Vize Hizmetleri

Zimbabve Vize Başvuru Merkezi

Zimbabve vize merkezine hoş geldiniz.

ZİMBABVE VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Zimbabve’e turistik seyahat yapılacak durumlarda şahısların gerekli evrakları hazırlayarak ilgili yerlere başvuru yapması zorunludur. Alınacak turistik vizesi ile Zimbabve’e belirtilen tarihler içerisinde seyahat yapılabilinir ve bu süre bitmeden şahısların ülkeden çıkış yapması gerekmektedir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Zimbabve turistik vizesi şahıslara istenilen gün kadar verilir. Ancak bu süre Zimbabve turistik vizesi başvurusu yapan kişini finansal durumuna bakılarak belirlenir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Zimbabve turistik vizesi almak üzere şahısların Zimbabve’ye Türkiye temsilciliklerine başvuru yapılması zorunludur. Zimbabve Konsolosluğu başvuruları kabul eden yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport (en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir)
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Zimbabve vize başvuru formu (İngilizce)
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Pasaport fotokopisi
  6. Pasaportta en az 2 boş sayfa bulunması
  7. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri ve geri dönüş bilgileri
  8. Bankada yeterli miktarda para
  9. Davetiye mektubu (iş ve aile nedeniyle gidecekler için)
  10. Zimbabve vizesi ücreti ödenti dekontu
  11. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi vs.)
  12. Nüfus kayıt örneği
  13. Ulaşacağı yerin adres bilgileri
  14. Daha önceki varsa Zimbabve vize belgeleri
  15. İş mektubu
  16. Vatandaşı olduğu ülke bilgisi
  17. 18 yaşın altındakiler için muvafakatname
  18. Öğrenciler için öğrenci belgesi
  19. Evli ise evlilik cüzdanı
  20. Uluslararası sağlık sigortası
  21. Vize vergileri ödendi dekontu

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Biyometrik veri ibrazını şahıslar konsolosluk yetkilileri gerek gördüğü taktirde konsolosluğa giderek vermelidir. Bu verilerde göz taraması ve parmak izin gibi biyometrik veriler sisteme kayıt edilmek üzere alınmaktadır.

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması önerilmektedir. Seyahat tarihine kadar vize sonuçlanacak ret çıkması durumunda yeniden başvuru yapmak üzere zaman da olacaktır.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Zimbabve turistik vizesi çıkış süresi net belirli olmamak ile birlikte şahıslar evraklarını eksiksiz olarak teslim ettiği taktirde kısa sürede vizesini alacaktır.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Zimbabve ticari vizesi almak isteyen şahısların gerekli evraklarını teslim etmeleri ve bu evraklarda yer alan bilgilerde de kesinlikle doğru beyanlar kullanmaları zorunludur. Evraklar arasında davetiyenin bulunması Zimbabve ticari vizesinin onaylanması için önemlidir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Zimbabve ticari vizesi şahısların ticari faaliyetlerini gerçekleştirecekleri süre boyunca verilmektedir. Bu süre daha sonra uzatılmak üzere yeniden başvuru yapılabilinir. Zimbabve ticari vizesi aldığınızda süre bitmeden ülkeden çıkışınızı yapmanız gerekmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Zimbabve temsilcilikleri Türkiye  Cumhuriyeti vatandaşlarının vize başvurularını yapacakları yetkili birimlerdir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede şahısların gidecekleri ülkede beraber ticari iş yapacakları firmaya ait bütün bilgiler yer almalıdır. Bu davetiye Zimbabve Konsolosluğu’na şirketin yetkilisi tarafından imzalanmış olarak teslim edilmelidir. Davetiyenin bulunmadığı Zimbabve ticari vize başvuruları kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır bu yüzden de şahısların bu evrağa çok önem vererek diğer evraklar ile teslim etmesi gerekmektedir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Zimbabve ticari vizesi için gerekli olan belgeler aşağıdaki gibidir:

 

  1. Pasaport (en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir)
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Zimbabve vize başvuru formu (İngilizce)
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Pasaport fotokopisi
  6. Pasaportta en az 2 boş sayfa bulunması
  7. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri ve geri dönüş bilgileri
  8. Bankada yeterli miktarda para
  9. Davetiye mektubu (iş ve aile nedeniyle gidecekler için)
  10. Zimbabve vizesi ücreti ödenti dekontu
  11. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi vs.)
  12. Nüfus kayıt örneği
  13. Ulaşacağı yerin adres bilgileri
  14. Daha önceki varsa Zimbabve vize belgeleri
  15. İş mektubu
  16. Vatandaşı olduğu ülke bilgisi
  17. Evli ise evlilik cüzdanı
  18. Uluslararası sağlık sigortası
  19. Vize vergileri ödendi dekontu
  20.  

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edeceğiniz tarihten iki hafta önce ya da bir ay önce başvuru yapmanız tavsiye edilmektedir. Bu süre vizenin onaylanması için yeterli olacaktır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için ise vize merkezleri ile iletişime geçmek gerekmektedir.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Aile ve arkadaş ziyareti yapmak izleyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Zimbabve vizesi alabilirler ve aşağıda yer alan evrakları hazırlayarak ilgili yerlere başvurularını yapabilirler.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Zimbabve aile ve arkadaş ziyareti vizesi yanında kalacağınız şahısın finansal ve iş durumuna göre aynı zamanda da seyahati gerçekleştirecek olan sizin finansal durumunuza göre belirli bir süre için verilir. Bu süreyi Zimbabve Konsolosluğu’ndan öğrenebilirsiniz.

NEREYE BAŞVURULUR?

Zimbabve aile ve arkadaş ziyareti vizesi almak için  şahısların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Zimbabve temsilciliklerine başvuru yapması gerekmektedir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport (en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir)
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Zimbabve vize başvuru formu (İngilizce)
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Pasaport fotokopisi
  6. Pasaportta en az 2 boş sayfa bulunması
  7. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri ve geri dönüş bilgileri
  8. Bankada yeterli miktarda para
  9. Davetiye mektubu (iş ve aile nedeniyle gidecekler için)
  10. Zimbabve vizesi ücreti ödenti dekontu
  11. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi vs.)
  12. Nüfus kayıt örneği
  13. Ulaşacağı yerin adres bilgileri
  14. Daha önceki varsa Zimbabve vize belgeleri
  15. İş mektubu
  16. Vatandaşı olduğu ülke bilgisi
  17. 18 yaşın altındakiler için muvafakatname
  18. Öğrenciler için öğrenci belgesi
  19. Evli ise evlilik cüzdanı
  20. Uluslararası sağlık sigortası
  21. Vize vergileri ödendi dekontu

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiye aile ve arkadaş ziyareti vizesi alacak kişilerin ziyareti kime gerçekleştirecek ise o kişiden bir davetiye gelmelidir. Bu davetiyede kimlik ve adres, iş bilgileri yer almalıdır. Davetiyenin bulunmadığı durumlarda Zimbabve aile ve arkadaş ziyareti vizesi ret ile sonuçlanacaktır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir. Bu süre olası vize başvurusuna ret cevabı alınması durumunda yeniden başvuru yapılması gerekmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için şahısların vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekir. Vize merkezleri ve seyahat acenteleri şahısların vize işlemlerinde randevu işlemlerini almak için rehberlik hizmeti sunmaktadır.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Bir başka ülkeye giderken Zimbabve üzerinden geçiş yaparak gitmek isteyen şahısların alması gereken vize türüdür. Bu vize ile seyahat etme hakkı elde edilemez. Sadece geçiş hakkı elde edilebilinir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Sadece bir geçiş vizesi olduğu için şahıslara günlük olarak verilemez.

NEREYE BAŞVURULUR?

Zimbabve Konsolosluğu şahısların Zimbabve transit vizesi için başvuru yapacakları yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  1. Pasaport (en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir)
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Zimbabve vize başvuru formu (İngilizce)
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Pasaport fotokopisi
  6. Pasaportta en az 2 boş sayfa bulunması
  7. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri ve geri dönüş bilgileri
  8. Bankada yeterli miktarda para

 

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat tarihine bir ay kala başvuru yapılması gerekmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak üzere vize merkezleri ve yetkili seyahat acenteleri ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

 

 
 

Zimbabve Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

Zimbabve Vize Formu

Zimbabve:

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Zimbabve ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.