Vize Hizmetleri

Özbekistan Vize Başvurusu

Özbekistan vize merkezine hoş geldiniz.

ÖZBEKİSTAN VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Özbekistan’da turistik gezi yapmak isteyen şahısların alması gereken bir vize türüdür. Bu vize ile şahıslar Özbekistan’da sadece turistik seyahat yapabilirler ancak ticari faaliyetlere katılamazlar. Diğer ticari faaliyetlere katılmak istenir ise şahısların bunun için yeniden vize alması gerekmektedir. Turistik vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kısa süreli olarak verilir ve şahısların bu süre bitmeden ülkeden çıkışlarını yapması gerekmektedir. Bu süre seyahatte sorun yaşanmaması için önemlidir ve Özbekistan’a seyahat edecek olan şahısların bu süreyi göz önüne alması bu açıdan önemlidir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Özbekistan turistik vizesi şahıslara en fazla 90 günlük süre için verilmektedir. yeni çıkartılan bir yasa ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 30 günlük seyahatlerinde Özbekistan’a vizesiz olarak da seyahat edebilmektedir. Eğer 30 günlük bir turistik seyahat edecek olursanız bu süreyi vizesiz olarak geçirebilirsiniz. Ancak bu süre daha uzun olacak ise başvurunuzu yaparak 90 günlük turistik vizesi alabilirsiniz.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Özbekistan Konsolosluğu’dur. Şahısların bütün vize işlemleri ile ilgilenmektedir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1. Pasaport. Pasaport planlanan Özbekistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerlilik süresine sahip olmalıdır. Ayrıca, Pasaport veriliş tarihi 10 yıldan eski olmamalıdır.

 

2. Vize başvuru formu. Özbekistan Turistik Vize müracaatı için Özbekistan Vize Başvuru Formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Başvuru Formu’nun dikkatli ve eksiksiz doldurulmasına ve formda beyan edilen bilgilerin gerçek olup seyahat amacını destekleyerek seyahat amacına ilişkin şüphe uyandırmasına özen gösterilmelidir.

 

3. Biyometrik fotoğraf. Özbekistan Turistik Vize başvurusu için istenilen Biyometrik Fotoğrafın standartları; Özbekistan Turistik Vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir.

 

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Özbekistan turistik vizesi için şahısların şahsen Özbekistan Konsolosluğu’na giderek başvuruda bulunma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu yüzden biyometrik veri ibrazında bulunma zorunluluğu da bulunmamaktadır. Ancak konsolosluk görevlileri herhangi bir sebepten biyometrik veri ibrazı ister ise bu durumda şahısların konsolosluğa giderek biyometrik verilerini vermesi gerekmektedir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Başvuru yapılacak tarih seyahat edilecek tarihten bir ya da iki hafta öncesi olarak ayarlanabilir. Bu süre şahısların seyahat edecekleri tarihte ayarladıkları biletin yanmaması için önemlidir. Bu sebeple bu hususa önem vermeleri tavsiye edilmektedir.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Özbekistan turistik vizesi şahısların evraklarını eksiksiz olarak teslim ettikleri taktirde 3 ile 5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre evraklarda oluşabilecek aksilikler nedeni ile uzayabilir. Uzaması adına evrakların doğru olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Özbekistan’da gerçekleşecek bir fuar ya da ticari faaliyete katılmak isteyen şahısların alması gereken bir vize türüdür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları diğer vize başvuruları ile ticari faaliyetlerini Özbekistan’da yürütemeyeceğinden dolayı bu vizeyi almaları çok önemlidir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Özbekistan ticari vizesi şahıslara en fazla 90 günlük olarak verilir bu süre istendiği taktirde yeniden uzatılmak üzere başvuru yapılarak uzatılmak üzere konsolosluk yetkileri ile iletişime geçilebilinir. Ancak bu süre bitmeden ülkeden çıkış yapılmasına da dikkat edilmesi gerekmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Özbekistan Konsolosluğu şahısların ticari vizelerinin başvuruların alan yetkili birimdir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Özbekistan’da yer alan fuar ya da ticari faaliyete katılacak kişilerin beraber iş yapacakları şirketten gelecek davetiyede bütün şirket bilgileri yer almalı ve seyahate ilişkin bilgiler de yer almalıdır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1. Pasaport. Pasaport planlanan Özbekistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerlilik süresine sahip olmalıdır. Ayrıca, Pasaport veriliş tarihi 10 yıldan eski olmamalıdır.

 

2. Vize başvuru formu. Özbekistan Turistik Vize müracaatı için Özbekistan Vize Başvuru Formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Başvuru Formu’nun dikkatli ve eksiksiz doldurulmasına ve formda beyan edilen bilgilerin gerçek olup seyahat amacını destekleyerek seyahat amacına ilişkin şüphe uyandırmasına özen gösterilmelidir.

 

3. Biyometrik fotoğraf. Özbekistan Turistik Vize başvurusu için istenilen Biyometrik Fotoğrafın standartları; Özbekistan Turistik Vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir.

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması seyahatte aksaklık yaşanmaması adına önemlidir. Şahıslar bu süreye dikkat ederek seyahat planlarında bir değişiklik olmadan ticari faaliyetlerini yürütmek üzere Özbekistan’a gidebilirler.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere ve diğer bütün işlemlerde rehberlik hizmeti almak için yetkili vize merkezleri ile irtibata geçilmesi önerilmektedir.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Özbekistan’da ikamet eden aile yakını ya da arkadaşı ziyaret etmek üzere alınacak aile ve arkadaş ziyareti vizesi için gerekli evraklar aşağıda belirtildiği gibidir. Şahısların bu süreye dikkat ederek seyahat edecekleri tarihte uçak biletlerinin yanmaması adına başvurularını doğru şekilde yapmaları önerilmektedir. 30 günlük aile ve arkadaş ziyareti için şahısların vize almasına gerek yoktur. Özbekistan ve Türkiye arasında yeni bir anlaşmaya göre 30 günü aşmayan seyahatler için vize uygulaması uygulanmamaktadır. Ancak bunun için gidiş dönüş biletlerini ve otel rezervasyon bilgilerini de sunmak gerekmektedir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Özbekistan aile ve arkadaş ziyareti vizesi şahıslara en fazla 90 günlük süre ile verilmektedir. Bu süre şahısların istediği taktirde yeniden uzatılmak üzere başvuru yapılabilinir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Özbekistan Konsolosluğu şahısların vize başvurularını alan yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1.Pasaport. Pasaport veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır. Ayrıca, pasaport planlanan Özbekistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerliliğe sahip olmalıdır.

2. Vize başvuru formu. Özbekistan Aile Vizesi başvurusu için Özbekistan Vize Başvuru Formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Özbekistan Vize Başvuru Formu dikkatli ve eksiksiz doldurulup formda beyan edilen bilgilerin hepsi gerçek olmalıdır.

3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi . Özbekistan Cumhuriyeti’ne gitmek isteyen kişilerin Nüfus Cüzdanı fotokopilerini de evraklar arasına koyması gerekmektedir.

4. Biyometrik Fotoğraf. Özbekistan aile ziyareti vizesi için biyometrik fotoğraf verilmesi gereklidir. Biyometrik fotoğraf 35mmx45mm ölçülerinde olmalı ve beyaz arka fon üzerine çekilmiş olmalıdır. Fotoğraf 6 aydan eski olmamalıdır. Bu özelliklere uyan biyometrik fotoğraftan 2 adet verilmelidir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Aile  yada arkadaştan gelecek davetiyede bütün kimlik ve adres bilgileri yer almalıdır. Bu bilgiler konsolosluk tarafından araştırılacağı için yer alan bilgilerin doğru olmasına ve anlaşılır olmasına dikkat etmek gerekmektedir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması önerilmektedir. Seyahatte aksaklık yaşanmaması ve seyahatin bozulmaması için bu süre göz önüne alınmalıdır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere vize merkezleri ile irtibat kurulabilinir. Vize merkezleri randevu işlemlerinde yardımcı olmakta ve evrak hazırlama işlemlerinde de rehberlik hizmeti vermektedir.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Özbekistan üzerinden bir başka ülkeye gidilecek durumlarda transit vizesi alınabilinir. Ancak Türkiye ve Özbekistan arasında kalkan vize uygulaması nedeniyle transit vizesi lamadan da şahıslar Özbekistan züerniden aktarma yaparak gidecekler ikinci bir ülkeye ulaşabilirler. 30 günü aşmayan seyahatlerde şahıslara vize uygulaması zorunluluğu bulunmamaktadır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Transit vizesi alınması zorunlu olan durumlarda günlük olarak verilemez. Çünkü Özbekistan transit vizesi sadece bir geçiş vizesidir ve geçişlerde kullanılır.

NEREYE BAŞVURULUR?

Özbekistan transit vizesi için şahısların Özbekistan Konsolosluğu’na başvuru yapması gerekmektedir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1.Pasaport. Pasaport veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır. Ayrıca, pasaport planlanan Özbekistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerliliğe sahip olmalıdır.

2. Vize başvuru formu. Özbekistan Aile Vizesi başvurusu için Özbekistan Vize Başvuru Formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Özbekistan Vize Başvuru Formu dikkatli ve eksiksiz doldurulup formda beyan edilen bilgilerin hepsi gerçek olmalıdır.

3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi . Özbekistan Cumhuriyeti’ne gitmek isteyen kişilerin Nüfus Cüzdanı fotokopilerini de evraklar arasına koyması gerekmektedir.

4. Biyometrik Fotoğraf. Özbekistan aile ziyareti vizesi için biyometrik fotoğraf verilmesi gereklidir. Biyometrik fotoğraf 35mmx45mm ölçülerinde olmalı ve beyaz arka fon üzerine çekilmiş olmalıdır. Fotoğraf 6 aydan eski olmamalıdır. Bu özelliklere uyan biyometrik fotoğraftan 2 adet verilmelidir.

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması gerekmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu alırken şahısların vize merkezleri ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

 

1991 Yılında bağımsızlığını kazanan Özbekistan, 40 milyonu aşan nüfusu, verimli toprakları, başta petrol ve doğal gaz olmak üzere zengin yer altı kaynakları ile Orta Asya’da adından söz ettiren bir ülkedir. Özbek halkı, dilsel ve kültürel açıdan Anadolu Türklerine en yakın özelliklere sahiptir. Türkiye Özbekistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerdendir. İlk yıllarda hızla gelişen ilişkilerde, bir takım siyasi nedenlerden dolayı bir süre gerileme yaşanmış, ancak son dönemde hızlı bir şekilde ilerleme kaydetmeye başlamıştır. 

 
 

Özbekistan Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

ÖZBEKİSTAN VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • DAVETİYE ;

- ÖZBEKİSTAN ’da ziyaret edeceği kişiden yazı (telefon adres bilgileri ve kişinin kimlik fotokopisi Okunaklı) DAVETİYE 

  - Ticari Seyahatlerde Firma DAVETİYESİ

 

 

 

 

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız 

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan ) 

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan (Firmamızca sağlanabilmektedir.)

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Kimlik Fotokopisi

8. Nüfus Müdürlüğünden veya E Devletten Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur.) E-Devletten Barkodlu da alınabilir.

10. Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri ) ÖNEMLİ !!!!!!

11. Gidecek Kişi 18 Yaşından Küçük ise MUVAFAKATNAME

 

 

 EK OLARAK BAŞVURU SAHİBİ AŞAĞIDAKİ LİSTEDEN KENDİSİNE UYGUN EVRAK LİSTESİ HAZIRLANMALIDIR.


 ÖZBEKİSTAN VİZESİ ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

ÖZBEKİSTAN VİZESİ ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  SGK İşe Giriş Bildirgesi• firma kaşeli ve imzalı.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve firma kaşeli, imzalı

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 ÖZBEKİSTAN VİZESİ SERBEST AVUKAT & DOKTOR İÇİN  GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İmza Beyannamesi fotokopisi

•  Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı aslı

•  Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 ÖZBEKİSTAN VİZESİ  KAMU PERSONELİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  Büyükelçilik Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve kurum tarafından kaşeli, imzalı

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 

ÖZBEKİSTAN VİZESİ  FAİZ VE KİRA GELİRİ İLE GEÇİMLERİNİ SAĞLAYANLAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Faiz geliri alıyor ise bankadan 6 aylık kaşeli imzalı vadeli hesap ekstresi faizlerin yattığını gösteren ve bankanın imza sirküleri fotokopisi

•    Kira kontratı fotokopisi•Kiralar bankaya yatıyor ise mutlaka kiraların yattığının göründüğü 6 aylık kaşeli imzalı banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi

•    Tapu fotokopileri ve araç ruhsatları

•    Banka referans yazısı zorunlu değildir.

•    Banka mevduatlarının ve birikimlerinin göründüğü üst yazı zorunlu değildir

 

 ÖZBEKİSTAN VİZESİ ÇİFTÇİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Çiftçilik belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır aslı )

•    Mesleki Onay belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    Kapasite Raporu belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    E devletten barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü

•    Tapu fotokopileri•Kira kontratları•Araç ruhsatları var ise

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 ÖZBEKİSTAN VİZESİ  EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

SGK dan emekli olduğuna dair belge (Islak imzalı ve kaşeli) E•Devletten Barkodlu Bir şekilde de alınabilir.

Emekli maaşını gösterir belge (son 3 aylık banka hesap özeti ıslak imzalı•kaşeli ve emekli cüzdanı).

Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak İmzalı BANKA 

 HESABI aslı ve Bankanın İmza sirküleri fotokopisi  ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir )•Güncel istendiği için Randevudan 5 gün önceki süreç içerisinde alınmalıdır+Banka imza sirküleri fotokopisi

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı  soy adı açıkça yazmalıdır.

ÖZBEKİSTAN VİZESİ  ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

Öğrenci Belgesi Aslı 3 aydan Eski Olmayan ( Okul Dönemi içerisinde Seyahat ediliyorise İzinlidir yazılı Belge ) • Islak İmzalı ve Kaşeli Olmalıdır.

•Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri Üstteki meslek grubuna göre ) ÖNEMLİ !!!!!!

•Sponsor  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, Sponsor olunan kişinin masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin

  telefon   numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

 

 

Özbekistan Vize Formu

 

Özbekistan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine

Diplomatik, Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri vizeden muaftır. Vatandaşlarımızın Özbekistan’a geldiklerinde 3 gün içinde otelde veya yabancılar polisine başvurarak geçici ikamet kayıtlarını yaptırmaları önem arz etmektedir

http://www.mfa.gov.tr/ozbekistan-seyahat-edecek-turk-vatandaslarinin-dikkatine.tr.mfa

Özbekistan ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.