Azerbaycan vize merkezine hoş geldiniz.

AZERBAYCAN VİZESİ

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Azerbaycan’a turistik gezi gerçekleştirecek olan şahıslar turistik vizesi almalıdır. Elektronik ortamdan vize başvurusu yapılabilir. E vize uygulaması ile şahısların Azerbaycan turistik vizesi alabilir turistik seyahat gerçekleştirebilirsiniz.  E vize uygulaması ile alınan vizeler elektronik ortamda gönderilecektir. Bu vizenin çıktısı alınarak pasaport ile Azerbaycan’a giriş sağlanabilir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Azerbaycan turistik vizesi en fazla 30 günlük olarak verilir. Bu süre daha sonra uzatılmak üzere yeniden başvuru yapılması gerekir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Azerbaycan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği bütün vize ve pasaport işlemlerini alan yetkili birimdir.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Azerbaycan vizesi başvuru formu

Kimlik fotokopisi

Nüfus kayıt örneği

Pasaport

Pasaport, kimlik fotokopileri

2 adet biyometrik fotoğraf

Vize ücreti ödendi dekontu

Bankada yeterli para bulunduğuna dair hesap bilgisi

Banka hizmet dökümü

Çalışan için SGK belgesi

Öğrenci için öğrenci belgesi

Şirket çalışanları için şirket, sicil gazete, imza sirküleri belgeleri

Karayolu üzerinden başka ülkeler üzerinden gidilecekse o ülkelerin geçiş izni belgeleri

BİOMETRİK VERİ GEREKLİ MİDİR?

Biyometrik veri ibrazında zorunluluk yoktur. Şahısların gerekli görüldüğü taktirde biyometrik veri ibrazında bulunması zorunludur.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKMEKTEDİR?

Seyahat edilecek tarihten önce şahısların evraklarını hazırlayarak başvuru yapması gerekir. Bu süre seyahate iki hafta kala olarak belirlenmiştir. Şahıslar seyahat edecekleri tarihe iki hafta kala başvurularını elektronik ortamdan yapabilir.

NE KADAR SÜREDE ÇIKAR?

Azerbaycan turistik vizesi en fazla 3 iş günü içerisinde çıkmaktadır. Elektronik ortamda oluşturulan başvuru sonrası şahısların başvuruları değerlendirmeye alınır en geç üç gün içerisinde taraflara mail olarak vize onayı gönderilmektedir.

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Azerbaycan ticari vizesi almak isteyen şahıslar gerekli evrakları hazırlayarak işlemlerini yapabilirler. Azerbaycan turistik vizesi gibi Azerbaycan ticari vizesi de şahıslara elektronik ortamda verilmektedir. Bu e vize başvurusu ardından gönderilen vize onayı çıktısı alınarak pasaport ile ülkeye ticari faaliyetler gerçekleştirecek giriş sağlanabilir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Azerbaycan ticari vizesi şahıslara en fazla altı aylık ve bir yıllık süre ile verilmektedir. Bu süre daha sonra uzatılmak üzere yeniden başvuru yapılabilir. Bu süreler ülkede belirli bir konaklama sağlamaktadır. En fazla 90 gün ve 180 gün konaklama hakkı verilmektedir. Bu süre şahısların iş durumuna göre değişmektedir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Azerbaycan Konsolosluğu’na başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular elektronik ortamda yapılır ve vize onay belgesi de mail yolu ile şahıslara gönderilmektedir.

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Ticari faaliyet gerçekleştirecek olan kişiler Azerbaycan’dan gelecek olan davetiyeyi de e vize başvurusu sırasında gönderilmelidir. Bu davetiyede şahısların iş yapacakları ticari firmaya ait tüm resmi bilgiler yer almalıdır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Azerbaycan vizesi başvuru formu

Kimlik fotokopisi

Nüfus kayıt örneği

Pasaport

Pasaport, kimlik fotokopileri

2 adet biyometrik fotoğraf

Vize ücreti ödendi dekontu

Bankada yeterli para bulunduğuna dair hesap bilgisi

Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.

Şirketin imza sirküleri.

Şirket faaliyet belgesi

Vergi levhasının fotokopisi.

SGK işe giriş bildirgesi. (çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SGK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) bildirgelerde SGK’nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.

Gidilecek ülkedeki şirketten davetiye veya iş gezintisi ile ilgili bilgi içeren bir yazı alınmalıdır.

Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.

Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir.)

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat tarihine iki hafta kala şahısların evraklarını hazırlayarak e vize uygulaması ile başvurularını yapmalıdır.  Seyahatte aksaklık yaşanmaması için şahısların seyahat tarihine en geç on gün kala başvuru yapılması gerekir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekir. Şahıslar elektronik ortamdan başvuru yapacak ise bu durumda randevu alması da gerekmeyecektir.

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Aile ve arkadaş ziyareti vizesi almak isteyen şahıslar Azerbaycan’dan gelecek davetiye ile başvurularını elektronik ortamdan yapabilir ve kısa sürede vize sahibi olabilirler. Mail olarak gönderilen vizelerinin çıktısını alarak pasaportları ile beraber Azerbaycan’a seyahat edebilirler. Bunun için Azerbaycan Konsolosluğu başvuruları elektronik ortamda e vize uygulaması ile almaktadır. Evraklar da elektronik ortamda taratılarak yüklenmektedir. Tüm evraklarda yer alan bilgiler sistemde yer alan diğer bilgiler ile karşılaştırılır ve onay cevabı ya da ret cevabı mail olarak Azerbaycan aile ve arkadaş ziyareti zirsi almak isteyen şahıslara iletilir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Azerbaycan aile ve arkadaş ziyareti vizesi en fazla 30 gün süre ile verilmektedir. bu süre dolmadan şahısların ülkeden çıkış yapması gerekir. Eğer seyahat planlanandan daha uzun sürecek ise bu durumda şahısların yeniden başvuru yapması ya da vize süresini uzatmak üzere başvuru yapması zorunludur.

NEREYE BAŞVURULUR?

Azerbaycan aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurularını inceleyen onay ya da ret cevabı veren Azerbaycan Konsolosluğu’dur. Başvurular internet üzerinden elektronik ortamda yapılmaktadır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Azerbaycan vizesi başvuru formu

Kimlik fotokopisi

Nüfus kayıt örneği

Pasaport

Pasaport, kimlik fotokopileri

2 adet biyometrik fotoğraf

Vize ücreti ödendi dekontu

Bankada yeterli para bulunduğuna dair hesap bilgisi

Banka hizmet dökümü

Çalışan için SGK belgesi

Öğrenci için öğrenci belgesi

Şirket çalışanları için şirket, sicil gazete, imza sirküleri belgeleri

Karayolu üzerinden başka ülkeler üzerinden gidilecekse o ülkelerin geçiş izni belgeleri

DAVETİYE NASIL OLMALIDIR?

Davetiyede şahısların yanına gidecekleri aile ya da arkadaşa ait tüm bilgiler yer almalı ve finansal kaynakları, gelir durumu da bu davetiyede belirtilmelidir. Davetiyesi olmayan ve Azerbaycan aile ve arkadaş ziyareti vizesi almak isteyen şahısların e vize uygulaması ile yaptığı başvuruları ret cevabı alacaktır.

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten ki hafta önce başvuru yapılması tavsiye edilmektedir. Bu süre şahısların seyahat edecekleri gün binecekleri uçak biletinin yanmaması için önemlidir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için vize merkezleri ile irtibata geçilmesi gerekir.

TRANSİT VİZE İŞLEMLERİ

NEDİR?

Başka bir ülkeye geçişlerde şahısların transit vizesi alması zorunludur. Eğer Azerbaycan üzerinden geçiş yapılacak ise transit vizesi kullanılacaktır. Transit vizesi ile Azerbaycan’a komşu olan ülkelere geçiş sağlanabilir. Transit vizesi başvurusunda gidilecek ülkeye giriş çıkış tarihleri ve ülkede konaklama yapacağı yere ait bilgiler dikkate alınmaktadır.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

Transit vizesi en fazla günlük olarak verilir. Bir günden fazla süre için transit vizesi verilemez sadece bir geçiş vizesidir.

NEREYE BAŞVURULUR?

Başvuru yapılacak yetkili birim Azerbaycan Konsolosluğu’dur.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Azerbaycan vizesi başvuru formu

Kimlik fotokopisi

Nüfus kayıt örneği

Pasaport

Pasaport, kimlik fotokopileri

2 adet biyometrik fotoğraf

Vize ücreti ödendi dekontu

Bankada yeterli para bulunduğuna dair hesap bilgisi

Banka hizmet dökümü

Çalışan için SGK belgesi

Öğrenci için öğrenci belgesi

Şirket çalışanları için şirket, sicil gazete, imza sirküleri belgeleri

Karayolu üzerinden başka ülkeler üzerinden gidilecekse o ülkelerin geçiş izni belgeleri

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat edilecek tarihten iki hafta önce başvuru yapılması gerekir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu almak için şahısların vize merkezleri ile irtibata geçmesi gerekir.

 

 
 

Azerbaycan Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

Azerbaycan ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.