre şahısların iş durumuna göre değişecektir. Bir aylık ve üç aylık süre ile şahıslara Litvanya turistik vizesi verilmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Litvanya Konsolosluğu şahısların turistik vizesi için başvuru yapabileceği yetkili tek mercidir. Başvuru yapılacak Litvanya Konsolosluğu bütün belgeleri inceleyecektir ve prosedürlere uygun olmayan evraklar konsolosluk yetkilileri tarafından geçersiz sayılacak ve  yeniden istenecektir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Vize başvuru formu

Pasaport

2 adet biometrik fotoğraf

Vize talep dilekçesi

İmza Sirküleri

Vergi Levhası fotokopisi

Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Faaliyet belgesi

Banka hesap cüzdanı fotokopisi

T.C kimlik fotokopisi

Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri

Uçak bileti rezervasyonu

Otel rezervasyonu

Seyahat sağlık sigortası

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Eğer son beş yıl içerisinde biyometrik veri ibrazında bulunmadı iseniz bu durumda Litvanya turistik vizesi için biyometrik veri ibrazında bulunmalısınız. Bu biyometrik veriler şahısların bir sonraki schengen vizesi için başvuru yaptığında da kullanılacak verilerdir. Ancak bu verilerin kullanım süresi beş yıldır ve her beş yılda bir yenilenmek üzere konsolosluk yetkilileri vize başvurusu yaptıklarında şahısları konsolosluk binasına çağıracaklardır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten bir ay önce başvuru yapılması esastır. Şahıslar bu tarihi göz önüne almalıdır çünkü seyahat tarihine kadar eğer vize reddi sonucu alırlar ise bu durumda yeniden başvuru yapmak için ek süreye ihtiyaç olacaktır.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Litvanya turistik vizesi şahıslara en geç 7 ile 10 iş günü içerisinde verilmektedir. olumlu ya da olumsuz sonuçlar şahısların tarafına bildirilir.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Litvanya’da ticari iş gerçekleştirmek isteyen şahısların Litvanya ticari vizesi alması ve bunun için evraklarını hazırlayarak konsolosluk yetkililerine teslim etmesi gerekmektedir. Bu evraklarda şahıslar ticari faaliyet yapacakları firmanın tüm bilgilerini konsolosluk yetkililerine sunmalı ve şirketin yetkilisi tarafından gönderilen davetiye yazısını da evrakların arasında bulundurmalıdır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Litvanya ticari vizesi şahıslara en fazla  6 aylık süre ile verilmektedir. Bu südre şahıslar en fazla 90 günlük konaklama sağlayabilirler. Bu süreyi geçmeden şahıslar ülkeden çıkışlarını yapmalıdır ya da yeniden bu süreyi uzatmak üzere başvuru yapılması gerekmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Litvanya Konsolosluğu şahısların ticari vize işlemlerini alan ve başvuru yapılacak tek birimdir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede şahısların iş yapacakları şirkete ait bütün bilgiler yer almalıdır. Bu davetiyede yer alan şirket bilgileri teyit edileceğinden şahısların bu davetiyede yer alan bilgilerin doğruluğundan emin olması gerekmektedir. Şahıslar davetiyenin bulunmadığı durumlarda ticari vize başvurusunu onaylanmayacağını bilmelidir. Bu yüzden teslim edilen evraklar içerisinde kesinlikle ticari faaliyeti yapacak olan şirketin davet yazısı bulunmalıdır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Vize başvuru formu

Pasaport

2 adet biometrik fotoğraf

Vize talep dilekçesi

İmza Sirküleri

Vergi Levhası fotokopisi

Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Faaliyet belgesi

Davetiye

Banka hesap cüzdanı fotokopisi

Kimlik fotokopisi

Uçak bileti rezervasyonu

Otel rezervasyonu

Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri

Seyahat sağlık sigortası

Litvanya Konsolosluğu, SSK’ lı Çalışanlar İçin Litvanya Ticari Vize Gerekli Evrak Listesi

Vize başvuru formu

Pasaport

2 adet biometrik fotoğraf

Vize talep dilekçesi

İmza Sirküleri

Vergi Levhası fotokopisi

Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Faaliyet belgesi

Karşı firmadan gelen Davetiye

İşe giriş bildirgesi

Maaş bodrosu

SGK dökümü

Banka hesap cüzdanı fotokopisi

Kimlik fotokopisi

Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri

Uçak bileti rezervasyonu

Otel rezervasyonu

Seyahat sağlık sigortası

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten önce şahısların en fazla iki hafta öncesinde başvurularını yapmış olması gerekmektedir. Ancak olası bir vize reddi durumunda şahısların yeniden başvuru yapmak için ek zamana ihtiyacı olacağından seyahat tarihinden bir ay önce başvurularını yapmaları gerekmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu alırken vize merkezleri ile irtibat kurulması gerekmektedir. Vize merkezleri şahısların bütün vize işlemlerinde rehberlik hizmeti sunmaktadır.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Litvanya’da ikamet eden aile ve arkadaşları ziyaret etmek amacı ile şahısların Litvanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi alması gerekmektedir. Litvanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda şahısların Litvanya’dan gelecek olan davetiye de önemli rol oynamaktadır. Bu davetiyeye ilişkin olması gereken bilgiler aşağıda detayları ile yer almaktadır. Diğer evraklar da vize merkezleri rehberliğinde hazırlanarak eksiksiz şekilde konsolosluk yetkililerine verilmelidir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Litvanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi en fazla 180 günlük süre ile alınmaktadır. Bu süre içerisinde sadece 90 gün konaklama sağlanmaktadır. Bu süreyi aşmadan şahısların ülkeden çıkışlarını sağlamalıdır.

NEREYE BAŞVURULUR?

Litvanya Konsolosluğu Litvanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi işlemleri için başvuru yapılacak yetkili birimdir. Bu birim dışında Litvanya vizesi verebilecek başka yetkili birim bulunmamaktadır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Vize başvuru formu

Pasaport

2 adet biometrik fotoğraf

Vize talep dilekçesi

Davetiye

Davet eden kişinin kimlik fotokopisi ve maaş bordrosu

İmza Sirküleri

Vergi Levhası fotokopisi

Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Faaliyet belgesi

Banka hesap cüzdanı  fotokopisi

Kimlik fotokopisi

Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri

Uçak bileti rezervasyonu

Otel rezervasyonu

Seyahat sağlık sigortası

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede Litvanya’da bulunan ve ziyaretine gidilecek olan aile ya da arkadaşın yazacağı davetiyede yanına gidilecek olan kişinin bütün bilgileri yer almalıdır. İş, adres, ikamet bilgileri bu davetiyede bulunmalı ve bu bilgiler doğru olmalıdır. Açık ve net şekilde belirtilmiş olması da önemlidir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek olan tarihten iki hafta önce başvuru yapılası önerilmektedir. Ancak şahısların seyahatlerinde aksaklık yaşamamsı adına bu süreyi seyahat tarihinden bir ay öncesine kadar  çekmesinde fayda olacaktır. Bu süre şahısların olası bir vize reddi oluşması durumunda yeniden başvuru yapabilmesi için önemlidir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu alırken şahısların vize merkezleri ile iletişime geçmesi tavsiye edilmektedir.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Bir başka ülkeye giderken Litvanya üzerinden seyahat edecek olan şahıslar transit vizesi almak durumundadır. Transit vizesi lamadan Litvanya’da geçiş sağlanamaz ve şahıslar bu ülkeden başka ülkeye geçiş sağlayamazlar. Ancak schengen vizesine sahip kişiler geçişlerini kolaylıkla yapabilirler.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Transit vizesi şahıslara günlük olarak verilmez. Sadece geçiş hakkı sunmaktadır ve bu geçiş hakkının bir süresi bulunmaktadır. Bu süre konsolosluk tarafından şahıslara bildirilecektir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Litvanya Konsolosluğu tüm vize işlemlerinde başvuru yapılacak tek birimdir. Ancak sadece Litvanya vizesi için işlemler alınmaktadır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Vize başvuru formu

Pasaport

2 adet biometrik fotoğraf

Vize talep dilekçesi

Davetiye

Vergi Levhası fotokopisi

Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Faaliyet belgesi

Banka hesap cüzdanı  fotokopisi

Kimlik fotokopisi

Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri

Uçak bileti rezervasyonu

Otel rezervasyonu

Seyahat sağlık sigortası

Litvanya Konsolosluğu, SSK’ lılar için Litvanya transit Vizesi Gerekli Evrak Listesi

Vize başvuru formu

Pasaport

2 adet biometrik fotoğraf

Vize talep dilekçesi

Davetiye

İmza Sirküleri

Vergi Levhası fotokopisi

Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Faaliyet belgesi

İşe giriş bildirgesi

Maaş bodrosu

SGK dökümü

Şahsi  Banka hesap cüzdanı

Kimlik fotokopisi

Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri

Uçak bileti rezervasyonu

Otel rezervasyonu

Seyahat sağlık sigortası

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması önerilmektedir. Bu süre şahısların seyahat tarihlerinde değişiklik olmaması adına önemlidir ve göz önüne alınması gereken bir zamandır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu alırken şahıslar Litvanya Konsolosluk yetkilileri tarafından yetkilendirilen vize merkezleri ile irtibata geçebilirler. Bu vize merkezleri şahıslara evrak hazırlamak için de rehberlik hizmeti sunmaktadır.

 

 

 
 

Litvanya Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

Litvanya Vize Formu

Litvanya:

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Öneml Açıklama: YEŞİL,GRİ VE DİPLOMATİK PASAPORT SAHİPLERİ VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLİRLER ESKİ PASAPORTUNUZDA BULUNAN GEÇERLİ OLAN VİZENİZ İLE SEYAHAT EDEMEZSİNİZ.

İşlem Süres 15 -21 İŞ GÜNÜ

Büyük Elçlk Mahatma Gandi Cad. No: 17/8-9, 06700 GOP Telefon: 447 07 66 Faks: 447 06 63 E-Posta: lrambasd@ada.net.tr

Başvuru Bölgeler BÖLGE AYRIMI YOKTUR.

Litvanya ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.