Nepal Vizesi: 2023 Kimler Vize Almalı! - Eraytur
Nepal Vizesi

Nepal Vizesi: 2023 Kimler Vize Almalı!

Nepal turistik vizesi Nepal’a turistik seyahat gerçekleştirecek olan şahısların alması geren vize türüdür. Bu vize ile Nepal’a seyahat gerçekleştirmek isteyen şahıslar belirtilen vize tarihleri aralığında seyahatlerini gerçekleştirebilirler.

Nepal Vizesi: En İyi Vize Rehberi

Nepal Vizesi İşlemleri

Evraklar standart ve temel evraklar olmak üzere konsolosluk evrak talebinde bulunabilir veya evrak listesi güncelleyebilmektedir. Standart evrakların hazırlandıktan daha sonra yetkilendirilmiş firmalar ile iletişime geçerek kişinin evrakları tam ve eksiksiz olduğu tespit edilebilmektedir.

Tanımlanmış olan Nepal vizesi adına gerekli olan evrakları yanlarında açıklama bölümleri mevcuttur. Evrakların hazırlanırken mutlaka güncel olmasına dikkat edilmektedir.

Birçok evraklar fotokopi olarak kabul edilmesine rağmen konsoloslukta sunulacak olan evrakların aslı olması Nepal vizesi almasını kolaylaştırmaktadır.

Bunun yanı sıra kişinin alabildiği evrakları e-Devlet üzerinden barkotlu bir şekilde temin edilmesi, konsolosluğun adına teyit edilebilir evrak olduğu açısından güven oluşturmaktadır.

Bunun yanı sıra Nepal vize başvurusunun olumlu olarak değerlendirilmesi halinde mutlaka alınmış olan vizenin isim ve soy isim, doğum tarihi, pasaport numarası ve vizenin geçerlilik tarihleri mutlaka kontrol edilmektedir.

Herhangi bir hata mevcut ise konsolosluk tarafından düzeltmek üzere dilekçeyle başvuru merkezine müracaat edilmelidir. Nepal vize başvurusu ortalama olarak 15 iş günü süresi boyunca sonuçlanmaktadır.

Bu süre Konsolosluğun yoğunluğuna ve evrak durumuna, gidiş nedenine göre kısa olabilir ya da uzaya bilmektedir. Gerekli firmaların müşteri temsilcileri ile numaralar halinde ulaşarak gerekli destek ve hizmet talep edilebilmektedir.

Belirtilen evrakların standart belgeler olup durumlarına göre ek evrak talebinde bunla bilen tek makam konsolosluklar ya da büyükelçiliklerdir.

Nepal Vize Başvuruları İçin Hazırlanması Gereken Evraklar

  • Pasaport: Pasaportun başvurudan önce on yıl içerisinde geçerli olmasına dikkat edilmektedir alınmış olan çipli pasaport Nepal vize başvurusunun gerçekleştirilmesi için pasaportun içerisinde bulunan en az iki adet sayfanın boş bulunması gerekmektedir. Kişinin Nepal ülkesine yapacak olan seyahatinin bitim tarihinden itibaren pasaportunun geçerlilik süresinin Nepal vizesi bitim tarihinden en az altı ay daha geçerli olması gerekmektedir. Nepal vize müracaatlarında sayfaları yırtık, herhangi bir yerinde deforme bulunan, resim ya da okunaklı kısmı kalmamış bir vaziyetteyse bunun yanında da tahriş olmuşsa Pasaportlar ile yapılacak olan başvuruları kabul edilmemektedir. Pasaportun imza kısmının olduğu yerde, pasaport sahibi tarafından imzalanmış olması ya da imza atamaz ibaresinin geçmesi muhakkak yer almaktadır.
  • Fotoğraf: Nepal vizesi adına iki adet bir fotoğrafın son bir ay içerisinde çekilmiş olması ve gerekli ölçüler ile uyum sağlaması ibraz edilmektedir. Ayrıca fotoğrafında biyometrik fotoğraf olması gerekmektedir. Nepal vize işlemleri için kullanılacak olan fotoğrafın, arka fonunu muhakkak beyaz olması gerekmektedir ve bunun yanı sıra kişilik mimik hareketlerin de bulunmamalıdır. Nepal vizesi adına iki adet bir fotoğrafın son bir ay içerisinde çekilmiş olması ve gerekli ölçüler ile uyum sağlaması ibraz edilmektedir. Ayrıca fotoğrafında biyometrik fotoğraf olması gerekmektedir. Nepal vize işlemleri için kullanılacak olan fotoğrafın, arka fonunu muhakkak beyaz olması gerekmektedir ve bunun yanı sıra kişilik mimik hareketlerin de bulunmamalıdır.
  • Ulaşım Bilgileri: Otobüs gibi toplu ulaşım araçları ile yolcular çıkacak olan kişilerin, otobüs firması tarafından gidiş ve dönüş bilet rezervasyonunu konsolosluktan beyan etmeleri gerekmektedir.
  • Otel Rezervasyonu: kalınacak adres bilgilerinin rezervasyon çıktısının olması gerekmektedir. Ayrıca rezervasyon çıktıları kaşelenmiş ve imzalanmış olmalıdır. Kişinin otel rezervasyonu seyahat süresini tam olarak kapsayacak bir şekilde vizesini alacak olduğu otel rezervasyonu da isim ve soy isminin kesin olarak yazılması gerekmektedir. Çeşitli firmadan internet sitelerinde yapılmış olduğu otel rezervasyonları baz durumlarda kabul edilmemektedir. Onaylı olması muhakkak talep edilmektedir. Vize talep dilekçe detayları: dilekçede işe başlama tarihi, kişinin almış olduğu net maaş ve şirketteki görevi hakkında bilgilendirme yapılması gerekmektedir.

Nepal Vize Ücreti 2023

Nepal vizesi, kapı vizesi olarak Katmandu Havaalanında alınabilmektedir. Nepal kapı vizesinin ücreti talep edilen vize süresine bağlı olarak değişmektedir: 15 gün 25 USD, 30 gün 40 USD, 90 gün 100 USD’dır. 1 adet güncel fotoğraf ile birlikte sınırda alınabilmektedir.

Nepal Turistik Vize

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Nepal turistik vizesi şahıslara konsolosluğun gerek gördüğü süre boyunca verilir. Bu süre şahısların finansal durumlarına göre belirlenir.

Eğer Nepal turistik vizesi alacak olursanız vize almak istediğiniz tarih aralığı belirterek bu aralıkta kalırken harcayacağınız finansal kaynağınızı da evraklar arasında belirterek konsolosluk görevlilerinin incelemesine sunmalısınız.

NEPAL VİZESİ

Nepal Turistik Vize
Nepal Ticari Vize
Nepal Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
Nepal Transit Vize
Nepal Erasmus Vizesi
Nepal Aile Birleşimi Vizesi

NEREYE BAŞVURULUR?

Nepal turistik vizesi almak üzere şahısların Nepal Konsolosluğu’na başvuru yapması gerekmektedir. Nepal Konsolosluğu bütün vize işlemlerini ve pasaport işlemlerini alan yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

GEÇERLİ PASAPORT: Nepal seyahatinin dönüş tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için 2 adet boş sayfası olan pasaport. Eğer mevcutsa eski pasaportlarınız. (Pasaport sahibinin imzası bulunmalı ve pasaportun yırtık, yıpranmış olmaması gerekir.)

BİYOMETRİK FOTOĞRAF: Son 6 ay içerisinde çekilen biyometrik fotoğraflar, arka fonu beyaz, 3.5 cm. x 4.5 cm. boyutlarında 2 adet olmalıdır.

NEPAL VİZE BAŞVURU FORMU: Eksiksiz ve doğru, okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve vize başvuru sahibi tarafından ıslak imza ile imzalanmış Nepal vize başvuru formu. (Vize başvuru merkezlerimizde hazırlanmaktadır.)

NEPAL VİZE TALEP DİLEKÇESİ: Şirketin antetli kağıdında , Nepal dış temsilciliklerine hitaben yazılmış, şirketteki görevinizi, unvanınızı,  Nepal seyahat tarihlerinizi ve amacınızı belirten, firma imza yetkilisi tarafından kaşelenmiş, imzalanmış Nepal vize talep dilekçesi

DAVETİYE: Ziyaret edilecek bir şirket ise; bu şirketin antetli kağıdına düzenlenmiş, başvuru sahibinin pasaport numarasının ve isminin yer aldığı davetiye. (Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi gerekmektedir.)

Şirket Faaliyet Belgesi fotokopisi: Şirketin bağlı olduğu Oda birliğinden “Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf-Sanatkarlar Odası / son 3 ay içinde verilmiş olması gerekmektedir.

  • Vergi Levhası fotokopisi.
  • İmza Sirküleri fotokopisi.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.

Şirket banka hesabı dökümleri: Son 3 ay içinde alınmış bankadan yetkili memurunun kaşesi ve imzası ile birlikte alınmalıdır. Firma ticaret unvanı kesinlikle hesap adı bölümünde yer almalıdır.

Nepal’deki Konaklama rezervasyonu: Nepal’deki otelin yerini ve kalınacak tarihleri  veya konaklamanın nerede gerçekleştirileceğini gösteren belgeler.  / Talep edildiği takdirde vize başvuru merkezlerimizde otel rezervasyonu yapılmaktadır.

Ulaşım rezervasyonları: Uçak, Feribot, Gemi, Tren, Otobüs gibi ulaşım araçlarının rezervasyonlu biletlerinin örnekleri / Talep etmeniz durumunda vize merkezlerimizde rezervasyon yapılmaktadır.

Nepal Seyahat Sağlık Sigortası: Arzu ettiğiniz takdirde vize başvuru merkezlerimizde  30.000 Euroluk Nepal seyahat sağlık sigortası yapılmaktadır.

Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Tam Vukuatlı barkotlu Nüfus Kayıt Örneği : Tüm aile bireylerinin, anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri bulunacak  şekilde alınmalıdır.

Nepal vizesi için yeni yılda belirlenen evrak listesine https://www.eraytur.com/nepal-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Biyometrik veri işlemlerini şahıslardan gerek görüldüğü taktirde istenmektedir. Konsolosluk yetkileri bazı durumlarda Nepal turistik vizesi başvurusu yapan kişilerden biyometrik verileri isteyebilmektedir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması gerekir.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Nepal turistik vizesi şahısların evraklarını teslim etmesinin ardından yaklaşık 7 iş günü içerisinde açıklanacaktır. Bu süre şahısların evraklarında eksiklik olması durumunda uzayacaktır. Aynı zamanda resmi tatil günlerinin de araya girmesi ile şahısların turistik vize başvurusu sonucu 10 iş günü içerisinde sonuçlanabilecektir.

Nepal Ticari Vize

NEDİR?

Nepal ticari vizesi almak isteyen ve fuar, toplantı ve seminer gibi ticari faaliyetlere katılacak olan şahısların yetkili birimlere aşağıda yer alan evrakları hazırlayarak teslim etmesi gerekmektedir. Bu evrakların dışında da konsolosluk yetkilileri bir takım evrak isteyebilecektir. Bu evrakları randevu gününe kadar hazırlayarak konsolosluk görevlisine sunmak gerekecektir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Nepal ticari vizesi şahıslara iş seyahatleri boyunca verilir. Bu süre şahısların yürütecekleri işe göre ve finansal durumlarına göre değişmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Nepal Konsolosluğu şahısların bütün vize başvurularını alan yetkili birimdir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Nepal ticari vize davetiyesinde vize başvuru sahiplerinin iş seyahatlerine ilişkin tüm bilgiler yer almalıdır. Verilen bilgiler vize başvuru sahiplerinin ticari faaliyetlerini yürütmeleri için izleyecekleri bütün adımların detaylarını içermelidir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

PASAPORT: Seyahatin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport. Eğer var ise eski pasaportlarınız. (Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport’un yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.)

FOTOĞRAF: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 3.5 cm. x 4.5 cm. boyutlarında 2 adet biyometrik fotoğraf.

BAŞVURU FORMU: Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış Nepal vize başvuru formu. (Tarafımızca hazırlanmaktadır.)

DİLEKÇE: Şirketin antetli kağıdına, Nepal Konsolosluğu’na hitaben yazılmış, şirketteki görevinizi, seyahat tarihlerinizi ve amacınızı belirten, şirket imza yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış dilekçe.

Seyahat sebebi fuar ziyareti/katılımı ise fuar bileti/katılım belgeleri gerekmektedir.

Faaliyet Belgesi fotokopisi: Bağlı olunan Odadan “Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası..vb” / Son 3 ay içinde alınmış olması gerekmektedir.

  • Vergi Levhası fotokopisi.
  • İmza Sirküleri fotokopisi.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.

Şirket banka hesap dökümleri: Son 3 aya ait, bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır. Firma unvanı mutlaka hesap adı kısmında yer almalıdır.

Konaklama rezervasyonu: Otel ya da konaklamanın nerede gerçekleştirileceğini gösteren belgeler. Davetiye mektubu vb. / Talep etmeniz durumunda tarafımızca otel rezervasyonu yapılmaktadır.

Ulaşım rezervasyonu: Uçak, Gemi, Feribot, Tren, Otobüs.. Vb / Talep etmeniz durumunda tarafımızca rezervasyon yapılmaktadır.

Seyahat Sağlık Sigortası: Talep etmeniz durumunda tarafımızca 30.000 Euro’ luk seyahat sağlık sigortası yapılmaktadır.

Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgisi yer alacak şekilde alınmalıdır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek olan tarihten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir. Bu süre seyahatte aksaklık yaşanmaması için önemlidir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere şahısların Nepal Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize merkezleri ve seyahat acenteleri ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

Nepal Ziyaretçi Vizesi

NEDİR?

Aile ve arkadaş ziyareti vizesi için şahısların gerekli evrakları hazırlayarak gerekli birimlere başvuruların yapmaları gerekmektedir. Bu vize ile Nepal’da ikamet eden aile ve arkadaş ziyareti yapılabilinir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Nepal Konsolosluğu şahıslara aile ve arkadaş ziyareti vizesi süresini finansal durumlarına göre vermektedir. Bu süre uzatılmak üzere yeniden ücret ödeyerek başvuru yapılabilinir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Nepal Konsolosluğu’dur

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  • Pasaport 2 Adet
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Vize Başvuru Formu
  • Vize Başvuru Dilekçesi
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi
  • Konaklama rezervasyonu
  • Ulaşım rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Davetiye

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiye vizenin kolaylıkla alınması için önemli bir evraktır. Şahıslar bu belgede bütün kimlik ve adres bilgilerini aynı zamanda da iş bilgilerini paylaşmalıdır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekir.

Nepal Transit Vize

NEDİR?

Nepal’dan diğer ülkelere geçiş sağlamak için şahısların transit vizesi alması gerekmektedir. Bu vize ile ülkede dolaşım hakkı elde edilemez ancak şahıslar hava limanından geçiş sağlayabilir ve kara sınırından geçiş yaparak diğer komşu ülkelere geçiş yapabilirler.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Transit vizesi günlük olarak verilmez ve ülkede dolaşım hakkı tanımaz. Bu yüzden şahısların seyahatlerinde planlamasını buna göre yapması tavsiye edilmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Nepal Konsolosluğu şahısların bütün vize işlemlerinde başvurularını alan yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  • Pasaport 2 Adet
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Vize Başvuru Formu
  • Vize Başvuru Dilekçesi
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi
  • Konaklama rezervasyonu
  • Ulaşım rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilir bu süre şahısların seyahatlerinde sıkıntı yaşaması için yeterli olacak bir süredir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için vize merkezleri ile irtibata geçilebilir.

Nepal’e seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti pasaport sahibi vatandaşlar, ülkeye giriş yapabilmeleri için Nepal vizesi almaları gerekmektedir. Nepal ülkesi sınır kapısında Kapı Vizesi uygulaması da bulunmaktadır.

Türkiye Nepal dış temsilcisi olan Nepal Fahri Konsolosluğu İstanbul, vize başvurularını kabul eden tek yetkili mercidir. İstanbul Fahri Nepal Konsolosluğu, Nepal vize müracaatlarını bölge ayrımı yapmaksızın değerlendirmeye almaktadır. Nepal Konsolosluğu vize müracaatlarını şahsen yapılması konusunda mecbur tutmamaktadır. Yetkili seyahat ve turizm acentaları tarafından yapılan Nepal vize işlem başvurularını da kabul etmektedir. Ancak Nepal Vizesi verilme kararı ve vize süresinin değerlendirmesi tamamen Nepal Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir. 

Nepal vizesi için başvuru merkezlerinin iletişim bilgilerine https://www.eraytur.com/nepal-vizesi-basvuru-merkezleri/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Nepal Vizesi S.S.S.

 

Nepal için vize gerekli mi?
Nepal’e seyahat etmek isteyen gri, siyah, bordo ve yeşil pasaport sahiplerinin hepsi de vize prosedürlerine uymak zorundadır.
Nepal için vize gerekli mi?
Evet, umuma mahsus bordo pasaport, diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan kişilerin bu ülkeye giriş yapabilmek adına vize almaları zorunludur.
Nepal vizesiz gidilir mi?
Hayır, hangi pasaport grubuna sahip olursanız olsun bu ülkeye vizesiz giriş yapamazsınız. O yüzden seyahat amacınıza uygun bir vize almak durumundasınız.
Hindistan vize istiyor mu?
Evet, Hindistan’a seyahat etmek isteyen bordo, yeşil ve gri pasaport sahipleri ülkeye giriş yapmak için vize almak zorundadır. Ancak diplomatik (siyah) pasaport sahiplerinin kısa dönem seyahatlerinde vize almalarına gerek yoktur.
Nepal Vizesi
Nepal vize işlemlerinde konsolosluk ve ayrıca aracı kurum üzerinden işlemlerin çok kısa bir zaman dilimi içerisinde başlatılması mümkündür. Bunun için tanımlanmış birtakım evrak ve belgelerin hazırlanması, bunların sunulması esastır.
Nepal Vizesi
Nepal vizesi, başta turistik olmak üzere çok farklı kategoriler üzerinden sunulur. En fazla başvurulan ise normal tatiller için alınan vizedir. Buna göre hazırlanması gereken evraklar, standart belgelerdir. 15 gün sonrasında başvuru işlemleri sonuçlanmış olacaktır.
Nepal Uçak Bileti
Nepal uçak bileti rahatlıkla alınabilir. Bunun için online siteleri kullanmak gerekiyor. Rezervasyonun yapılmasının ardından ilgili bilginin belgesini bir çıktı şekilde elde etmek önemlidir. Çünkü vize başvurusunda bunun istenmesi gibi bir durum vardır.
Nepal Vize Veriyor mu?
Her türlü belgenin ve evrakın tam olarak tamamlanmasının sonrasında vize alımı önünde hiçbir engel de kalmamış olacaktır. Bu noktada önemli olan şey ise evrakların eksik bir bilgi içermemesidir.
Nepal Vizesi Nasıl Alınır?
Nepal vizesi alabilmek için ihtiyacınız olan ilk şey, geçerlilik süresi devam eden ve minimum 6 ay olan bir pasaportun sahibi olmaktır. İki sayfasının boş olması önem arz eder. Aynı zamanda kimliğe dair tüm belgeler de sunulmalıdır. Bunun yanı sıra biyometrik olan 2 adet fotoğraf talep edilir. Bunların kurallara uygun çekilmesi kesin bir kriterdir. Tüm bunlara ek olarak vize davetiyesi, başvuru formu, banka hesap hareketlerini gösteren belge, seyahat evrakları da dosya içerisinde sunulmak zorundadır.
Nepal Vizesi Nereden Alınır?
Nepal vizesini almak için gerek konsolosluk gerekse aracı olarak tanımlanmış olan kurumların tercih edilmesinin önünde hiçbir engel söz konusu değildir.
Nepal Vizesi Ne Zaman Çıkar?
Nepal vizesini çıkış süresi en erken 15 gün olarak ifade edilmiştir. Eksik belge olmaması şarttır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×