Moritanya vize merkezine hoş geldiniz.

MORİTANYA VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Moritanya’ya turistik seyahat edecek olan kişilerin gerekli evrakları hazırlayarak yetkili birimlerden Moritanya turistik vizesi onayı alması gerekmektedir. Bu vize ile seyahat gerçekleştirilir ve turistik gezilerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bunun için gerekil olan evraklar aşağıda belirtildiği gibidir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Moritanya turistik vizesi şahıslara başvuru sırasında verdikleri evraklara yazdıkları seyahat edecekleri tarih aralığında değerlendirilerek verilmektedir. Bu süre daha sonra uzatılmak üzere yeniden başvuru yapılması tavsiye edilir. Ancak finansal duruma göre bu sürenin ne kadar uzun olacağına karar verilir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Moritanya Konsolosluğu şahısların gerekli evraklarını alarak inceleyen ve turistik vizesi onayını veren yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Moritanya Konsolosluğu - Moritanya Turistik Vizesi İçin İstenen Evraklar

 

1. Pasaport: 10 yıllık olması önemlidir. Seyahatiniz sona erdiğinde ise en az 6 aylık kullanım süresinin bulunması gerekmektedir. Bununla beraber en az 2 yaprağın boş bırakılması da vizeyi alabilmeniz için mecburidir.

2. İki adet biometrik fotoğraf: Biyometrik ölçülerde ve şahısın yüzünün net görülebilir olması önemlidir.

3.Moritanya vize başvuru formu: Vize başvuru formunda da seyahat amacı ve diğer bilgiler yer almalıdır. Diğer bilgiler seyahatin amacına uygun yazılmalıdır.

4. vize talep dilekçesi: Vize başvuru sahibinin Moritanya seyahat tarih aralıklarını, Moritanya konaklama bilgilerini, Moritanya seyahatinin sponsorunu ve Moritanya vize ihlalinde bulunulmayacağı belirtilmeli, kaşe ve ıslak imzalı olarak ibraz edilmelidir.

 

5. pasaport ve nüfus cüzdanı fotokopisi

 

6. Uçak bileti rezervasyonu (vize başvuru sahibinin Moritanya seyahatinin gidiş dönüş tarihi bilgilerini içermelidir.

 

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Moritanya Konsolosluk yetkilileri eğer turistik vizesi başvurusunda bulunan kişiden biyometrik veri ibrazı bulunmasını istiyor ise bu durumda vizenin olumlu sonuçlanması için şahısların biyometrik verilerini vermeleri gereklidir. Sistemde bazı oluşan durumlar genelinde biyometrik veri ibrazı istenebilir bazen de diğer sistemlerde yer alan veriler kullanılır ve biyometrik veri ibrazı şahıslardan istenemez.

 

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması için yeterli zaman olacaktır. Şahıslar bu sürelerini aşmadan zamanında turistik vize başvurularını yapmalıdır. Aksi halde seyahatte sorunlar yaşanabilir ve uçak bileti yanabilir.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Moritanya turistik vizesi şahısların evraklarını eksiksiz olarak teslim etmesi durumunda 7 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır. Bu sürenin uzaması için evraklarda eksiklik olmamasına özen gösterilmelidir.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Moritanya ticari vizesi şahıslara ticari faaliyetlerini gerçekleştirecekleri durumlarda verilmektedir. Bu vize ile bütün ticari faaliyetleri resmi olarak gerçekleştirmek mümkündür. Ticari faaliyetlerin sorunsuz şekilde yapılması için şahısların Moritanya ticari vizesi için gerekli olan evrakları hazırlaması önerilmektedir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Moritanya ticari vizesi şahıslara ticari faaliyetlerinin durumuna göre ve finansal gelir kaynaklarının durumuna göre verilmektedir. Bu süre daha sonra yeniden ücret yatırılarak uzatılabilir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Moritanya Konsolosluğu’dur. Şahıslar bütün vize işlemleri için Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Moritanya temsilciliklerine başvurularını yapabilirler.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede şahısların iş seyahatlerine ilişkin tüm resmi bilgiler yer almalıdır. Resmi bilgiler şahısların ticari faaliyetlerini yürütmeleri için izleyecekleri bütün adımları içermelidir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Moritanya Konsolosluğu - Moritanya Ticari Vizesi İçin İstenen Evraklar

 

1. Pasaport

2. İki adet biometrik fotoğraf

3. Moritanya vize başvuru formu

4. Vize talep dilekçesi

5. Pasaport ve nüfus cüzdanı fotokopisi

6. Davetiye

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılmak üzere evrakların hazırlanması ve verilmesi tavsiye edilir. Bu süre ticari vizenin çıkması için yeterli bir süredir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için şahısların vize merkezleri ile irtibata geçmesi tavsiye edilmektedir.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Moritanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi için şahısların evraklarını istenildiği gibi hazırlaması ve gerekli yerlere bu evrakları eksiksiz olarak sunması gerekmektedir. Bu evraklar arasında Moritanya ticari vizesinde olduğu gibi davetiyenin bulunması gerekmektedir. Bütün detaylara ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Moritanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi yanında kalacağınız şahısın finansal ve iş durumuna göre aynı zamanda da seyahati gerçekleştirecek olan sizin finansal durumunuza göre belirli bir süre için verilir. Bu süreyi Moritanya Konsolosluğu’ndan öğrenebilirsiniz.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Moritanya Konsolosluğu’dur.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Moritanya Konsolosluğu - Moritanya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin İstenen Evraklar

 

1. Pasaport: 10 yıllık olması önemlidir. Seyahatiniz sona erdiğinde ise en az 6 aylık kullanım süresinin bulunması gerekmektedir. Bununla beraber en az 2 yaprağın boş bırakılması da vizeyi alabilmeniz için mecburidir.

2. İki adet biometrik fotoğraf: Biyometrik ölçülerde ve şahısın yüzünün net görülebilir olması önemlidir.

3.Moritanya vize başvuru formu: Vize başvuru formunda da seyahat amacı ve diğer bilgiler yer almalıdır. Diğer bilgiler seyahatin amacına uygun yazılmalıdır.

4. vize talep dilekçesi: Vize başvuru sahibinin Moritanya seyahat tarih aralıklarını, Moritanya konaklama bilgilerini, Moritanya seyahatinin sponsorunu ve Moritanya vize ihlalinde bulunulmayacağı belirtilmeli, kaşe ve ıslak imzalı olarak ibraz edilmelidir.

 

5. pasaport ve nüfus cüzdanı fotokopisi

 

6. Uçak bileti rezervasyonu (vize başvuru sahibinin Moritanya seyahatinin gidiş dönüş tarihi bilgilerini içermelidir.

7. Davetiye

 

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiye aile ve arkadaş ziyareti vizesi alacak kişilerin ziyareti kime gerçekleştirecek ise o kişiden bir davetiye gelmelidir. Bu davetiyede kimlik ve adres, iş bilgileri yer almalıdır. Davetiyenin bulunmadığı durumlarda Moritanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi ret ile sonuçlanacaktır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir. Bu süre olası vize başvurusuna ret cevabı alınması durumunda yeniden başvuru yapılması gerekmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için şahısların vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekir. Vize merkezleri ve seyahat acenteleri şahısların vize işlemlerinde randevu işlemlerini almak için rehberlik hizmeti sunmaktadır.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Moritanya transit vizesi almak isteyen şahısların gerekli evrakları aşağıda belirtildiği gibi hazırlaması gerekecektir. Bu evraklarda yer alan evraklarda yer alan bilgiler tamamıyla doğru ifadelerden ve anlaşılır ifadelerden oluşmalıdır. Doğru olmayan bilgilerin yer alması durumunda şahısların Moritanya transit vizesi başvurusu ret ile sonuçlanacaktır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Moritanya transit vizesi şahısların başvuru yapması durumunda sadece geçiş serbestliği tanımaktadır. Geçiş serbestliği tanındığı için günlük olarak verilemez.

NEREYE BAŞVURULUR?

Moritanya Konsolosluğu başvuru yapılacak yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Moritanya Konsolosluğu - Moritanya Turistik Vizesi İçin İstenen Evraklar

1. Pasaport

2. İki adet biometrik fotoğraf

3. Moritanya vize başvuru formu

4. vize talep dilekçesi

5. pasaport ve nüfus cüzdanı fotokopisi

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahatten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için de şahısların vize merkezleri ve seyahat acenteleri ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

 

Sadece Umuma Mahsus Pasaport hamili vatandaşlarımıza vize uygulanmaktadır. 1 ay, 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olarak düzenlenebilen vizeler, ülkeye girişte ücret karşılığı havaalanından alınabilmektedir. 

Ülkede sıtma ve sarıhumma hastalıkları riski bulunmaktadır. 9 aylıktan büyük tüm yolcuların Türkiye’den ayrılmadan 10 gün önce sarıhumma aşısı yaptırmaları zorunludur. Ayrıca, Difteri/tetanos aşısı ile Hepatit B aşısı gibi tüm yurtdışı seyahatlerinden önce yaptırılması önerilen rutin aşıların yaptırılması da tavsiye edilir. 

Ülkeden çıkışta 2.000.000 Moritanya Ugiyası karşılığı dövizden daha fazla dövizin yolcu beraberinde bulundurulması yasaktır (yaklaşık 6.500 ABD Doları veya 5.400 Euro).

 
 

Moritanya Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

MORİTANYA VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • DAVETİYE ;

- MORİTANYA ’da ziyaret edeceği kişiden yazı (telefon adres bilgileri ve kişinin kimlik fotokopisi Okunaklı) DAVETİYE 

  - Ticari Seyahatlerde Firma DAVETİYESİ

 

 

 

 

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız 

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan ) 

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan (Firmamızca sağlanabilmektedir.)

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Kimlik Fotokopisi

8. Nüfus Müdürlüğünden veya E Devletten Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur.) E-Devletten Barkodlu da alınabilir.

10. Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri ) ÖNEMLİ !!!!!!

11. Gidecek Kişi 18 Yaşından Küçük ise MUVAFAKATNAME

 

 

 EK OLARAK BAŞVURU SAHİBİ AŞAĞIDAKİ LİSTEDEN KENDİSİNE UYGUN EVRAK LİSTESİ HAZIRLANMALIDIR.


 MORİTANYA VİZESİ ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

MORİTANYA VİZESİ ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  SGK İşe Giriş Bildirgesi• firma kaşeli ve imzalı.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve firma kaşeli, imzalı

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 MORİTANYA VİZESİ SERBEST AVUKAT & DOKTOR İÇİN  GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İmza Beyannamesi fotokopisi

•  Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı aslı

•  Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 MORİTANYA VİZESİ  KAMU PERSONELİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  Büyükelçilik Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve kurum tarafından kaşeli, imzalı

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 

MORİTANYA VİZESİ  FAİZ VE KİRA GELİRİ İLE GEÇİMLERİNİ SAĞLAYANLAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Faiz geliri alıyor ise bankadan 6 aylık kaşeli imzalı vadeli hesap ekstresi faizlerin yattığını gösteren ve bankanın imza sirküleri fotokopisi

•    Kira kontratı fotokopisi•Kiralar bankaya yatıyor ise mutlaka kiraların yattığının göründüğü 6 aylık kaşeli imzalı banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi

•    Tapu fotokopileri ve araç ruhsatları

•    Banka referans yazısı zorunlu değildir.

•    Banka mevduatlarının ve birikimlerinin göründüğü üst yazı zorunlu değildir

 

 MORİTANYA VİZESİ ÇİFTÇİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Çiftçilik belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır aslı )

•    Mesleki Onay belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    Kapasite Raporu belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    E devletten barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü

•    Tapu fotokopileri•Kira kontratları•Araç ruhsatları var ise

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 MORİTANYA VİZESİ  EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

SGK dan emekli olduğuna dair belge (Islak imzalı ve kaşeli) E•Devletten Barkodlu Bir şekilde de alınabilir.

Emekli maaşını gösterir belge (son 3 aylık banka hesap özeti ıslak imzalı•kaşeli ve emekli cüzdanı).

Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak İmzalı BANKA 

 HESABI aslı ve Bankanın İmza sirküleri fotokopisi  ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir )•Güncel istendiği için Randevudan 5 gün önceki süreç içerisinde alınmalıdır+Banka imza sirküleri fotokopisi

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı  soy adı açıkça yazmalıdır.

MORİTANYA VİZESİ  ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

Öğrenci Belgesi Aslı 3 aydan Eski Olmayan ( Okul Dönemi içerisinde Seyahat ediliyorise İzinlidir yazılı Belge ) • Islak İmzalı ve Kaşeli Olmalıdır.

•Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri Üstteki meslek grubuna göre ) ÖNEMLİ !!!!!!

•Sponsor  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, Sponsor olunan kişinin masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin

  telefon   numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

 

 

Moritanya Vize Formu

Moritanya:

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Moritanya ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.