Slovakya vize merkezine hoş geldiniz.

SLOVAKYA VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Slovakya’ya turistik seyahat yapacak olan kişilerin Slovakya turistik vizesi alması zorunlu kılınmıştır. Bu vize ile şahıslar diğer schengen ülkelerine de seyahat yapabilirler ya da diğer schengen ülkelerinden aldıkları vize ile Slovakya’ya turistik seyahat gerçekleştirebilirler.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Slovakya turistik vizesi en fazla 3 aylık ve 6 aylık zaman dilimi için verilmektedir. Şahıslar bu sürenin uzatılması için yeniden başvuru yapabilir ya da yeniden vize almak üzere başvuruların yaparak evraklarını teslim edebilirler.

NEREYE BAŞVURULUR?

Slovakya Başkonsolosluğu şahısların turistik vize işlemlerini alan ve onaylayan yetkili tek mercidir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1.Vize Başvuru Formu

Başvuru sahibi tarafından tam ve eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalanmalıdır. Tutarsız bilgi içeren vize başvuru formları vizenin reddedilmesine neden olabilmektedir.

2.Pasaport

Slovakya turistik vize başvurusu için seyahat sonrası en az 3 ay geçerliliği olan pasaport gereklidir.

3.Nüfus cüzdanı fotokopisi

Başvuru sahibinin T.C. kimlik numarasının yer aldığı kimlik fotokopisi başvuru evrakları arasında yer  almalıdır.

4.Fotoğraf

Slovakya turistik vize başvuru işlemlerinden 2 adet, son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz fotoğraf sunulmalıdır. Fotoğraflaırn daha önceden Schengen vizelerinde kullanılmamış 35x45mm ölçülerinde olması gereklidir.

5.Uçak ve Otel rezervasyonları

Uçak bileti ve otel rezervasyonlarının başvuru evrakları arasında yer alması gereklidir. Eğer satın alınan uçak bileti ve ödenmiş otel rezervasyonu varsa bu belgelerin başvuru dosyasında olması gereklidir.

6.Seyahat sağlık sigortası

Ülkede kalınacak zamanın tamamını kapsayan, kalınan süre boyunca tıbbı müdahale gibi oluşabilecek tüm masraflaır kapsayan seyahat sağlık sigortası.

7.Gelir durumunu gösteren belgeler

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Biyometrik veri ibrazı eğer son beş yıl içerisinde bir schengen vizesi başvurusunda bulunmadıysanız verilmesi gereken bilgilerdir. Bu bilgiler schengen ülkelerinin ortak veri tabanında bulunur. Her beş yılda bir yenilenir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten bir ay önce en geç ise iki hafta başvuru yapılması konsolosluk görevlileri tarafından tavsiye edilmektedir. Bu süre şahısların evraklarını teslim ederek vizelerini onaylanması için yeterli zamandır.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Slovakya turistik vizesi şahısların evraklarını kesiksiz olarak teslim etmesi durumunda on beş iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre bazı durumlarda uzayabilir.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Ticari vize Slovakya’da ticari faaliyet yürütmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti iş adamları tarafından alınmaktadır. Bu vize ile bütün ticari faaliyetler yürütülebilinir ve fuar, toplantı gibi ticari etkinliklere de katılabilirsiniz.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Slovakya ticari vizesi şahısların evrakların eksiksiz olarak teslim etmesi durumunda en geç 15 gün içerisinde sonuçlanacaktır. Bu süre bazı durumlara göre uzayabilir. Evraklarda kesiklik olmaması sürenin uzamaması için önemlidir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Slovakya Başkonsolosluğu İstanbul’da bulunmaktadır ve herkesin ulaşabileceği bir noktada bulunmaktadır.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede ticari faaliyet yürütecek olan şirketin tüm resmi bilgileri yer almalı ve yetkili kişi tarafından ıslak imzalı olarak gönderilmiş olması gerekmektedir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Slovakya Ticari Vizesi için Hazırlaması Gereken Evraklar

Schengen Vize Başvuru Formunu doldurmanızı rica ederiz.

Vize Talep Dilekçesi (kurumun antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben imzalı ve kaşeli)

Pasaport ve fotokopisi (geçerlilik süresi seyahat bitiminden sonra en az 3 ay )

3 Adet biyometrik fotoğraf  (35X45mm ölçülerinde, beyaz fon önünde- güncel)

Ticari Davetiye (Slovakya’da iş ilişkisi içinde olduğunuz firmadan mail ya da faks olabilir)

 Fuar/sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge. 

Ticari Davetiye gönderen kişinin Slovakya'daki kimlik ya da pasaport fotokopisi

Faaliyet belgesi (son 3 ay tarihli -  orijinal)

Daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri fotokopisini kullanabilirler

Ticaret Sicil Gazetesinin Fotokopisi

Vergi Levhası Fotokopisi (son dönem)

İmza Sirküleri 

SGK İşe Giriş Bildirgesi

SGK Hizmet Dökümü(orijinal)

Maaş bordrosu (kaşe, ıslak imzalı ve son 3 aylık döküm ile)

Şirketinizin son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya  Banka Hesap Dökümü

Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerini içerir)

Uçak rezervasyonu (kurumumuzdan temin edebilirsiniz) 

Seyahat sağlık sigortası, en az 30.000 Euro teminatlı uluslararası geçerlilikte

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek olan tarihten iki hafta önce başvuru yapılması önerilmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu alırken yetkini seyahat acenteleri ve vize merkezleri şahıslara rehberlik hizmeti sunmaktadır. Sorunsuz ve kolay şekilde randevu almak için vize merkezleri ile irtibata geçmeniz tavsiye edilir.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Slovakya’da buluna aile ve arkadaş yakının ziyaret etmek için alınacak vize türüdür. Eğer geçerli bir schengen vizeniz var ise bu vize ile de Slovakya aile ve arkadaş ziyaretini gerçekleştirmeniz mümkündür. Diğer schengen ülkelerine de bu vize ile gidebilirsiniz.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Diğer schengen vizelerinde olduğu gibi en fazla olarak 180 günlük zaman dilimi için verilmektedir. Bu sürede en fazla 90 gün konaklama hakkı tanınmaktadır.

NEREYE BAŞVURULUR?

Slovakya Başkonsolosluk binasında yetkili kişiler başvuruları kabul eden yetkili birimdir. İstanbul’da yer almaktadır ve bütün başvuruları onaylama – reddetme yetkisine sahiptirler.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Schengen vize başvuru formunun doldurulması gereklidir.

Dilekçe. Şirketin antetli kağıdına yazılmış, şirketinizde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş, konsolosluğa  hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.

Pasaport. Seyahat sonrası en az 3 ay geçerliliği bulunan ve en az 2 sayfası boş pasaport.

Fotoğraf. 2 adet Biyometrik fotoğraf; 35 x 45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış.

Belediye onaylı davet mektubu (Slovakya'dan gelecek olan davetiye orijinal olmalıdır.)

Davetiye gönderen kişinin Slovakya kimlik/oturum kartı ya da pasaport fotokopisi (Belge mail ya da faks ile gönderilebilir.)

Masrafları davetiye gönderen kişi karşılayacaksa son 3 aylık maaş bordrosu ya da banka hesap dökümü (Belgeler mail yada faksla gönderilebilir.)

Faaliyet Belgesi. Son 3 ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.     

Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.

Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi - Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.

Şirketin kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi.

Vergi levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.

İmza sirkülerinin fotokopisi. Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.

SGK işe giriş bildirgesi.

SGK hizmet dökümü.

Son 3 aylık maaş bordrolarının orijinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar).

Şahsi hesabınızın son 3 aya ait banka hesap cüzdanı veya  banka hesap dökümü

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede şahısların gideceği yakınına ait bütün bilgiler yer almalıdır. Bu bilgiler şahıslara vize almaları için kolaylık sağlayacak olup davetiyenin bulunmadığı başvuruları eksik evrak sebebi ile geç sonuçlanacak ya da ret cevabı alacaktır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması gerekmektedir. Bu süre yeterli olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere şahısların vize merkezleri ile irtibata geçmesi gerekir.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Transit vizesi bir geçiş vizesidir ve sadece geçişlerde kullanılır ülkede seyahat etme hakkı tanımaz.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Sadece geçiş vizesi olduğu için günlük olarak verilemez. Bu yüzden ülkede dolaşım yapmak isteyen kişiler diğer vizeler için başvuru yapabilirler.

NEREYE BAŞVURULUR?

Slovakya Başkonsolosluğu transit vize işlemelerini alan yetkili mercidir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1.Vize Başvuru Formu

Başvuru sahibi tarafından tam ve eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalanmalıdır.

2.Pasaport

Slovakya turistik vize başvurusu için seyahat sonrası en az 3 ay geçerliliği olan pasaport gereklidir.

3.Nüfus cüzdanı fotokopisi

Başvuru sahibinin T.C. kimlik numarasının yer aldığı kimlik fotokopisi başvuru evrakları arasında yer  almalıdır.

4.Fotoğraf

Slovakya turistik vize başvuru işlemlerinden 2 adet, son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz fotoğraf sunulmalıdır.

5.Uçak ve Otel rezervasyonları

Uçak bileti ve otel rezervasyonlarının başvuru evrakları arasında yer alması gereklidir. Eğer satın alınan uçak bileti ve ödenmiş otel rezervasyonu varsa bu belgelerin başvuru dosyasında olması gereklidir.

6.Seyahat sağlık sigortası

Ülkede kalınacak zamanın tamamını kapsayan, kalınan süre boyunca tıbbı müdahale gibi oluşabilecek tüm masrafları kapsayan seyahat sağlık sigortası.

7.Gelir durumunu gösteren belgeler

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması halinde vizenin sonuçlanması için yeterli zaman olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için seyahat acenteleri ya da vize merkezleri ile irtibata geçilmesi önerilmektedir.

 

 
 

Slovakya Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

Slovakya Vize Formu

Slovakya:

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde 90 gün için vizeden muaftır.

Öneml Açıklama: YEŞİL VE GRİ PASPAORT SAHİPLERİ VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLİRLER. TÜM BAŞVURU SAHİPLERİNİN RANDEVU GÜNÜ PARMAK İZİ UYGULAMASI NEDENİYLE GELMELERİ ZORUNLUDUR. SCHENGEN ÜLKESİDİR. İPTAL OLAN ESKİ PASAPORTUNUZDAKİ VİZENİZ İLE SEYAHAT EDEMEZSİNİZ. 

İşlem Süres 5 İŞ GÜNÜ

Konsolosluk BAMBU SOK NO 6 3 LEVENT/ İSTANBUL 212 317 94 30-31

Slovakya ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.