Sıkça Sorulan Sorular

Aile Ziyareti Vize İşlemleri

Vize işlemleri için gerekli olan belgelere sitemizden ayrıntılı bir şekilde ulaşabilir merak ettiğiniz konuları uzman danışmanlarımıza sorabilirsiniz

Bangladeş vizesi için randevu almak için firmamızın iletişim bilgilerinden bize ulaşım sağlayabilirsiniz

Cibuti vizesi için randevu almak için firmamızın iletişim bilgilerinden bize ulaşım sağlayabilirsiniz

Cezayir vizesi için randevu almak için firmamızın iletişim bilgilerinden bize ulaşım sağlayabilirsiniz

Rusya vizesi için randevu almak için firmamızın iletişim bilgilerinden bize ulaşım sağlayabilirsiniz

Malta vizesi için randevu almak için firmamızın iletişim bilgilerinden bize ulaşım sağlayabilirsiniz

İrlanda vizesi için randevu almak için firmamızın iletişim bilgilerinden bize ulaşım sağlayabilirsiniz

Litvanya vizesi için randevu almak için firmamızın iletişim bilgilerinden bize ulaşım sağlayabilirsiniz

İtalya Erasmus,uzun dönem vize başvurlarınızı hızlı bir şekilde yapmak için lütfen ulaşım sağlayınız 

Polonya uzun dönem erasmus başvurlarını gelmeden firmamız aracılığı ile yapabilirsiniz detaylı bilgi için lütfen bize ulaşım sağlayınız

Estonya  vizesi için randevu almak için firmamızın iletişim bilgilerinden bize ulaşım sağlayabilirsiniz

Letonya vizesi için randevu almak için firmamızın iletişim bilgilerinden bize ulaşım sağlayabilirsiniz

Kanada Vizesi İçin Gerekli Evraklar güncellenmiş ve Kanada Konsolosluğunun istediği temel evraklar şeklinde listelenmiştir. İş Verenler Ticaret Odasına kayıtlı olanlar, İş Verenler Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olanlar, İş verenler sadece Vergi levhası Kaydı olanlar, Çalışanlar ( Bir iş yerinde özel, sözleşmeli veya kadrolu olarak ),Emekliler (Emekli Sandığından , Sgk,dan veya Bağ kurdan Emekli olanlar veya yaşlılık aylığı yada özürlü maaşı almakta olanlar  ),Öğrenciler, Ev Hanımları ,Çalışmayanlar, Kira Geliri olanlar, Faiz geliri olanların Turistik ve Ticari vize şeklinde liste aşağıdaki gibidir.

TÜM ZİYARETÇİLER İÇİN BAŞVURU ESNASINDA GEREKLİ OLAN BELGELER;

▢ð   Pasaport (Pasaport üzerinde en az iki (2) boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaport, seyahat bitiş tarihinden / vizenin sona eriş tarihinden itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olmalıdır)

▢ð   Pasaportta işlem görmüş tüm sayfaların fotokopisi.

▢ð   Eski Pasaport ön yüzü ve işlem görmüş tüm sayfaların fotokopisi ( ASLINI GEREKMEMEKTEDİR.)

▢ð   2 adet bir aydan eski olmayan  biometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm)

▢ð   Vize Formu’nun 37. Maddesi ile son sayfasındaki imza hanelerinin imzalanması ( Formu tarafımızdan temin edebilir ve doldurtabilirsiniz)

▢ð   İlgili Makama hitaben el yazısı/yazıcıdan yazılmış, gidiş – dönüş seyahat tarihlerini ve seyahat sebebinin belirtildiği dilekçe

( Dilekçe’nin altında vize talep eden kişinin adı, soyadı, ikamet adresi, ev telefon numarası, iş telefon numarası, cep telefon numarası, e-posta adresi yazılı olmalı ve imzalanmalıdır).

▢ð   Nüfus Cüzdanı Fotokopisi( A4 şeklinde şeklin de ön ve arka yüzü görünmelidir )

▢ð   Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş, çocuk ve adres bilgisi ile açıklamalar kısmı olmalıdır-Evli Bayan Yolcularımız evlenmeden önceki vukuatlı nüfus kayıt örneğini ’de almalıdırlar ).

▢ð   Randevudan 7 gün öncesinde alınmış geriye dönük 1 yıllık kaşeli imzalı son durumda en az 5000 TL bakiyeli banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan banka memurlarının imza sirküleri fotokopisi)

▢ð   Tapu fotokopileri, Araç ruhsatı -ve Kredi kartı hesap Özeti ( Zorunlu evrak değildir. Var ise uzun vize alınmasına yardımcı olur )

▢ð   Seyahat Sağlık Sigortası ( Seyahat tarihinden bir gün önce bir sün sonra yapılması gerekmektedir.)30.000 Euro Teminatlı olması gerekmektedir.

▢ð   Uçak ve konfirmeli Otel Rezervasyonu ( Aile ve Arkadaş ziyaretlerinde Otel yerine Davet eden kişinin ilgili formatta ve ilgili kurumdan alınan Davetiyesi ve Fotokopisi )

 

 

ŞİRKETSAHİPLERİ ÜSTTEKİ EVRAKLARA EK OLARAK AYRICA ALTTAKİ EVRAKLARIDA HAZIRLAMAK ZORUNDADIRLAR.

▢ð   İlgili Makam’a hitaben çalıştığı işyeri tarafından başlıklı kâğıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

▢ð   İmza Sirküleri fotokopisi

▢ð   Ticaret Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar odası  “Faaliyet Belgesi” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar odası  “Oda Sicil Kayıt Sureti” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Sicil Gazetesi (güncel) fotokopisi ( Şirket ortaklığı ve hisse payı görünen sicil gazetesi, sicil gazetesinde hisse payı görünmüyorsa Ticaret odasından Ortaklık Belgesi )

▢ð   Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş ) fotokopisi

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten ) 4B (Bağ kurlu olanlar)

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten ) 4A (Hem şirket sahibi olan ve SSK’sı başka şirkette görünen iş yerleri sahipleri SSK’sının yattığı şirketin üstteki gibi evraklarını’da hazırlamalıdır )

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten )   (Emekli olanlar 6 aylık Emekli Maaş hesap ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirkülerini ’de sunmalıdır )

▢ð   Şirket sahipleri hem şahsi hem şirketin 6 aylık bakiyeli ( 5000,00 TL) banka ekstresi ile ekstreleri ile ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisini sunmak zorundadırlar)

 

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI ÜSTTEKİ EVRAKLARA EK OLARAK AYRICA ALTTAKİ EVRAKLARIDA HAZIRLAMAK ZORUNDADIRLAR.

▢ð   İlgili Makam’a hitaben çalıştığı işyeri tarafından başlıklı kâğıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

▢ð   İmza Sirküleri fotokopisi

▢ð   Ticaret Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar odası  “Faaliyet Belgesi” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar odası  “Oda Sicil Kayıt Sureti” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Sicil Gazetesi (güncel) fotokopisi ( Şirket ortaklığı ve hisse payı görünen sicil gazetesi, sicil gazetesinde hisse payı görünmüyorsa Ticaret odasından Ortaklık Belgesi )

▢ð   Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş ) fotokopisi

▢ð   SGK İşe Giriş Bildirgesi şirket kaşe imzalı (. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.)

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten )

▢ð   Maaş Bordrosu son 3 aylık ve şirket kaşeli, imzalı.( İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.)

▢ð   6 Aylık Maaş Hesabı ekstresi ( Maaşının hangi bankadan alıyor ise 6 aylık kaşeli imzalı en az 5000 TL Bakiyeli banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi ( Randevudan 7 gün önceki süreç içeresinde mutlaka hareket olmalıdır) Maaşını elden alanlar için şirket antetli kağıdına maaşını elden almaktadır diye yazı yazılmalı ve imza sirkülerindeki kişi tarafından kaşe ıslak imza yapılmalıdır.

SERBESTAVUKAT&DOKTOR&MALİ MÜŞAVİR&DİŞ HEKİMİ&ECZACI; ÜSTTEKİ EVRAKLARA EK OLARAK AYRICA ALTTAKİ EVRAKLARIDA HAZIRLAMAK ZORUNDADIRLAR.

▢ð   İlgili Makam’a hitaben başlıklı kağıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza beyannamesin ’deki yetkili tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

▢ð   İmza beyannamesi fotokopisi

▢ð   Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı faaliyet belgesi (son üç ay geçerli)

▢ð   Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi (Avukat,Malimüşavir,Eczacı)

▢ð   Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

▢ð SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten )

 

KAMUPERSONELİ; ÜSTTEKİ EVRAKLARA EK OLARAK AYRICA ALTTAKİ EVRAKLARIDA HAZIRLAMAK ZORUNDADIRLAR.

▢ð   İlgili Makama hitaben çalıştığı kurum tarafından başlıklı kâğıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. Mühür,kaşe ve imzalı olmalıdır.

▢ð   Kurumdan Mühürlü Kaşeli görev yazısı ve Personel Kimlik kartı fotokopisi

▢ð   Maaş Bordrosu son 3 aylık ve kurum kaşeli, imzalı

▢ð   6 Aylık Maaş Hesabı ekstresi ( Maaşının hangi bankadan alıyor ise 6 aylık kaşeli imzalı en az 5000 TL Bakiyeli banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten ) veya Kurumdan onaylı hizmet listesi

 

 

EMEKLİLER  ÜSTTEKİ EVRAKLARA EK OLARAK AYRICA ALTTAKİ EVRAKLARIDA HAZIRLAMAK ZORUNDADIRLAR.

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten Emekliliği görünen ) Ayrıca sgk’dan barkodlu Emeklilik belgesi de şarttır

▢ð 6 aylık Emekli Maaş hesap ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirkülerini ’de sunmalıdır

 

ÖĞRENCİLER; AYRICA EKTEKİ EVRAKLARI HAZIRLAMAK ZORUNDADIRLAR.

▢ð   Öğrenci Belgesi E devletten barkodlu alınması şarttır. (okul açık ise, okuldan ıslak imzalı ve mühürlü izin yazısı)

▢ð   18 yaşından küçük ve anne, baba veya 18 yaşından büyük kardeş ile beraber seyahat etmiyor ise noterden alınmış

‘geri dönüşünü ve tüm sorumluluğu aldığına’ dair anne – babadan alınmış ‘taahhütname’.

▢ð   18 yaşından küçükler anne baba ile gitse dahi noter’de verilmiş ‘Muvafakatname’.ayrıca anne ve babanın muvafakatnamedeki imzasını teyit eden muvafakatnamedeki kişilerin imzalarının göründüğü resmi bir belge ( Pasaport Ön yüzü, Ehliyet ön ve arka yüzü veya İmza görünen yeni T.C.kimlik kartı  )

▢ð    Velisinin evrakları. (ŞİRKET SAHİPLERİ / ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI ; SERBEST AVUKAT & DOKTOR ; KAMU PERSONELİ;EMEKLİLER )

VELİSİ EKTEKİ HANGİ MESLEK GRUBUNDAN İSE BU EVRAKLARIN TAMAMINI DA HAZIRLAMALIDIRLAR

 

TÜM TİCARİ AMAÇLI SEYAHAT EDECEK ZİYARETÇİLER İÇİN BAŞVURU ESNASINDA GEREKLİ OLAN BELGELER;

▢ð   Pasaport (Pasaport üzerinde en az iki (2) boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaport, seyahat bitiş tarihinden / vizenin sona eriş tarihinden itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olmalıdır)

▢ð   Pasaportta işlem görmüş tüm sayfaların fotokopisi.

▢ð   Eski Pasaport ön yüzü ve işlem görmüş tüm sayfaların fotokopisi ( ASLINI GEREKMEMEKTEDİR.)

▢ð   2 adet bir aydan eski olmayan  biometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm)

▢ð   Vize Formu’nun 37. Maddesi ile son sayfasındaki imza hanelerinin imzalanması ( Formu tarafımızdan temin edebilir ve doldurtabilirsiniz)

▢ð   İlgili Makama hitaben el yazısı/yazıcıdan yazılmış, gidiş – dönüş seyahat tarihlerini ve seyahat sebebinin belirtildiği dilekçe

( Dilekçe’nin altında vize talep eden kişinin adı, soyadı, ikamet adresi, ev telefon numarası, iş telefon numarası, cep telefon numarası, e-posta adresi yazılı olmalı ve imzalanmalıdır).

▢ð   Nüfus Cüzdanı Fotokopisi( A4 şeklinde şeklin de ön ve arka yüzü görünmelidir )

▢ð   Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş, çocuk ve adres bilgisi ile açıklamalar kısmı olmalıdır-Evli Bayan Yolcularımız evlenmeden önceki vukuatlı nüfus kayıt örneğini ’de almalıdırlar ).

▢ð   Randevudan 7 gün öncesinde alınmış geriye dönük 1 yıllık kaşeli imzalı son durumda en az 5000 TL bakiyeli banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan banka memurlarının imza sirküleri fotokopisi)

▢ð   Tapu fotokopileri, Araç ruhsatı -ve Kredi kartı hesap Özeti ( Zorunlu evrak değildir. Var ise uzun vize alınmasına yardımcı olur )

▢ð   Seyahat Sağlık Sigortası ( Seyahat tarihinden bir gün önce bir sün sonra yapılması gerekmektedir.)30.000 Euro Teminatlı olması gerekmektedir.

▢ð   Uçak ve konfirmeli Otel Rezervasyonu

▢ð   Davetiye Davet eden firmanın antetli kağıdına kaşeli imzalı olmalıdır. Davet eden firmaya ait İş Ünvanı,İş adresi, Telefon numaralar tam olarak yazmalıdır, Davet edilen firma ve çalışanın bilgileri açıkça belirtilmelidir. Hangi tarihlerde ve seyahatin amacını belirten bilgiler bulunmalıdır. Eğer fuara gidecek ise Fuar bileti, fuar giriş kartı var ise stant belgeleri sunulmalıdır )

 

 

ŞİRKETSAHİPLERİ ÜSTTEKİ EVRAKLARA EK OLARAK AYRICA ALTTAKİ EVRAKLARIDA HAZIRLAMAK ZORUNDADIRLAR.

▢ð   İlgili Makam’a hitaben çalıştığı işyeri tarafından başlıklı kâğıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

▢ð   İmza Sirküleri fotokopisi

▢ð   Ticaret Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar odası  “Faaliyet Belgesi” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar odası  “Oda Sicil Kayıt Sureti” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Sicil Gazetesi (güncel) fotokopisi ( Şirket ortaklığı ve hisse payı görünen sicil gazetesi, sicil gazetesinde hisse payı görünmüyorsa Ticaret odasından Ortaklık Belgesi )

▢ð   Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş ) fotokopisi

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten ) 4B (Bağ kurlu olanlar)

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten ) 4A (Hem şirket sahibi olan ve SSK’sı başka şirkette görünen iş yerleri sahipleri SSK’sının yattığı şirketin üstteki gibi evraklarını’da hazırlamalıdır )

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten )   (Emekli olanlar 6 aylık Emekli Maaş hesap ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirkülerini ’de sunmalıdır )

▢ð   Şirket sahipleri hem şahsi hem şirketin 6 aylık bakiyeli ( 5000,00 TL) banka ekstresi ile ekstreleri ile ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisini sunmak zorundadırlar)

 

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI ÜSTTEKİ EVRAKLARA EK OLARAK AYRICA ALTTAKİ EVRAKLARIDA HAZIRLAMAK ZORUNDADIRLAR.

▢ð   İlgili Makam’a hitaben çalıştığı işyeri tarafından başlıklı kâğıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

▢ð   İmza Sirküleri fotokopisi

▢ð   Ticaret Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar odası  “Faaliyet Belgesi” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar odası  “Oda Sicil Kayıt Sureti” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Sicil Gazetesi (güncel) fotokopisi ( Şirket ortaklığı ve hisse payı görünen sicil gazetesi, sicil gazetesinde hisse payı görünmüyorsa Ticaret odasından Ortaklık Belgesi )

▢ð   Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş ) fotokopisi

▢ð   SGK İşe Giriş Bildirgesi şirket kaşe imzalı (. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.)

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten )

▢ð   Maaş Bordrosu son 3 aylık ve şirket kaşeli, imzalı.( İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.)

▢ð   6 Aylık Maaş Hesabı ekstresi ( Maaşının hangi bankadan alıyor ise 6 aylık kaşeli imzalı en az 5000 TL Bakiyeli banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi ( Randevudan 7 gün önceki süreç içeresinde mutlaka hareket olmalıdır) Maaşını elden alanlar için şirket antetli kağıdına maaşını elden almaktadır diye yazı yazılmalı ve imza sirkülerindeki kişi tarafından kaşe ıslak imza yapılmalıdır.

SERBESTAVUKAT&DOKTOR&MALİ MÜŞAVİR&DİŞ HEKİMİ&ECZACI; ÜSTTEKİ EVRAKLARA EK OLARAK AYRICA ALTTAKİ EVRAKLARIDA HAZIRLAMAK ZORUNDADIRLAR.

▢ð   İlgili Makam’a hitaben başlıklı kağıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza beyannamesin ’deki yetkili tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

▢ð   İmza beyannamesi fotokopisi

▢ð   Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı faaliyet belgesi (son üç ay geçerli)

▢ð   Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi (Avukat,Malimüşavir,Eczacı)

▢ð   Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

▢ð SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten )

 

Kanada vizesi için uzun süreli vize almak sadece Konsolosluğun insiyatifindedir. Ancak bazı durumlarda uzun süreli vize almak için bir takım evraklar ve işlemler yapılabilir. Örneğin kişi sürekli veya belirli aralıklarla  Kanada’da bir yakınını veya turistik olarak ziyaret ediyor ise veya kişi sürekli ticari görüşmeler sebebiyle Kanada’yı ziyaret ediyor ise bu gibi durumlarda Kanada Vize İçin Gerekli olan evraklar listesine ek olarak aşağıdaki evraklar hazırlanarak uzun süreli vize talebinde bulunulabilir.

*Kişinin sürekli ve belirli aralıklarla Kanada’ya seyahat ettiğini veya etmesi gerektiğini açıklayan vize talep dilekçesi

*Kişinin Yıl içerisinde birden fazla seyahati olması durumunda bu seyahetlerini’de kapsayacak 30 bin Euroluk schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi olan seyahat sağlık sigortası

*Türkiye’deki Maddi durumunu gösteren Banka Mevduatları ve ek belgeler ( Banka Mevduat bilgileri ve hareketli banka ekstreleri ,Kişinin veya Türkiyede’ki sahip olduğu şirkete ait Tapu Belgeleri ,Kişinin gelirlerini gösteren özellikle banka hesabına yatan kira gelirlerini gösteren Kira Kontratları ve sahip olunan araçlara ait araç ruhsatları )