Küba vize merkezine hoş geldiniz.

KÜBA VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Küba turistik vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en çok aldığı vize türlerinden biridir. Küba’nın tarihi turistik bütün yapılarını ve sokaklarını görmek isteyen şahıslar Küba turistik vizesi için başvuruların yapmaktadırlar. Bu vize ile kısa süreli olarak Küba’da seyahat edilebilir ve turistik bütün mekanlar ziyaret edilebilir. Küba turistik vizesi almak için gerekli prosedürler izlenmeli ve istenilen evraklar istenildiği gibi hazırlanarak sunulmalıdır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Küba turistik vizesi şahıslara finansal durumlarına göre verilmektedir. Ancak genel geçer olarak şahıslara Küba turistik vizesi altı aylık bir zaman dilimi için verilmektedir. Bu zaman dilimi içerisinde sadece 30 gün konaklamaya izin verilmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Küba Konsolosluğu ve Küba Büyükelçiliği şahısların bütün vize işlemlerini alan yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1. Pasaport. Pasaport fotokopisi evrakların arasına eklenmelidir. Pasaportun seyahat sonrası için en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.

 

2. Fotoğraf. Küba turistik vize başvurusu için istenilen biyometrik fotoğrafın standartları; Küba turistik vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir. Fotoğraf, 45 mm genişlik ve 60 mm yüksekliğe sahip olmalı ve beyaz arka fonda çekilmelidir. 1 adet biyometrik fotoğraf bu standartlara uyularak hazırlanmalıdır.

 

3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi . Küba'ya gitmek isteyen kişilerin nüfus cüzdanı fotokopilerini de evraklar arasına koyması gerekmektedir.

 

4. Uçak Bileti Rezervasyonu . Küba seyahatiniz için hazırladığınız belgelerde yer alan gidiş ve dönüş tarihlerini kapsamalıdır.

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Biyometrik veri ibrazı için konsolosluk görevlileri şahıslar ile iletişime geçeceklerdir. Bu davet sonrası konsolosluk binasına giderek bilgilerinizi verebilirsiniz. Eğer bir davet söz konusu olmazsa Küba turistik vizesi için biyometrik veri ibrazına gerek kalmayacaktır.

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten en az bir hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir. Bu süre vizenin incelenmesi ve onaylanması için yeterli olacak bir süredir.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Küba turistik vizesi şahısların evraklarını teslim etmesinin ardından bir iki gün sonra sonuçlanmakta ve vize sonucu taraflara bildirilmektedir.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

 Küba ticari vizesi ile şahıslar ticari işlemlerini gerçekleştirmek üzere Küba’ya seyahat edebilirler. Bu vize ile toplantı, seminer ve fuar gibi ticari faaliyetlere katılmak mümkündür. Küba ticari vizesi ile şahıslar bütün ticari işlemlerini gerçekleştirebilirler.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Küba ticari vizesi en fazla 30 günlük süre için verilmektedir. Bu süre zarfında şahıslara 7 gün ya da 15 gün süre ile konaklama hakkı sunulmaktadır. Bu süre uzatılmak istendiği taktirde şahısların yeniden ücret ödeyerek başvurularını yeniden yapabilirler.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Küba Konsolosluğu olarak belirlenmiştir. Küba ticari vizesi alacak kişiler başvurularını buraya yapabilirler.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiye Küba turistik vizesi almak için en önemli evraktır. Bu evrakta beraber iş yapılacak olan firmaya ait tüm bilgilerin yer alması gerekmektedir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1. Vize başvuru formu. Küba Turistik Vize müracaatı için Küba Vize Başvuru Formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Başvuru Formunun dikkatli ve eksiksiz doldurulmasına ve formda beyan edilen bilgilerin seyahatin gereklerini kanıtlayıcı belgelerle desteklenmesine özen gösterilmelidir.

 

2. Pasaport. Renkli taranmış pasaport fotokopisi, seyahat sonrası en az 6 ay geçerli olması gereklidir. Kişi yabancı uyruklu ise; T.C. ikamet izni belgesi

 

3. Fotoğraf. Küba ticari vize başvuru işlemlerinde kullanılacak fotoğrafın güncel, 6 aydan eski olmaması, 45x60mm ebatlarında arka fonu beyaz olması gereklidir. 1 adet biyometrik fotoğraf bu standartlara uyularak hazırlanmalıdır.

 

4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi . Nüfus cüzdanı fotokopisinin vize başvuru evrakları arasında bulunması gereklidir.

 

5. Otel ve Uçak Bileti Rezervasyonu . Küba seyahatiniz için hazırladığınız belgelerde yer alan uçak bileti rezervasyonu gidiş ve dönüş tarihlerini kapsamalıdır.

 

6. Seyahat Sağlık Sigortası. Küba seyahatinize çıkmadan önce seyahat sürenizi kapsayan seyahat sağlık sigortası işlemlerinizi tamamlayıp başvuru evrakları arasına eklemeniz gerekmektedir.

 

7. Şirket Bilgileri. Güncel şirket evrakları olan orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküsü fotokopileri gibi evraklar başvuru esnasında sunulmalıdır.

 

8. Davetiye. Ticari davetiye davet eden Küba şirketinin antetli kağıdına düzenlenmeli ve davetiye gönderen kişinin Küba pasaportu ve Kimlik kartı fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması uygun görülmektedir. Bu süre vizenin onaylanması ve vizenin sonuca varması için önemlidir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere şahısların vize merkezleri ile irtibata geçmesi ve evrakları hazırlarken de rehberlik hizmeti sağlamaktadır.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Küba aile ve arkadaş ziyareti vizesi ile Küba’da ikamet eden aile ve arkadaş ziyareti gerçekleştirilebilinir. Bu vize ile kısa süreli bir Küba seyahati yapılabilinir. Aile ve arkadaş ziyareti vizesi alabilmek için gerekli olan en önemli evrak davetiyedir. Küba’dan gelecek davetiyede bütün bilgiler yer almalıdır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Küba aile ve arkadaş ziyareti vizesi en fazla 30 günlük süre ile verilmektedir. Bu süre daha sonra uzatılmak üzere yeniden başvuru yapılmalıdır.

NEREYE BAŞVURULUR?

Küba Konsolosluğu şahısların aile ve arkadaş ziyareti vizesi alacakları yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1. Vize başvuru formu. Küba Turistik Vize müracaatı için Küba Vize Başvuru Formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Başvuru Formunun dikkatli ve eksiksiz doldurulmasına ve formda beyan edilen bilgilerin seyahatin gereklerini kanıtlayıcı belgelerle desteklenmesine özen gösterilmelidir.

 

2. Pasaport. Renkli taranmış pasaport fotokopisi, seyahat sonrası en az 6 ay geçerli olması gereklidir. Kişi yabancı uyruklu ise; T.C. ikamet izni belgesi

 

3. Fotoğraf. Küba aile ziyareti başvuru işlemlerinde kullanılacak fotoğrafın güncel, 6 aydan eski olmaması, 45x60mm ebatlarında arka fonu beyaz olması gereklidir.

 

4. Davetiye. Davet eden kişinin göndereceği davetiye belediye onaylı olup, davet eden kişinin pasaport ve kimlik kartı fotokopisi ile beraber sunulmalıdır. Küba’da yaşayan aile bireyinin yurtdışı ikamet izni, evlilik sertifikasının ve doğum belgesinin fotokopisi.

 

5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi . Küba Halk Cumhuriyeti’ne gitmek isteyen kişilerin Nüfus Cüzdanı fotokopilerini de evraklar arasına koyması gerekmektedir.

 

6. Otel ve Uçak Bileti Rezervasyonu .Küba seyahatiniz için hazırladığınız belgelerde yer alan gidiş ve dönüş tarihlerini kapsamalıdır.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede şahısların yanına gidecekleri aile ya da arkadaşın bütün kimlik ve adres bilgileri yer almalıdır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahatten iki ya da bir hafta önce başvuru yapılması iyi olacaktır. bu süre vizenin alınması için yeterli olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere şahısların vize merkezleri ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Küba transit vizesi bir başka ülkeye gidilecek durumlarda alınması gereken bir vize türüdür. Transit vizesi ile bir ülke üzerinden başka bir ülkeye gidiş sağlanmaktadır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Sadece geçiş vizesi olduğu için şahıslara günlük olarak verilmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Küba Konsolosluğu’dur.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1. Pasaport. Pasaport fotokopisi evrakların arasına eklenmelidir. Pasaportun seyahat sonrası için en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.

 

2. Fotoğraf. Küba turistik vize başvurusu için istenilen biyometrik fotoğrafın standartları; Küba turistik vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir. Fotoğraf, 45 mm genişlik ve 60 mm yüksekliğe sahip olmalı ve beyaz arka fonda çekilmelidir. 1 adet biyometrik fotoğraf bu standartlara uyularak hazırlanmalıdır.

 

3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi . Küba'ya gitmek isteyen kişilerin nüfus cüzdanı fotokopilerini de evraklar arasına koyması gerekmektedir.

 

4. Uçak Bileti Rezervasyonu . Küba seyahatiniz için hazırladığınız belgelerde yer alan gidiş ve dönüş tarihlerini kapsamalıdır.

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

 

 

 
 

Küba Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

KÜBA VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • DAVETİYE ;

- KÜBA ’da ziyaret edeceği kişiden yazı (telefon adres bilgileri ve kişinin kimlik fotokopisi Okunaklı) DAVETİYE MAİL ORTAMINDA

  - Ticari Seyahatlerde Firma DAVETİYESİ MAİLİ

 

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız 

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan ) 

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan (Firmamızca sağlanabilmektedir.)

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Kimlik Fotokopisi

8. Nüfus Müdürlüğünden veya E Devletten Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur.) E-Devletten Barkodlu da alınabilir.

10. Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri ) ÖNEMLİ !!!!!!

11. Gidecek Kişi 18 Yaşından Küçük ise MUVAFAKATNAME

 

 

 EK OLARAK BAŞVURU SAHİBİ AŞAĞIDAKİ LİSTEDEN KENDİSİNE UYGUN EVRAK LİSTESİ HAZIRLANMALIDIR.


 KÜBA VİZESİ ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

KÜBA VİZESİ ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  SGK İşe Giriş Bildirgesi• firma kaşeli ve imzalı.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve firma kaşeli, imzalı

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 KÜBA VİZESİ SERBEST AVUKAT & DOKTOR İÇİN  GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İmza Beyannamesi fotokopisi

•  Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı aslı

•  Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 

 KÜBA VİZESİ SERBEST AVUKAT & DOKTOR İÇİN  GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İmza Beyannamesi fotokopisi

•  Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı aslı

•  Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 KÜBA VİZESİ  KAMU PERSONELİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  Büyükelçilik Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve kurum tarafından kaşeli, imzalı

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 

KÜBA VİZESİ  FAİZ VE KİRA GELİRİ İLE GEÇİMLERİNİ SAĞLAYANLAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Faiz geliri alıyor ise bankadan 6 aylık kaşeli imzalı vadeli hesap ekstresi faizlerin yattığını gösteren ve bankanın imza sirküleri fotokopisi

•    Kira kontratı fotokopisi•Kiralar bankaya yatıyor ise mutlaka kiraların yattığının göründüğü 6 aylık kaşeli imzalı banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi

•    Tapu fotokopileri ve araç ruhsatları

•    Banka referans yazısı zorunlu değildir.

•    Banka mevduatlarının ve birikimlerinin göründüğü üst yazı zorunlu değildir

 

 KÜBA VİZESİ ÇİFTÇİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Çiftçilik belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır aslı )

•    Mesleki Onay belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    Kapasite Raporu belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    E devletten barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü

•    Tapu fotokopileri•Kira kontratları•Araç ruhsatları var ise

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 KÜBA VİZESİ  EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

SGK dan emekli olduğuna dair belge (Islak imzalı ve kaşeli) E•Devletten Barkodlu Bir şekilde de alınabilir.

Emekli maaşını gösterir belge (son 3 aylık banka hesap özeti ıslak imzalı•kaşeli ve emekli cüzdanı).

Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak İmzalı BANKA 

 HESABI aslı ve Bankanın İmza sirküleri fotokopisi  ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir )•Güncel istendiği için Randevudan 5 gün önceki süreç içerisinde alınmalıdır+Banka imza sirküleri fotokopisi

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı  soy adı açıkça yazmalıdır.

KÜBA VİZESİ  ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

Öğrenci Belgesi Aslı 3 aydan Eski Olmayan ( Okul Dönemi içerisinde Seyahat ediliyorise İzinlidir yazılı Belge ) • Islak İmzalı ve Kaşeli Olmalıdır.

•Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri Üstteki meslek grubuna göre ) ÖNEMLİ !!!!!!

•Sponsor  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, Sponsor olunan kişinin masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin

  telefon   numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

 

Küba Vize Formu

Küba:

  • Umuma Mahsus (Bordo) ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Diplomatik (Siyah) ve Hizmet (Gri) Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

ÖNEMLİ BİLGİ

Not : KÜBA Vizeleri çek koçanı Şeklinde olup TEK Girişlidir. ÇOKLU GİRİŞ - MULTİPLE Vizesi Yoktur. Her Vize Koçanı Bir giriş için Geçerlidir.

***** Uçak Detayı Küba ve Devamında Amerika Var ise Kapıda Ayrı vize Alınması Gerekmektedir. Bu yüzden Yolcularımızın Bağlantılı AMERİKA seyahatleri varise KAPIDA bir vize daha alınması Gerekmektedir.****

Öneml Açıklama: YEŞİL PASAPORT SAHİPLERİ VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLİRLER. NORMAL PASAPORT SAHİPLERİNE VİZE GEREKLİDİR.

Gerekl Evraklar: PASAPORTUNUZUN RESİMLİ SAYFASINI RENKLİ OLARAK TARAYIP MAİL ATMANIZ DURUMUNDA YETKİLİ ACENTALAR ARACILIĞIYLA TEMİN EDİLMEKTEDİR

İşlem Süres 2 İŞ GÜNÜ

Büyük Elçlk Şölen Sok. No: 8, Çankaya 06650, Ankara Telefon: 442 89 70 – 71 Faks: 441 40 07 E-Posta: embacubatur@tr.net, conscuba@tr.net

Başvuru Bölgeler BÖLGE AYRIMI YOKTUR.

Küba ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.