Yunanistan Vatandaşlık İşlemleri Nasıl Yapılır? - Eraytur
Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vatandaşlık

Yunan vatandaşı nasıl olunur? Yunanistan çifte vatandaşlık başvurusu konusunda merak ettikleriniz varsa, Yunanistan vatandaşı olmak için neler gerektiğini öğrenmek istiyorsanız; Yunanistan vatandaşlığı nasıl alınır, Yunanistan’da yaşamak nasıl olur ? sorularının cevapları ayrıntılarıyla bu yazıda:

Yeni bir ülkeye taşınacakken insanları ilgilendiren belki en önemli konulardan ilki o ülkede geçimin ve maaşların durumudur. yunan vatandaşı olmak istiyorum diyorsanız bu ülkenin gelir gider dengesine göz atmanız önerilir. Para birimi Euro olan Yunanistan’da asgari ücret maalesef kriz öncesi seviyelere ulaşmadı. Üniter Parlamenter Demokrasi biçimi ile yönetilen Yunanistan, 2019’dan bu yana asgari ücreti değişmeyen tek Avrupa ülkesi oldu.

Yunan vatandaşlığı başvurusu : Pandeminin tahribatıyla 2020 Ekim ayında Avrupa Komisyonu’ndan asgari ücret güncellemesi için yeni bir teklif gelmedi. GSEE’nin yoksulluk sınırı önermesi 650 Euro. Yunanistan’da 650 avroluk asgari ücret, Avrupa Birliği’ne üye ülkeler arasında en düşük beşinci satın alma gücüne sahip. 2020 yılında belirtilen ortalama maaş ise 974 Euro.

2013 ekonomik krizinin etkilerini hala taşıyan Yunanistan’da halk haklarını almak ve daha yüksek maaşlar için sık sık grevlere katılıyor. Yunanistan’a gittiğinizde dönem dönem grev yapan  şoförlerin park ettiği otobüsler görebilirsiniz. Öte yandan ülkede her ne kadar ekonomik sıkıntılar olsa da Türkiye’de olduğu gibi kafelerin, eğlence mekanlarının tıklım tıklım olduğunu görebilirsiniz. Bu ekonomik tabloya rağmen, Dünya Savaşları’ndan bu yana ekonomisi değişen ve dönem dönem ciddi ekonomik buhranlarla uğraşan bu ülke, “Avrupa’da ekonomik durumu en kötü ülkeler” kategorisine girmemeyi başarıyor.  Yunan vatandaşlığı düşünüyorsanız, ülkedeki ekonomik durum Türkiye ekonomik standartlarından yüksek durumda.

Yunanistan’da 2010 – 2013 Ekonomik Krizi; ülkedeki bütçe açığı, kamu borç stoğunun yüksek olması, yabancı yatırımcıların ülkedeki konumu, ülkede çalışma disiplininin yoğun işlememesi, rekabet gücünün azlığı gibi sebeplerle baş göstermişti.

Yunanistan Vatandaşlık 1 – yunanistan vatandaslik 3

Yunanistan vatandaşlık veriyor. Yunanistan ev almak Yunanistan’da ev alarak oturma izni edinebilirsiniz. Yunanistan’da çalışma koşulları Türkiye’ye kıyasla rahattır. Yunanistan’da Türkiye’deki gibi uzun çalışma saatleri yoktur. Bu esneklik sebebiyle işler bazen yetişmemekte, bu durum rekabet hızının artmasına engel olmaktadır.

Yunanistan sağlık sistemi,2020 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün hazırladığı rapora göre 14.sıradadır. Kişi başına düşen yıllık ortalama gelir, 17.700 dolardır. 2021’de Yunanistan’da işsizlik oranı %16 olarak belirlenmiştir. Yunanistan’da en çok tercih edilen iş sahası Turizm, teknoloji, bilişim, eğlence, giyim ve yiyecek-içecek sektörüdür.

Yunanistan’da konaklama fiyatları ve kiraların Türkiye’ye kıyasla %81,54 oranında daha yüksek olduğu gözlenmektedir.

Yunanistan dan ne alınır Helenistik mimari yapısıyla ve ünlü tapınaklarıyla  sadece yaz turizmini değil kültür turizmini de tetikleyen Yunanistan’da, tercih edeceğiniz gezi mimari bir gezi olsun, ister kıyı-sahil gezisi olsun; adım başı ülkeyi temsil edecek buz dolabı süsleri ve hediyelik eşyaların bulunduğu dükkanlara denk gelirsiniz. Bugün Yunanistan şehirlerini gezerken, rengarenk dükkanlarda tüm dünyanın modasını etkisi altına alan helenistik döneme ait heykel figürlerini, savaş filmleriyle ünlenen kalkan, ok gibi süs malzemelerini, çeşitli otantik süs bardaklarını, el yapımı deri obje ve antik kıyafetleri bulabilir ve ülkenize dönüşte sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Tüketim malzemeleri olarak baktığımızda, kıyı ülkelerinde görüldüğü gibi Yunanistan’da da içki kültürü, günlük yaşantı ve eğlencenin önemli bir kısmını karşılamaktadır. Dünyanın en eski bağlarından üretilen Yunan şarapları, oldukça rağbet görüyor. Buradan ayrılırken sevdiklerinize Girit rakısı, Uzo rakı ,çam ağacı salgısından yapılan Retsina şarabı, Mastik likörü, ballı ve baharatlı bir rakı türü olan Rakomelo, Yunan konyakları, Mithos ve diğer Yunan biraları götürebilirsiniz.

Türkiye’deki tanıdıklarınıza, Akdeniz ülkelerinin ve Yunanistan’ın temel yemek kültürünü oluşturan zeytinyağı götürebilirsiniz. Zira Yunanistan, dünyanın en çok ve en kaliteli zeytinyağını üreten üçüncü ülkesidir.

Çeşitli peynir ürünleriyle her damağa hitap etmeyi amaçlayan Yunanlılar, şarapta olduğu kadar peynir konusunda oldukça iddialı.

Yunanistan Vatandaşlık Başvurusu

Yunanistan çifte vatandaşlık hakkı tanıyan bir ülkedir. Doğum yoluyla Yunan vatandaşlığına sahip olmasanız da belirli şartlar dahilinde bu vatandaşlığı sonradan edinebilme hakkınız var. Yunanistan’da doğan bir çocuk, Yunanistan vatandaşı kabul edilmektedir. Yurtdışında doğan çocukarın Yunan vatandaşı olabilmesi için ise, çocukların anne- babalarının beş yıl boyunca Yunanistan’da ikamet etmesi gerekir ve  vatandaşlık için söz konusu çocuğun ilköğretimini tamamlaması beklenir.

Yunanistan’da yaşamayan ama etnik olarak kökenleri Yunanlılara dayanan kişilerin çoğu Yunan vatandaşı olabilme hakkı kazanmıştır. Bu yolla vatandaşlığa geçemeyenler telsik yöntemiyle vatandaşlığa kabul edilir.

Resmi evlilikten doğan çocuğun annesinin Yunan olması, çocuğun da otomatik olarak Yunan olması anlamını taşır. Eğer babanın kökeni Yunansa ve bu kanıtlanabilirse, başvuruyla 18 yaşından küçük çocuğun Yunanistan vatandaşı olması sağlanabilir. Sonradan etnik kökeninin Yunanlılara dayandığını kanıtlamak ve böylece yunan vatandaşı olmak isteyen kişiler, en az bir ebeveyn veya yaşça büyük aile bireyinin (büyükanne, büyükbaba gibi) yunan olduğunu konsolosluğa kanıtlayarak yunan vatandaşlığı almak konusunda hak sahibi olabilir.

Kökeni Yunan olan ve olmayan kişilerin başvuruları ve başvuruda aranan şartlar, istenen belgeler birbirinden farklıdır. yunan vatandaşlığı başvurusu yapmadan önce bilinir bir Yunan etnik  kökeniniz varsa yunan vatandaşlığı alabiliyorsunuz.

Etnik olarak Yunan olan yabancı vatandaşlar, Yunan vatandaşı olmak için Yunan vatandaşı iki kişinin tanıklığında beyanda bulunmalıdırlar. Bu beyanı belgelendirdikten sonra konsolosluğa müracaat edebilirler. Etnik olarak Yunan olmayan vatandaşlar, İçişleri Bakanlığı’na bu talep için yazı göndermelidir. Vatandaşlık kazanan bireylerin çocukları evli olmamaları ve reşit olmamaları kaydıyla Yunan vatandaşı sayılırlar.

Yunanistan Çifte Vatandaşlık

Yunanistan göçmenlerine vatandaşlık vermiyor. Daha önce sizden büyük atalarınızın Yunanistan’da yaşaması durumu, maalesef Yunanistan vatandaşlığı almanız için yeterli sebebi oluşturmuyor. hangi ülke nasıl vatandaşlık veriyor Yunanistan için çifte vatandaşlık başvurusu yapacakların ataları ırk olarak Helen ( Yunan) soyundan gelmek zorunda. Ayrıca bu atalardan ikisinin size ilgili ülkenin belediyesinde şahitlik etmesi gerekiyor.

Yunanistan Vatandaşlık Şartları

Yunan vatandaşlığı almak isteyenler;

Siz de yunan vatandaşlığı düşünüyorsanız, yunan vatandaşı nasıl olunur sorusunun cevabını merak ediyorsanız, Yunanistan’ın özelliklerini ana hatlarıyla tanıyın;

Yunanistan’da yaşamak: Yunanistan, 2020’de 10.718 milyon küsür  nüfusa ulaşmış, başkenti Atina olan bir Balkan ülkesidir. 2011’de yapılan sayımda, nüfus artışında 0.88’lik bir düşüş olduğu gözlenmiş ve 2021’de bu durum geçerliliğini sürdürmektedir. Belirli şartlarda, Yunanistan vatandaşlık veriyor

Yunan vatandaşlığı almak isteyenler bu genel kültür içeren bilgileri bilmeli; Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının bağlandığı noktada bulunan ülkede, bir kısmında nüfusun yerleşkesi olan çok sayıda ada vardır. Bir gün Yunanistan pasaportu alırsanız bu ülkenin iklimine uyum sağlarsınız çünkü aynı iklim şartlarına sahibiz. Akdeniz iklimine sahip Yunanistan, demokrasinin, olimpiyat şenliklerinin ve tiyatronun ilk geliştiği ve yaygınlaştığı yerdir. Ayrıca felsefe,matematik gibi disiplinlerin geliştirilip Batı dünyasına kazandırıldığı, mitolojik çağların ilk defa  eser niteliği taşıdığı ülke Yunanistan’dır.

Yunanistan Vatandaşlık 2 – yunanistan vatandaslik 2

Yunanistan çifte vatandaşlık hakkı veriyor mu?

Demokratik bir ülke olma özelliğini taşıyan Yunanistan, Birleşmiş Milletler’in kurucularından bir tanesi olmakla birlikte Avrupa  Birliği’nin de üyesidir. Balkanlarda en büyük yatırımları yapan ve ekonomik gelişim sağlayan en önemli ülkedir.

Çok fazla adaya sahip olmasıyla birlikte dünyanın önemli liman kentlerinden oluşan  Yunanistan, denizcilik faaliyetlerinde gelişmiş bir ülke olarak limanlar arası yolcu taşıma hizmeti vermektedir. Yunanistan pasaportu ile ülkeye geldiğinizde yolculuk konusunda zorluk çekmezsiniz. Özellikle ana güzergahı olan İtalya’dan her yıl devamlı yolcu allan ülke,  İtalya- Yunanistan seyahatinin deniz yolunu oluşturmaktadır. Gelişmiş  ve oldukça uzun demir yolu ağına sahip Yunanistan’da tren yoluyla seyahat de çokça tercih edilmektedir. Tren yolculuğuyla şehirler arası gezilebildiği gibi Yunanistan’dan hareket edip Bulgaristan, Romanya, Yugoslavya ve Kuzey Makedonya’ya da gidebilirsiniz.

Yunanistan’a uçak seferiyle merkez başta olmak üzere diğer iç hatlara da direkt olarak seyahatinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Yunanistan’da birçok şehir ve adaya uçakla ulaşım mümkün.

Yunanistan’da dini bayramlar, festival ve etkinliklerin büyük bir kısmını oluşturur. Noel kutlamalarının canlı geçtiği ülkede Noel için hazırlanan sofrada un, çeşitli yemişler, susam ve baharatlardan oluşan ve  Noel yiyeceği olan “Mesih Ekmeği” hazırlamak bir ritüeldir. Paskalya, Azizler Günü ve vaftiz edilen isimlerini kutlamaları da ülkenin diğer dini gelenekleri oluşturur.

Helenistik kültürün mirasçısı olan Yunanlılar, dansı hayatlarının önemli bir parçası olarak kabul eden insanlardır. Akdeniz İkliminin canlı etkisinden olacak; Yunanistan’da binlerce geleneksel dans çeşidi bulunur. Bunlardan Sirtaki dansı en bilinenidir. Tıpkı T. Angelopulos’un bir Yunan filmi olan “Sonsuzluk ve Bir Gün ” filminde görüldüğü gibi, Yunanistan’da sonsuzluğu simgeleyen beyaz rengin hakim olduğu  sokak düğünleri meşhurdur. Kutlama, düğün ve etkinlikler bu kültür için vazgeçilmezdir.

Yunanistan’a ait eğlenme biçimi, danslar, düğünler ve ritüellere bağlılık, matem anlayışı ve cenaze törenleri, yeme-içme kültürü gibi konularına baktığımızda, tarihsel süreçte Türkiye ile Yunanistan arasında birçok ortak kültürel kodların geliştiği görülüyor. Aslında Yunanistan bir Avrupa ülkesi olsa da, Türklerin bu ülkenin vatandaşlarından çok farklı olmadığı apaçık bir gerçek. Böylece, günün birinde yunan vatandaşı olmak isterseniz, Yunanistanda yaşamak söz konusu olduğunda kültürel bağlamda bu ülkeye kolayca uyumlanabilirsiniz.

Yunan vatandaşı olmak için gerekenler: 10 seneyi aşkın Yunanistan’da yaşayanlar, Yunan bir eşle evlenme durumunda bu evliliğin kanıtlanması durumunda Yunan olmayan eş, 5 yıl Yunanistan’da ikamet eden çiftin Yunanistan’da dünyaya gelecek çocukları, Yunanistan’da doğanlar, kökeninin Yunanistan’a dayandığı iddiasını kanıtlayabilenler, 300 bin doların üzerinde Yunanistan’dan ev alanlar, 300 bin dolar ve üzeri  Yunanistan sermayesine yatırım yapma şartıyla Yunanistan’a gidenler, yunan vatandaşlığı almaya hak kazanır. Yunanistan ev almak şartıyla vatandaşlık verebilir.

Yunanistan Vatandaşı Nasıl Olunur

Yunanistan vatandaşlığı nasıl kazanılır Şu anda evlilik yaparak Yunan vatandaşı sayılamazsınız. “Yunanistan Altın Vizesi” kanunu ile, Yunanistan’da mülk edinerek, ev alarak oturum izni alabilirsiniz. Bu durumda Yunanistan vatandaşı sayılarak Schengen bölgesindeki ülkelerde de oturum hakkı elde edebilirsiniz. Bazı ülkeler çifte vatandaşlığa izin vermezken Yunanistan vatandaşları, çifte vatandaşlık hakkına da sahiptir. Yunanistan’da vatandaşlık hakkı elde ettiğinizde Avrupa Birliği vatandaşı da sayılırsınız.

 Yunanistan vatandaşlığı nasıl alınır yedi farklı gerekçeyle Yunanistan vatandaşlığı vizesine başvurabiliyorsunuz. yunan vatandaşı olmak için; Yunan soyundan gelmenizle, Yunanistan’da doğum ile, ebeveynleri yabancı olup Yunanistan’da doğum ile, Yunanistan’da reşit olmadan evvel  altı yıl boyunca eğitim görmekle, bunlar haricindeki konularda vatandaşlık başvurusunda bulunmakla Yunan vatandaşlığı için başvuruda bulunabiliyorsunuz. Ayrıca Yunan vatandaşları tarafından evlat edinilen çocukların da Yunan vatandaşı olma hakları vardır.

Yunanistan dan ne alınır Eğlenceye düşkün halkın ülkesi Yunanistan’da çeşit çeşit hediye dükkanı bulunuyor.

Yunan vatandaşlığına başvurabilmeniz, başvurunuzun onaylanması için anlaşılır bir Yunancaya ve Yunan kültürü hakkında genel bilgilere sahip olmanız şartı aranıyor.

Yunanistan Göçmenlerine Vatandaşlık Hakkı

Yunanistan göçmenlerine vatandaşlık; Yunanistan çifte vatandaşlık hakkı Yunanistan vatandaşlığı alma konusu Türkiye’de yanlış algılanıyor. Mübadalede Türkiye’ye göçmüş Yunanların veya mübadelede Yunanistan’a göçmüş Türklerin her iki devlet için de vatandaşlık adına mübadeleden doğan hakları yoktur. Mübadelenin görüşüldüğü Lozan Antlaşması ve Mübadele Antlaşması ile bu konuya zaten uzun zaman önce açıklık getirilmişti. Ancak soy ağacında Yunanistan’da yaşayan ataları için Yunan vatandaşlığına başvuruda bulunanlar hüsrana uğruyor. Yunanistan’da eski atalarınızın yaşamış olması sizin de kolay bir şekilde oraya gideceğiniz anlamına kesinlikle gelmiyor. Çifte vatandaşlık da diğer konu gibi karıştırılıyor, yanlış anlamlara çekiliyor. Tabii bu konuda istisnalar yok değil; Yunanistan, soy ile ilgili vatandaşlık verirken, söz konusu atalarınızdan kişilerin Yunan ırkından geldiğinin kanıtlanması gerektiğinin önemle altını çiziyor. Aksi takdirde soy ile ilgili Yunanistan vatandaşlığı almanız mümkün gözükmüyor. Vatandaşlık alabilmek için belgelerinizin Yunanistan’da bir avukat tarafından tercüme edilmiş olma şartı var. Bu yüzden Yunanistan vatandaşlığı için avukat tutmanız lazım.

nasıl yunan vatandaşı olunur; Bu şartlarla vatandaşlık başvurusunu deneyip hayal kırıklığına uğrayanlar, Yunanistan’a  soy ile gelen vatandaşlık hakkını değil; standart vatandaşlık başvurusunda bulunarak şansını deneyebilir.

Yunanistan Vatandaşlık 3 – yunanistan vatandaslik 1

Yunanistan Vatandaşlığı Mübadele

Hangi ülke nasıl vatandaşlık veriyor; Yunanistan ile Türkiye arasında imzalanan Lozan Antlaşması ve Nüfus Mübadelesi antlaşmasına göre, bu kapsamda yurt değiştirmiş kişilerin bugünkü torunlarının Yunan vatandaşlığı elde etme hakkı geçersiz kılınmıştır. Yunanistan göçmenlerine vatandaşlık ve aynı durumda eş dolayısı ile Yunanistan çifte vatandaşlık hakkı mümkün değildir. Balkan Savaşları sonrası Yunanistan egemenliğine giren topraklarda yaşayan Osmanlı Müslümanlarının durumu Lozan Barış Antlaşması ve Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi sonrası düzenlendiğinden, vatandaşların tarihteki mübadele durumu ile vatandaşlık kazanma bir hakkı bulunmuyor. Kaldı ki Yunanistan ile Türkiye arasında çifte vatandaşlık adına düzenlenen bir anlaşma yok. Ancak bu konuda istisnalar vardır. Eğer kişi Yunan ırkından geliyorsa vatandaşlık hak iddia edebilir. Yunanistan da yaşayan türkler de mübadele sebebi kullanılarak Türkiye’ye gelemezler. Yunanistan göçmenlerine vatandaşlık hakkı tanınmaz.

Yunanistan Vatandaşlık Kanunu

Yunanistan vatandaşlığı nasıl kazanılır yunan vatandaşı olmak istiyorum diyorsanız, yunan vatandaşı olmak için gerekenler nedir diye soruyorsanız aşağıdaki maddeleri okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

Yunan vatandaşlığına kimler başvurabilir?

  • Yedi yıl ve üzeri Yunanistan’da ikamet edenler
  • Adli sicil kaydı bulunmayanlar ve soruşturması sürmeyenler
  • B1 düzeyinde Yunan dil becerisine sahip olanlar
  • Sosyal, kültürel ve ekonomik olarak Yunanistan toplumuna uyum sağlamış olanlar
  • Ülkenin tarih, kültür ve siyasi sistemini anlamış olanlar
  • Yunanistan oturum iznine hak kazananlar
  • Yunanistan’da bir eğitim kurumuna kayıtolup bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar
  • Bir Yunan şirketinde iş bulma imkanı olanlar
  • Yunanistan’da yatırım yapabilecek kadar maddi zenginliğe sahip olanlar
  • 250 bin avro ve üzeri gayrimenkul alanlar
  • 400 bin avro ve üzeri Yunan bankasına para yatıranlar
  • Yunanistan’daki bir şirketten 400 bin avro üzeri hisse alanlar
  • Devlet veya kurumsal işletmelerin finansmanı olan, devletin borcuna katkıda bulunanlar (400 bin Yunan Euro’su ve üzeri)
  • Yatırım fonlarından birim satın alanlar

Yunanistan, 1 Nisan 2021’de Vatandaşlık Yasası’nda değişikliklere gitti. Bu nedenle bu tarihten önce Yunanistan vatandaşlık hakkına başvurmuş olan kişilerin devam eden haklarını kaybetmeleri söz konusu değil.

Yunanistan vatandaşlığı için sözlü mülakatı 31 Mart’tan önce düşünenler, yazılı sınavı geçtiğine dair bir sertifika almakla yükümlü değildir. 1Nisan 2021’den sonraki mülakatlarda, vatandaşlık almak isteyen yabancılar sınava girmek zorundadır. Sınava girişte eğer bu ilk girişinizse, sınav ücretinden muaf olursunuz.

Bir Yunan okul ve üniversitesinden mezunu olanlar, sınavdan muaftır yine de mülakata gireceklerdir. Sertifika yerine geçmesi için öğrenciler, okullarından edindikleri Yunan okulundan bir sertifika, Yunan üniversitesi’nden mezun olduğunu tasdikleyecek bir diploma veya; Yunan üniversitesinde lisansüstü eğitiminin başarıyla tamamlandığını onaylayan belge, lisansüstü çalışmaları bitirdiğine dair belge ( lisansüstü çalışma Yunanistan’da olmalı) edinmelidir.

62 yaş üstünde ve/ veya engelli olan vatandaşların sağlık raporu alarak sınava katılamayacağını bildirmesi halinde bu sınavdan muaf tutulur. Ancak bu adaylar için yazılı sınav yerine sözlü mülakat tercih edilir.

Yunanistan’da Yaşamak

Yunanistanda yaşamak nasıl? yunan vatandaşı olmak için şartlar ne? Yunanistan, diğer Avrupa ülkeleri ve Kuzey Amerika’ya kıyasla yaşamın daha ucuz olduğu bir ülke. Günlük temel ihtiyaçların karşılanması , Amerika Kıtasındaki ülkelerden daha uygundur ve bu ülkelere oranla %20 daha ucuzdur. Konut / daire kiraları ise ABD’dekinden %70 oranla daha ucuzdur.

Akdeniz ülkelerinden olan Yunanistan’da iklim, yazları kurak ve sıcak, kışları yağışlı ve ılıman şeklindedir. Ülkenin yüzde sekseni dağlarla kaplıdır en büyük dağı, Yunan mitolojisinde adı sıkça geçen Olympos Dağı (9,570 fit [2,917 m])’dır.

Nasıl yunan vatandaşı olunur Yunanistan, Kuzey Avrupa ülkelerine göre daha  ılıman olan iklimi, eşsiz mimarisi ve tarihi ve kültür miraslarıyla kendisinden sıkça söz ettiren ve kendisini davet ettiren, şairane bir ülke. Yunanistan’ın Avrupa Birliği’ne kabul edilme tarihi 1981’dir. Bu tarihten sonra ülke, bu özenli yapısını daha çok destekleyecek bir fırsat elde etmiş oldu ve ekonomik olarak büyüme yaşadı. Ülkenin en canlı şehri başkent Atina ve tıpkı, Türkiye için İstanbul’da hayat pahalılığının daha belirgin hissedilmesi gibi  Yunanistan’da da Atina kentinde yaşam diğer Yunan kentlerine göre daha pahalı. Ayrıca Yunanistan Avrupa Birliği üye ülkelerinde en düşük yaşam maliyetine sahip.

vatandaşlık alma konusunu düşünenler için belirtelim; Yunanistan güvenilir bir bölge ancak ülkedeki polis kuvvetleri, zaman zaman eylemci Yunan halkına orantısız güç kullanmıştır. Suç oranı az diyebiliriz bu ülke için. Yunanistan ev almak şartıyla ev veriyor!

Yunanistan oldukça misafirperver vatandaşlardan oluşuyor. Göçmen kategorisinde yaşıyorsanız sizi ön plana çıkaracak, geçiminizi sağlayacak ekstra avantajlar ve fırsatlar yakalayabiliyorsunuz.

Yunanistan da yaşayan türklerYunan halkının %99’u Ortodoks Hıristiyandır. Ülkede işsizlik oranı biraz fazladır. Bu yüzden bu ülkeye yerleşmeyi düşünüyorsanız önceden hangi sahada çalışacağınızı kesin hatlarıyla belirlemeniz iyi olacaktır. Özellikle Yunan turizmi ekonomik pastada büyük bir paya sahip olduğundan, turizm şirketlerine yatırım yaparak gelmek akıllıca olacaktır.

Yunanistan’da yaşam maliyeti diğer Avrupa ülkelerinden genelde yüzde otuz daha düşük olsa da Yunanistan’ın yerel ortalama maaşı da yüksek sayılmaz. Uzun zamandır maaşta değişiklik yapmayan ülkeler arasında olduğu bir süredir tartışılmakta idi.

Vatandaşlık Başvurusu Nereye Yapılır

türk vatandaşlık sorgulama, vatandaşlık alma: Vatandaşlık başvurusu, başvurmak istediğiniz ülkenin dış temsilciliklerine yapılmaktadır. Konsolosluklarla iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. Türkiye’ye vatandaşlık başvurusu ise yurt içinde valiliğe, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne yapılır.

Çift Pasaport Dilekçe Örneği

çifte vatandaşlık5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 44. maddesinde belirtildiği üzere, herhangi bir nedenle yabancı bir devletin vatandaşlığını kazanan kişilerin, bu durumlarına ilişkin belgeleri ibraz etmeleri ve yapılacak inceleme sonucunda kayıtta aynı kişiler olduğunun tespiti halinde, nüfus aile kütüklerindeki kayıtlarına, çift vatandaşlığa sahip olduklarına dair açıklama yapılır.

hangi ülke vatandaşlık veriyor; Çift vatandaşlığa sahip Türk vatandaşının, herhangi bir sebeple taşıdığı diğer devlet vatandaşlığını kaybetmesi durumunda yerleşim yerindeki nüfus müdürlüğüne veya yurt içinde değilse dış temsilciliklere yazılı olarak bildirimde bulunması gerekir.

Eşim Çifte Vatandaş Bende OlabilirMiyim

çifte vatandaşlık hakkı birçok ülkede geçerli olsa da  her ülkede kabul edilmiyor. Eğer çifte vatandaşlığın kabul gördüğü bir ülkeye başvuru yapacaksanız, bu eşinizin ikinci vatandaşlığını aldığı yer ise, ilk olarak evliliğinizi kanıtlamanız gerekmektedir. hangi ülke nasıl vatandaşlık veriyor Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus, her ülkenin evlilikten doğan vatandaşlık haklarının farklı seyretmesi. Evlilik yolu ile vatandaşlık veren bir ülkeye başvurduğunuzda sizde ilk arayacakları şart, bu evliliğin kanıtlanması olacaktır. Genelde ilk başvurunuzda (ülkeden ülkeye düzenlemelerde farklılıklar olacaktır) beş yıl oturum izni alabilirsiniz. Ancak öncesinde bu oturum izni için gereken şartları karşılıyor olup olmadığınıza bakacaklardır. Size bununla ilgili verecekleri vize D Tipi Vize olacaktır.Daha  sonra ne kadar süreyle oturum izni verildiyse, bu sürenin sonlanmasıyla yetkililer, başvurmanız halinde vatandaşlık konusunu tekrar değerlendireceklerdir.

Yunanistan Vatandaşlığı Nasıl Kazanılır

Yunan vatandaşlığı nasıl olmaktadır? Yunanistan vatandaşlığı nasıl kazanılır Yunanistan, 1 Mart 2021’den sonra farklı ülkelerden yatırımcılara “Golden Visa” (Altın Vize) vermektedir. Bu sayede Yunanistan’a yatırım yapanlar oturma hakkı elde etmiş olurlar. Bu vize bu yolla beş yıl süreyle verilir. Yatırımcı kişi daha sonra ikamet süresini uzatabilir veya kalıcı ikamet izni için başvuruda bulunabilir.

Yunanistan, oturum hakkı ve vatandaşlık edinme için “Golden Visa” programını uyguluyor. Bu program sayesinde Avrupa Birliği ülkelerinden gelmiyorsanız Yunanistan için çifte vatandaşlık edinebilirsiniz.

Vatandaşlık alma şartları şöyle; Önceleri Yunanistan’a vatandaşlık kazanarak gitmek için sadece sözlü sınav yeterli oluyordu. Ancak Yunanistan, vatandaşlığa kabul için Yunanistan İçişleri Bakanlığı’nın tarihini belirlediği 16 Mayıs 2021’de, özel sınav merkezlerinde ,Yunan vatandaşlığı elde etmek isteyenler için ilk yazılı sınavını yapmış bulunuyor. Adaylara sınavda başlıca; dil becerisi, ülkenin coğrafyası, tarihi, kültürü, hükümet sistemi gibi genel konularla ilgili sorular yöneltildi. Ayrıca adayların vatandaşlığa alınma şartlarını ne kadar karşıladığı da değerlendirildi. Artık adaylar, Yunan vatandaşlığı elde edebilmek için önce yazılı, sonra sözlü mülakat olmak üzere iki farklı sınav ile değerlendirilecekler. Değerlendirmede ölçek olarak “Panhellenik” yaklaşımı esas alınacak. Yazılı sınav 20 sorudan oluşuyor. Adaylara genel soruların yanında anayasal konularda da sorular yöneltildi. Sınavda başarılı olmanız durumunda size bir sertifika veriliyor. Cevapların uygunluğu, Yunanistan’daki Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından üç üyeden oluşan bir komiteyle değerlendiriliyor. Yazılı sınavdan birkaç ay sonra ise sözlü mülakata davet ediliyorsunuz. Mülakatın tarihi, Yunan Vatandaşlığı Genel Sekreterliği tarafından belirlenmekte.

Yunan Vatandaşı Olmak İstiyorum

yunan vatandaşı olmak istiyorum diyorsanız Yunanistan vatandaşlık veriyor peki yunan vatandaşı nasıl olunur ,Yunanistan vatandaşlığı nasıl alınır, işte ülke şartları:

Yunanistan, Avrupa Birliği’ne üye bir Avrupa ülkesi olduğu için ülkenin vatandaşları Avrupa bölgesinde istedikleri gibi gezme, barınma, çalışma ve okuma hakkına sahip. Yunanistan’da vatandaşlık hakkı elde ettiğinizde aynı zamanda Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkı da  elde etmiş oluyorsunuz. Yunan vatandaşları Yunan pasaportu ile Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya, Japonya başta olmak üzere 184 ülkeye vizesiz giriş sağlayabiliyorsunuz.

Yunan soyundan geliyorsanız Yunan vatandaşı olabilmek için, bir Yunan Belediyesine büyükanne ve büyükbabanızla başvurmanız gerekir. Büyükanne ve büyükbabanız sizin vatandaşlığınızı resmi olarak talep etmeliler.

Bu durumda sizden istenen şart ve belgeler şunlardır:

  • Yunanca doldurulması kaydı ile; Yunan etnik kimliğine sahip şahsın Yunanistan vatandaşlığına alınması için başvuru formu (Yunancaya tercüme edilmiş)
  • Geçerli bir Yunanistan pasaportu ve kimlik fotokopisi örneği, bir adet fotoğraf
  • Ebeveyn ve Yunan ataların doğum ve evlilik belgeleri (Yunancaya tercüme edilmiş)
  • Yunan bir avukat
  • Vaftiz belgesi (varsa)
  • Erkek atalar için askeri kayıtlar
  • Başvuran kişinin ACRO Adli Sicil Dairesi tarafından tasdiklenmiş Adli Sicil Kaydı Belgesi (Yunancaya tercüme edilmiş )
  • Başvuru sahibinin köken bilgilerini destekler nitelikteki diğer belgeler ( başvuru sahibinin daha önce gittiği Yunan okulları ve Yunan kurslarına katılım, Yunan pasaportu ve konsolosluk kayıtları gibi)

Not: İmzanın aslının teyidinin gerektiği durumlarda, Yunan vatandaşlığı için konsolosluk görüşmelerinde, rezerve edilmiş randevularda, başvuru formları için belirli bir ücret ödemeniz istenecektir. Makamlardan edindiğiniz belgeleri mutlaka Yunanca olarak tercüme ettirmelisiniz ve usule uygun yasallaştırmalısınız.

Vatandaşlık işlemlerinde yalnızca Yunanistan’da bir avukat veya İyonya Üniversitesi mezunu bir kişi tarafından yapılan tercümeler geçerli olmaktadır. Bu yüzden Yunanistan vatandaşlığı başvurunuz için, öncesinde Yunanistan’da bir avukatla görüşmeniz tavsiye edilir.

Başvuru sahibi, evli olduğu kişiyi ve Yunan soyundan gelen reşit olmamış çocukları için de vatandaşlık talebinde bulunacak ise ilgili kişiler için evlilik ve doğum belgelerini de tasdik edip Yunancaya çevrilmiş şekilde ilgili kuruma sunmalısınız.

Vatandaşlık Başvuru Sorgulama

Vatandaşlık almak için başvurdunuz ve vatandaşlık başvurunuzun durumunu öğrenmek istiyorsanız “vatan.nvi.gov.tr” adresinden “Vatandaşlık Başvurum Ne Aşamada ” sekmesine gelerek başvuru numaranızı ve doğum tarihi bilgilerinizi girerek “sorgula” butonuna tıklamanız yeterlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
whatsapp

Sizi Arayalım

Telefon numaranızı bu sayfa aracılığı ile bizlere ulaştırın.
Bilgi & Randevu için hemen sizleri arayalım.

  • ×