Kamerun vize merkezine hoş geldiniz.

KAMERUN VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Kamerun’a turistik vizesi almak isteyen şahıslar turistik vize için gerekli tüm evrakları aşağıda belirtildiği gibi hazırlamalı ve gerekli yerlere bu evrakları eksiksiz olarak vermelidir. Kamerun’a turistik vizesi alan kişiler belirlenen tarihlerde seyahatlerini sorunsuz olarak yapabilir ve süreleri bitmeden de ülkeden çıkışlarını yapabilirler.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Kamerun Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında yapılan vize muafiyeti anlaşmasınca; T.C. Diplomatik, Hizmet, Hususi Pasaport hamillerinin, Kamerun’a 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla yapacakları seyahatlerinde vize muafiyetinden faydalanmaktadırlar. Diğer Kamerun turistik vizesi alacak kişilerin ise finansal durumuna göre talep ettikleri süreye göre inceleme yapılacak ve şahıslar turistik vizesi için verilen tarih aralığını öğrenecektir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Kamerun Konsolosluğu şahısların bütün vize işlemlerini alan yetkili birimdir. Bunun dışında Kamerun turistik vizesi başvurularını alan inceleyen yetkili bir birim bulunmamaktadır. Kamerun turistik vizesi alarak turistik seyahat etmek isteyen şahıslar başvurularını Kamerun Konsolosluğu’na yapabilirler.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Kamerun vize başvuru formu (vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş, başvuru evraklarında beyan edilecek bilgileri destekleyen ıslak imzalı şekilde hazırlanmış olmalıdır)
  2. 2 adet vesikalık fotoğraf (arka fonu beyaz, vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden)
  3. Kamerun seyahati öncesinde uluslararası aşı sertifikası alınmış olmalıdır. ( sarıhumma aşısı karnesi)
  4. Vize talebi dilekçesi (Vize başvuru sahibinin Kamerun seyahat tarih aralıklarını, Kamerun konaklama bilgilerini, Kamerun seyahatinin sponsorunu ve Kamerun vize ihlalinde bulunulmayacağı belirtilmeli, kaşe ve ıslak imzalı olarak ibraz edilmelidir)
  5. Uçak bileti rezervasyonu (vize başvuru sahibinin Kamerun seyahatinin gidiş dönüş tarihi bilgilerini içermelidir)
  6. Pasaport fotokopisi (kimlik bilgilerini içeren bölüme ait) ve Pasaportun kendisi evraklar arasına eklenmelidir.

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Kamerun Konsolosluk yetkilileri eğer turistik vizesi başvurusunda bulunan kişiden biyometrik veri ibrazı bulunmasını istiyor ise bu durumda vizenin olumlu sonuçlanması için şahısların biyometrik verilerini vermeleri gereklidir. Sistemde bazı oluşan durumlar genelinde biyometrik veri ibrazı istenebilir bazen de diğer sistemlerde yer alan veriler kullanılır ve biyometrik veri ibrazı şahıslardan istenemez.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir. Bu süre seyahatte aksaklık yaşanmaması adına önemlidir.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Kamerun turistik vizesi şahısların evraklarını kesiksiz olarak teslim etmesinin ardından 7 iş günü içerisinde çıkmaktadır. Bu süre evraklarda kesikli olması durumunda uzayabilir ayrıca resmi tatil günlerinin de araya girmesi durumunda Kamerun turistik vizesi sonucu uzayabilir.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Kamerun’a ticari seyahat gerçekleştirmek isteyen şahısların gerekli evrakları hazırlayarak ticari vizesi alması gereklidir. Kamerun ticari vizesi alan kişiler fuar, toplantı, seminer ve ticari iş amacıyla Kamerun’a seyahat edebilirler. Bu ticari seyahatte yürütecekleri tüm resmi işlemler için Kamerun ticari vizesine ihtiyaçları olacaktır. Bu yüzden diğer vizeler ile Kamerun ticari seyahati gerçekleştirilemez.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Kamerun ticari vizesi şahıslara iş seyahatleri boyunca verilir. Bu süre şahısların yürütecekleri işe göre ve finansal durumlarına göre değişmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Kamerun Konsolosluğu şahısların bütün vize işlemlerini alan yetkili birimdir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede şahısların iş seyahatlerine ilişkin tüm resmi bilgiler yer almalıdır. Resmi bilgiler şahısların ticari faaliyetlerini yürütmeleri için izleyecekleri bütün adımları içermelidir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

1. Kamerun vize başvuru formu (vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş, başvuru evraklarında beyan edilecek bilgileri destekleyen ıslak imzalı şekilde hazırlanmış olmalıdır)

2. 2 adet vesikalık fotoğraf (arka fonu beyaz, vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden)

3. Kamerun seyahati öncesinde uluslararası aşı sertifikası alınmış olmalıdır. ( sarıhumma aşısı karnesi)

4. Vize talebi dilekçesi (şirket yetkilisi tarafından Kamerun Konsolosluğu'na hitaben, şirketin antetli kağıdına yazılmış, vize başvuru sahibinin Kamerun seyahat tarih aralıklarını, Kamerun konaklama bilgilerini, Kamerun seyahatinin sponsorunu ve Kamerun vize ihlalinde bulunulmayacağı belirtilmeli, kaşe ve ıslak imzalı olarak ibraz edilmelidir)

 

 

5. Şirkete ait evraklar (Kamerun şirketinin imza sirküleri, vergi levhası, faaliyet belgesi fotokopileri) istenmektedir.

6. SSK işe giriş bildirgesi ve bordro istenmektedir.

7. Pasaport fotokopisi (kimlik bilgilerini içeren bölüme ait) ve Pasaportun kendisi evraklar arasına eklenmelidir.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek olan tarihten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir. Bu süre seyahatte aksaklık yaşanmaması için önemlidir.

 

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere şahısların Kamerun Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize merkezleri ve seyahat acenteleri ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Kamerun aile ve arkadaş ziyareti vizesi ile Kamerun’da ikamet eden aile ve arkadaş ziyareti yapılabilir. Bu ziyaretin geçekleşmesi için şahısların kamerun2dan gelecek davetiyeyi evraklar arasında bulundurması gerekmektedir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Kamerun aile ve arkadaş ziyareti vizesi şahıslara sadece belirli bir süre için verilir. Bu süre 30 gün olarak belirlenir ancak finansal duruma göre bu süre daha uzun olarak da verilebilir. Sürenin kısa olarak verilmesi halinde şahısların bu süreyi uzatmak üzere yeniden başvuru yapması gerekmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılması için yetkili vize merkezleri ile irtibata geçilmesi tavsiye edilmektedir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Kamerun vize başvuru formu (vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş, başvuru evraklarında beyan edilecek bilgileri destekleyen ıslak imzalı şekilde hazırlanmış olmalıdır)
  2. 2 adet vesikalık fotoğraf (arka fonu beyaz, vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden)
  3. Kamerun seyahati öncesinde uluslararası aşı sertifikası alınmış olmalıdır. ( sarıhumma aşısı karnesi)
  4. Vize talebi dilekçesi (Vize başvuru sahibinin Kamerun seyahat tarih aralıklarını, Kamerun konaklama bilgilerini, Kamerun seyahatinin sponsorunu ve Kamerun vize ihlalinde bulunulmayacağı belirtilmeli, kaşe ve ıslak imzalı olarak ibraz edilmelidir)
  5. Uçak bileti rezervasyonu (vize başvuru sahibinin Kamerun seyahatinin gidiş dönüş tarihi bilgilerini içermelidir)
  6. Pasaport fotokopisi (kimlik bilgilerini içeren bölüme ait) ve Pasaportun kendisi evraklar arasına eklenmelidir.

 

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede şahısların tüm kimlik ve adres bilgileri yer almalıdır. Davetiyenin bulunmadığı vize başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için şahısların gerekli evraklarını hazırlayarak vize merkezleri ile irtibata geçmesi gerekecektir. Ayrıca vize merkezleri şahıslara evraklarını hazırlamak için de rehberlik hizmeti sunmaktadır.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Transit vizesi şahıslara Kamerun’dan aktarma yaparak bir başka ülkeye gidecekleri durumlarda verilmektedir. Aktarma sırasında kullanılacak sadece bir geçiş vizesidir. Şahıslar bu durumu göz önüne alarak eğer ülkede seyahat etmek isterlerse diğer vize türlerinden birine başvuru yapması gerekecektir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Transit vizesi tüm ülkelerde geçiş vizesi olarak verilir ve bu geçiş vizesi şahısların ülkede dolaşım yapmalarına izin vermez. Ülkede seyahat edecek olan kişiler diğer vize türlerinden birine başvuru yapması gerekmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Kamerun Konsolosluğu’dur.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Pasaport

Kamerun vize başvuru formu

2 adet vesikalık fotoğraf

Vize talebi dilekçesi

Uçak bileti rezervasyonu

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahatten en geç iki hafta önce başvuru yapılması gerekir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için şahısların yetkili vize merkezleri ile irtibata geçmesi tavsiye edilmektedir.

Kamerun’a yolculuk edecek umumi pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik, resmi ve hizmet Pasaport sahipleri ise 180 günlük süre içinde 90 günü aşmamak şartıyla Kamerun’a yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Yolcuların, ülkeye girişte sarıhumma aşısını tatbik ettirdiklerini gösteren uluslararası aşı sertifikasını ibraz etmeleri mecburidir. On gün içinde etkili hale geldiğinden bu ülkeye seyahat edecek vatandaşların aşılarını zamanında yaptırmaları önem arz etmektedir. Ayrıca, mecburi olmamakla birlikte, Hepatit A, Hepatit B, Menenjit, Polio, Tetanos, Kolera, Difteri, Tifo gibi hastalıklara karşı da gerekli aşıların yaptırılmaları tavsiyemizdir.

 
 

Kamerun Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

KAMERUN VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • DAVETİYE ;

- KAMERUN ’da ziyaret edeceği kişiden yazı (telefon adres bilgileri ve kişinin kimlik fotokopisi Okunaklı) DAVETİYE MAİL ORTAMINDA

  - Ticari Seyahatlerde Firma DAVETİYESİ MAİLİ

 

1. Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız 

2. Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan ) 

3. Schengen Başvuru Formu ( Firmamızca sağlanacak )

4. Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan (Firmamızca sağlanabilmektedir.)

5. Otel Konfirmasyonu 

6. Uçak Bileti

7. Kimlik Fotokopisi

8. Nüfus Müdürlüğünden veya E Devletten Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı (Tam Vukuatlı Anne, Baba ,Kardeş , Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan YERLEŞİM YERİ görünmeyen belgelerde Muhtardan İKAMETGAH İLMUHABERİ alınması zorunludur.) E-Devletten Barkodlu da alınabilir.

10. Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri ) ÖNEMLİ !!!!!!

11. Gidecek Kişi 18 Yaşından Küçük ise MUVAFAKATNAME

 

 

 EK OLARAK BAŞVURU SAHİBİ AŞAĞIDAKİ LİSTEDEN KENDİSİNE UYGUN EVRAK LİSTESİ HAZIRLANMALIDIR.


 KAMERUN VİZESİ ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

KAMERUN VİZESİ ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İlgili Makama, Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve izin tarihlerini belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  İmza Sirküleri fotokopisi

•  Ticaret Sicil Gazetesi kuruluş ve son durum belirtir fotokopisi

•  Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son altı ay geçerli) aslı

•  Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Süreti” (son altı ay geçerli) aslı

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  SGK İşe Giriş Bildirgesi• firma kaşeli ve imzalı.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve firma kaşeli, imzalı

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 KAMERUN VİZESİ SERBEST AVUKAT & DOKTOR İÇİN  GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İmza Beyannamesi fotokopisi

•  Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı aslı

•  Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 

 KAMERUN VİZESİ SERBEST AVUKAT & DOKTOR İÇİN  GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  İmza Beyannamesi fotokopisi

•  Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı aslı

•  Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi

•  Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır) )+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 KAMERUN VİZESİ  KAMU PERSONELİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•  Büyükelçilik Vize Bölümü’ne hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış,  kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

•  Maaş Bordrosu son 3 aylık ve kurum tarafından kaşeli, imzalı

•  SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü aslı veya online dökümü.

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 

KAMERUN VİZESİ  FAİZ VE KİRA GELİRİ İLE GEÇİMLERİNİ SAĞLAYANLAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Faiz geliri alıyor ise bankadan 6 aylık kaşeli imzalı vadeli hesap ekstresi faizlerin yattığını gösteren ve bankanın imza sirküleri fotokopisi

•    Kira kontratı fotokopisi•Kiralar bankaya yatıyor ise mutlaka kiraların yattığının göründüğü 6 aylık kaşeli imzalı banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi

•    Tapu fotokopileri ve araç ruhsatları

•    Banka referans yazısı zorunlu değildir.

•    Banka mevduatlarının ve birikimlerinin göründüğü üst yazı zorunlu değildir

 

 KAMERUN VİZESİ ÇİFTÇİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

•    Çiftçilik belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır aslı )

•    Mesleki Onay belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    Kapasite Raporu belgesi ( ziraat odalarından son 3 ay içeresinde alınmış olmalıdır ) zorunlu değildir

•    E devletten barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü

•    Tapu fotokopileri•Kira kontratları•Araç ruhsatları var ise

•  Son 3 aylık, banka kaşeli•imzalı, işlem hareketli bakiyeli banka hesap dökümü ve banka maaş hesap dökümü (son 3 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe • imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğundan dolayı, vize başvurusuna gelirken bankadan alınıp elden getirilmesi gereklidir veya kargo yapılmalıdır)+Banka imza sirküleri fotokopisi

 

 KAMERUN VİZESİ  EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

SGK dan emekli olduğuna dair belge (Islak imzalı ve kaşeli) E•Devletten Barkodlu Bir şekilde de alınabilir.

Emekli maaşını gösterir belge (son 3 aylık banka hesap özeti ıslak imzalı•kaşeli ve emekli cüzdanı).

Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan Bankadan Kaşeli ve Islak İmzalı BANKA 

 HESABI aslı ve Bankanın İmza sirküleri fotokopisi  ( Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul edilmemektedir )•Güncel istendiği için Randevudan 5 gün önceki süreç içerisinde alınmalıdır+Banka imza sirküleri fotokopisi

•  Seyahat  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin telefon numarası, mail adresi ,adresi, adı  soy adı açıkça yazmalıdır.

KAMERUN VİZESİ  ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ;

Öğrenci Belgesi Aslı 3 aydan Eski Olmayan ( Okul Dönemi içerisinde Seyahat ediliyorise İzinlidir yazılı Belge ) • Islak İmzalı ve Kaşeli Olmalıdır.

•Öğrenci veya Çalışmıyor ise Sponsor Evrakları ( Baba , Anne,Eş Çalışma Belgeleri Üstteki meslek grubuna göre ) ÖNEMLİ !!!!!!

•Sponsor  dilekçesi ıslak imzalı olmalı, Sponsor olunan kişinin masraflarını açıkça karşılayacağını belirtmeli ve  imzalayan kişinin

  telefon   numarası, mail adresi ,adresi, adı soy adı açıkça yazmalıdır.

 

Kamerun Vize Formu

Öneml Açıklama: YEŞİL,GRİ,VE DİPLOMATİK PASPAORT SAHİPLERİ RESMİ HEYETLE SEYAHAT EDİYORLARSA VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLİRLER. TURİSTİK VEYA TİCARİ AMAÇLA SEYAHAT EDECEKSENİZ VİZE ALMANIZ GEREKMEKTEDİR.

Gerekl Evraklar:

GENEL EVRAKLARDIR  TURİSTİK SEYAHAT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR BAŞVURU FORMU 2 FOTOĞRAF ULUSLARARASI AŞI SERTİFİKASI (SARIHUMMA AŞISI KARNESİ) VİZE TALEP DİLEKÇESİ UÇAK BİLETİ BİLGİLERİ VİZE ÜCRETİ PASAPORT FOTOKOPİSİ ve PASAPORTUN KENDİSİ

İşlem Süres 5 İŞ GÜNÜ

Başvuru Bölgeler BÖLGE AYRIMI YOKTUR.

 

Kamerun ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.